30 Август, 2015 14:09 709 0

Засилени проверки на скоростните влакове в Европа

  • влакове-
  • скоростни-
  • проверки-
  • европа

Засилване на проверките на самоличността и на багажите във високоскоростните влакове, договориха на среща министрите на транспорта и на вътрешните работи на девет европейски страни.

Срещата беше проведена във връзка с инцидента от преди седмица във влак от Амстердам до Париж, когато мароканец се опита да извърши нападение, но беше неутрализиран от трима пътници.

Участниците в срещата се обявиха срещу въвеждането на систематичен граничен контрол и се договориха проверките да се извършват навсякъде, където е необходимо и да не бъдат повсеместни.

От огромно значение е, доколкото е възможно, общественият транспорт да остане отворен и лесно достъпен.

Въпросът за безопасността на жп транспорта ще бъде обсъждан на среща на транспортните министри на ЕС на 8 октомври.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА