Last news in Fakti

5 Септември, 2015 16:42 883 1

В Бавария очакват хиляди бежанци до края на деня

  • бавария-
  • бежанци-
  • хиляди

В Мюнхен вече е пристигнал влак с над 400 имигранти

В Бавария очакват хиляди бежанци до края на деня - 1
Снимка: AP/БТА


Влак, превозващ над 400 имигранти от Унгария, вече е пристигнал в германския град Мюнхен, съобщи Индипендънт.

Говорител на администрацията в Бавария обяви, че до края на деня в провинцията се очаква да пристигнат между 5000 и 10 000 бежанци. От началото на тази нощ, когато Унгария започна да извозва бежанците с автобуси, в Австрия са пристигнали около 4000 души.

В Австрия бе обявено, че всички бежанци, пристигнали на територията на страната ще получат шанс да кандидатстват за убежище. Министърът на вътрешните работи Йоана Микл-Лайтнер заяви, че от хилядите пристигнали до този момент, само 10-тима са поискали статут от Австрия. Всички останали са предпочели да се насочат към Германия.

Всички пристигащи в Бавария ще бъдат откарани с влак до най-близкия регистрационен център.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 onq s konq

    0 0 Отговор
    Ма си е гот че сме си в България,а не в Бавария:)
Новини по държави: