7 Септември, 2015 12:13 763 2

Германия отпуска € 6 млрд. за помощ на бежанците

  • германия-
  • помощ-
  • бежанците

Обмислят се различни варианти за облекчаването на процедурата по даване на статут

Германия отпуска € 6 млрд. за помощ на бежанците - 1
Снимка: БТА/Xinhua

Правителството на Германия реши да отпусне € 6 млрд за подпомагането на рекордния брой имигранти, които пристигат в страната и за справянето с бежанската криза, съобщи Би Би Си.

Различни критици упрекват канцлера Ангела Меркел, че създава опасна ситуация, отваряйки границите на Германия за бежанци. Около 18 000 имигранти пристигнаха в страната през последните два дни, след сключването на споразумение с Австрия и Унгария за свободно преминаване на бежанци.

В същото време обаче австрийският премиер Вернер Файман заяви, че тези извънредни мерки са временно явление и на тях трябва да бъде сложен край. След разговор с Меркел и унгарският премиер Виктор Орбан той заяви, че „крачка по крачка нещата ще се връщат към нормалното“.

На гарата в Мюнхен продължават да пристигат бежанци и през днешния ден. Германия обяви отпускането на допълнителни средства след продължителни преговори между двете партии, които съставят управляващата коалиция, оглавявана от Ангела Меркел. €3 млрд. ще бъдат отпуснати на федералните провинции и местни съвети, а други €3 млрд. ще отидат за финансиране на федерални програми. Споразумението подчерта необходимостта от „солидарност и справедливо разпределение на бежанците между страните от ЕС. Работи се и по мерки за облекчаването на процедурите по даване на статут на имигрантите.

В същото време работите по издигането на стена по южната граница на Унгария със Сърбия, която трябва да спре имигрантския поток към страната.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 копеле

    0 0 Отговор
    Каква ирония, Германия от най нацистката държава се превърна в сметище номер 1 на мюсюлманския б....к. Но колелото като се завърти ще падне голяма заря......да очакваме нов "Хитлер"
  • 2 пеко

    0 0 Отговор
    Ще взема да се боядисам в черно и да ходя и аз.
    Явно като бежанец там, ще живея далеч по-добре отколкото като нормален работещ човек тук!
Новини по държави: