Last news in Fakti

4 Септември, 2015 20:19 1 348 1

Бежанците от камиона - ковчег са загинали за час и половина

  • бежанците-
  • загинали-
  • камиона

Други 81 имигранти са били на косъм от смъртта

Бежанците от камиона - ковчег са загинали за час и половина - 1
Снимка: БТА/XINHUA

Властите в Австрия все още не могат да идентифицират със 100%  сигурност самоличността на 71-те имигранти, които загинаха в камиона-ковчег през миналата седмица, съобщи „Ню Йорк Таймс“.

Австрийската полиция изнесе подробности за случая. По-всичко личи, че хората в камиона са загинали малко след началото на пътуването, почти със сигурност от задушаване.

„Ако вземете предвид броя на хората и пространството, в което са били настанени, ще разберете, че кислородът е свършил много бързо.“, заяви Ханс Петер Доскозил, който е шеф на полицията в източната провинция Бургенланд, където бе намерен камион, в близост до границата с Унгария.

Най-вероятно хората в камиона са загинали в рамките на час и половина, като това може да се е случило още по пътя в Унгария. В камиона са били намерени 17 пътни документи, от които става ясно, че сред бежанците е имало хора от сирийски, иракски и афганистански произход. Разлагането на телата затруднява разследването, като властите не очакват да има краен резултат през следващите поне няколко седмици. В гореща телефонна линия с властите вече са се свързали предполагаеми роднини на жертвите, които са готови да дадат ДНК проби за идентифицирането на телата.

Според техническото разследване системата за охлаждане в превозното средство не е била включена, като всички изходи на камиона са били добре блокирани, а в помещението е имало ограничен достъп на въздух. Няма доказателства хората в камиона да са се опитвали да излязат. Взетите ДНК проби в шофьорската кабина потвърдиха, че в случая са замесени петима души – четирима българи и един афганистанец, задържани в Унгария.

След получаването на техните изображения се е оказало, че задържаните членове на престъпната група  в България и Унгария са били замесени в друг случай, в който за малко живота си да загубят 81 имигранти в друг автобус. За щастие те са успели да разбият с лост заключените врати и да избягат. Разследването по случая продължава. Австрийските власти поддържат пряк контакт с българските служби.
 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 незнайко

    0 0 Отговор
    Ако си бяха мирно стояли ( в страната си ) не биха така безумно измряли.
Новини по държави: