10 Септември, 2015 11:06 861 0

Борис Немцов получи американската награда Свобода

  • борис немцов-
  • награда-
  • свобода-
  • сащ

САЩ присъдиха на убития през февруари руски опозиционен политик Борис Немцов наградата Свобода за 2015 г. Един от изявените критици на президента Владимир Путин – сенатор Джон Маккейн връчи наградата на Владимир Кара-Мурза – младши.

Награда на американския Международен републикански институт се присъжда ежегодно на политици и деятели, които отстояват ценностите на свободата и гражданското общество.

Много може да се говори за Борис Немцов като политик и като човек. Той винаги се е отличавал от другите политици. Той винаги говореше това, в което вярваше и винаги вършеше това, което говореше. Той никога не е предавал своите принципи или приятели. Немцов никога не постави собствените си интереси над тези на родината. Той винаги вършеше това, което смяташе за правилно, заяви при получаването на наградата Владимир Кара-Мурза-младши. Той е заместник-председател на партията ПАРНАС.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА