Last news in Fakti

6 Септември, 2015 09:13 1 948 11

Ангела Меркел се притеснява от ескалация на екстремизма в Германия

  • ангела меркел-
  • екстремизма-
  • германия

Крайнодесни екстремисти атакуваха някои от бежанските центрове в страната

Ангела Меркел се притеснява от ескалация на екстремизма в Германия - 1
Снимка: БТА/AP

Германският канцлер Ангела  Меркел  заяви, че се притеснява от нарастващата терористична заплаха, идваща от крайно десни германски екстремисти във връзка с наплива от бежанци в страната, съобщи  Дойч Веле.

Причина за тези опасения на канцлера станаха някои нападения от страна на германски екстремисти срещу бежанците от Близкия Изток. Предвид зачестилите атаки срещу някои от бежанските центрове в Германия, Меркел призова за засилване на вниманието към екстремистки изяви, предупреждавайки за възможна нова епидемия от терор.

„Няма как екстремистки групи да вилнеят на воля. Ние трябва да имаме нулева толерантност към ксенофобията и расизма“, заяви Меркел.

Тя се изказа скептично относно идеята за забраняването на радикалната Национална демократическа партия, като заяви, че екстремистки изяви могат да се случат и след нейното излизане от политическата сцена.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 1234

    0 0 Отговор
    Тази миграция на хора от Азия и Африка не е случайна.Това се прави от определени сили отвъд океана за да се отслаби обединена Европа защото тя започна да става по силна от задокеанска Америка,и по този начин се създава смут в държавите от ЕС,иначе от къде тия мигранти бягащи от бедността и безработицата,се оказва,че имат по 10 000 долара да заплатят на трафикантите да ги прекарват в Европа,някой от висшестоящите органи задавал ли си е този въпрос,или изпълняват каквото им наредят от Брюксел като някои малоумници те глави нямат ли на раменете си да помислят малко?Щом имат толкова пари да си стоят у техните държави.Някой им дава тия парии ги праща нарочно.
  • 2 раптор

    0 0 Отговор
    ЕС трябва да е независим от САЩ и това е! Какво толкова се притесняват да водят независима политика? Явно и техните ризи са кирливи и ги е шубе! Иначе политическото сътрудничество със САЩ не носи никакви позитиви за ЕС! Ама нищо хубаво не се е случило! Даже напротив! След разпада на СССР, Европа няма нужда от такъв другар като америка. Икономически взаимоотношения може! Нищо повече! Европа не трябва да е в НАТО а да има собствена войска! Това е!
  • 3 сссс

    0 0 Отговор
    смятай тая лелка как е предала германия отвътре на янките и исляма

    очаквам големи бунтове в германия

    меркел викаш германците гък да не казват като идват ислямските орди ..да си мълчат и да се радват на ислямизацията а
  • 4 Кибик

    0 0 Отговор
    А има как сигански бежански групи да вилнеят на воля и да сме толерантни към тях, бахти логиката, тая тъпа лелка ще срине Европа, сега къде-що има мангасар пристига в Германия, хвърля си паспорта, лъже че е сирийски бежанец и не му трябва шестица от тотото, никой никога не може да го пипне, цял живот ще си получава социални помощи, че и цялото си сиганско семейство ще домъкне, щот има само права но не и задължения. И ако тая си мисли че ще си подбере по читавите и образовани навлеци, след което ще въведе квоти и ще се опита да тропоса най големите боклуци и олигофрени на нас, не е познала, такава тояга ще играе по главите на тия, че ще се приберат там откъдето са дошли точно за два дни.
  • 5 милен георгиев

    0 0 Отговор
    не позволявайте Европа да прилича на центъра на Париж. Не това е представата ни за стария континент, хората които го населяват и ценностите му.
  • 6 Барак обама made in Kenya

    0 0 Отговор
    Поканиха всичката паплач в света, сега сами да се оправят. Няма да седнем да ревем заради тях. Те избраха меркел, а тя реши да покани всички м...ли от близкия изток. Очаквайте скоро Германия да е ислямска страна
  • 7 bosa

    0 0 Отговор
    Само гледайте как ще подберат по кадърните и можещите и другата сган ще я върнат там където са им издадени времените паспорти тоест Гърция.България.Италия
  • 8 Е да де

    0 0 Отговор
    Ами то е съвсем логично! Кой народ ще стои като теле и ще чака да го заливат ислямци, като на всичкото отгоре това ще доведе и до пренасищане на пазара на труда и досетете се - задържае нивата на заплати, нали?
  • 9 Я Я ГУД ГУД

    0 0 Отговор
    ХИТРАТА СВРАКА С ДВАТА КРАКА.

    ЛЪЗНА ЛИ СИ ГО?

    А ДА ВИДИМ КЪ ША ГУ ИЗВАДИШ?

    ВЕ е огробване/подчиняване/ на европейските държави а сега ще следва саморазрушаване на ЕВРОПА.
    От днес нататък ЕВРОПА НЯМА, ВЕ искаше нас да пороби но сама себе си ще ОГРОБИ.

    ГУД, ГУД. Я. Я.

    НА ГОЛЯМ … АЗ СЕДЯ.
  • 10 КАТО СВАТЯ БЕЗ ДАР

    0 0 Отговор
    ХИТРАТА СВРАКА С ДВАТА КРАКА.

    ЛЪЗНА ЛИ СИ ГО?

    А ДА ВИДИМ КЪ ША ГУ ИЗВАДИШ?

    ЕС е огробване/подчиняване/ на европейските държави а сега ще следва саморазрушаване на ЕВРОПА.
    От днес нататък ЕВРОПА НЯМА, ЕС искаше нас да пороби, но сама себе си ще ОГРОБИ.

    ГУД, ГУД. Я. Я.

    НА ГОЛЯМ … АЗ СЕДЯ.

    АНДЖИ ИЗГЛЕЖДА КАТО БОЛЕН АНГЕЛ.

    ДЕ ГО ЧУКАШ А ДЕ СЕ ПУКА.
  • 11 ШОЙН

    0 0 Отговор
    ГРОЙСЕ, ГРОЙСЕ,
    ШНЕЛ, ШНЕЛ,
    НОХ, НОХ.
    ГУД, ГУД.

    АХ, АХ.
Новини по държави: