Last news in Fakti
  Тема: Украйна

7 Септември, 2015 10:58 1 999 10

Порошенко разкри три варианта за връщането на Донбас под контрола на Киев

  • петро порошенко-
  • донбас-
  • киев

Президентът на Украйна заяви, че в Русия има спад на брутния вътрешен продукт

Порошенко разкри три варианта за връщането на Донбас под контрола на Киев - 1
Снимка: БТА/AP

Президентът на Украйна Петро Поршенко заяви, че пред Киев има три варианта за връщането на контрола над Донбас.

В интервю пред украинския Канал 5 той заяви:

„Първи вариант – радикално настъпление и освобождаване на територията. Втори вариант –  издигаме стена и даваме част от територията“, заяви Порошенко, подчертавайки че не възнамерява да отстъпи нито парче от украинската територия.

„Друга възможност е възстановяването на украинския суверенитет и украинските власти в областта, като това може да бъде постигнато чрез Минския договор.“, заяви Порошенко.

В допълнение украинският президент коментира санкциите срещу Русия, наричайки ги „плати за агресията срещу Украйна“.

„В Русия има спад на брутния вътрешен продукт, а в световен мащаб цените на петрола паднаха. Там има сериозно намаляване на социалните плащания“, заяви Порошенко. 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 просенко

    2 0 Отговор
    Тоя му спреха кранчето от USA и ЕС и започна да плаче!
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 САЩ

    0 0 Отговор
    вземи си крим бе ... какъв думбас
  • 5 ЯЗЪК ТИ ЗА ХУБОСТТА ПОТРОШЕНКО

    0 0 Отговор
    ПЕТРО ЗАЩО ТИ ТРЯБВАШЕ НА БАИР ЛОЗЕ БЕ?

    НЯДЯВАЙ СЕ Х..О НА ПИЯНИ ЖЕНИ.
    НЯМА ТАКАВА НАЦИЯ - УКРАИНСКА.
    НЯМА ЕЗИК УКРАИНСКИ.
    НЯМА ДА ИМА ВАЧЕ ХИБРИДНАТА ИЗКУСТВЕНО СЪЗДАВАНА ОТДЕЛНА ИЗМИСЛЕНА ДЪРЖАВА УКРАИНА - СБИРАНИ, ОТВОЮВАНИ ДАРЯВАНИ ТЕРИТОРИИ, ОТВОЮВАНИ В БРАН И РУСКА КРЪВ.
    САМИ СИ БУТНАХТЕ КАНЧЕТО.

    ВЕДНЪЖ ПОЧНА ЛИ СЕ ТАЗ ЗАБАВА И ДОБРЕ СТАНА.
    ЗНАЧИ ЩЕ СВЪРШИ - КАТО В ГРУЗИЯ.
    РЕЗУЛТАТЪТ ЩЕ Е ТАКЪВ, КАКЪВТО ГО РЕШАТ ТРЕЗВО МИСЛЕЩИТЕ ХОРА ПО ТЕЗИ РУСКИ ЗЕМИ.

    Коментиран от #6

  • 6 жидомасов гров

    0 0 Отговор

    До коментар #5 от "ЯЗЪК ТИ ЗА ХУБОСТТА ПОТРОШЕНКО":

    Украински език има и това не се оспорва от интелигентни хора! Нация също има и това не се оспорва, защото е по убеждение, самоопределение и принадлежност. Крим е Автономна република и по договора за присъединяване в границите на УССР си остава със статут на такава, което и дава право след проведения референдум да уважи волята на населението и да се присъедини в границите на РФ с всички минуси и плюсове от този избор. В Луганск и Донецк се води АТО (АнтиТерористическаОперация) в които са включени ВСУ (военните сили на Украйна) и "карателни батальони" - мародери наемници, ползвани за страх и репресии, които се бият с обещанието за плячка и лишени от наказателна отговорност.

    Коментиран от #8

  • 7 жидомасов гров

    0 0 Отговор

    До коментар #7 от "жидомасов гров":

    Ее жив пример да ти влязат в къщата - бай ти Петко и убития командос Емил Шарков. Кво стана? Сега ще му се иска да го бяха убили командосите. Пуйка, папагал или петел на всеки му е ясно, че няма какво да кажеш понеже си прозрачен и неинформиран, за разлика от мен. Затова наливаш глупости и закани с главни букви от безсилие да привлечеш внимание. Пусни си "Доко доко" и сядай на слатка с ичкия, че ти е време...

    Коментиран от #7

  • 8 Десислава Димитрова

    0 0 Отговор

    До коментар #6 от "жидомасов гров":

    карателни батальони има само в болния мозък на руските журналисти ,а иначе в донбас се бият украинската и руската армии подпомагани от доброволци,както от едната така и от другата страна.в крим не е имало никакъв референдум,такъв се проведе след като бе окупиран от руската армия.

    Коментиран от #9

  • 9 раптър

    0 0 Отговор

    До коментар #8 от "Десислава Димитрова":

    """в крим не е имало никакъв референдум,такъв се проведе след като бе окупиран от руската армия"""
    .Деска, затова пък референдум се проведе в Косово .... или не?
    Да не би пък американците да си обособиха Косово цяло за най- голямата си военна база в Европа? Облъчена, знаеш ли че в момента твоите работодатели правят военни учения на грани цата с Русия/Балтика/. Турбооблъчена, кога Русия е правила военни маневри до границата със САЩ? Свръхтурбооблъчена , знаеш ли какво ще се случи и при най-малка грешка на Тези учения в Прибалтика? Учила ли си химия и знаеш ли какво става при фазата изпаряване? После да не хленчите пак , че Путин ви е виновен и не ви е разбрал!

    Коментиран от #11

  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Десислава Димитрова

    0 0 Отговор

    До коментар #9 от "раптър":

    рапторе,в косово течеше етническо прочистване над 300000 албанеца бяха вече в македония други почти толкова в албания и процеса продължаваше,освен това милошевич почти десет години избиваше хора в републиките и тва нямаше как да продължи.ако в украина се случи нещо подобно е нормално да се отдели донбас,но там такива неща не се случват ,колкото и руснаците да се опитват да ги инсценират.то не бяха театри с разпъване на кръст на деца ,то не бяха фалшификации с рязане на глави и масови гробове,накрая обстелваха сами донецк само и само да ескалират конфликта,сега новата мода е терористични актове в граждански обекти ,но и при тях няма да успеят да отклонят украинския народ от европейското му бъдеще .сега решиха да не провеждат свободни избори ,макар че тръбяха колко много гласове щели да вземат :)!!!
    американците могат да правят военни учения във всяка страна която ги покани.руснаците правят постоянно военни маневри с подводниците си срещу ню йорк,даже имат официална вахта на ядрените си подводници там и кво?та явно турбооблъчения си ти.и нищо не може да се случи щото тва са учения с много малки сили с конвенционално оръжие които не представляват заплаха за русия за разлика от руските атомни подводници в атлантика!
Новини по държави: