14 Септември, 2015 20:55 1 338 1

Свалиха премиера на Австралия

  • австралия-
  • свалиха-
  • премиера

Очаква се Малкълм Търнбул да положи клетва като нов премиер

Свалиха премиера на Австралия - 1
Снимка: БТА/AP

Австралия ще има нов премиер, след като сегашният министър-председател Тони Абът беше свален като лидер на Либералбната партия, съобщи Би Би Си.

След късни партийни избори днес, Абът бе детрониран като лидер на партията, след като загуби в полза на дългогодишния си съперник Малкълм Търнбул. Гласовете са били 54 на 44 в полза на Търнбул. Очаква се той да положи клетва като премиер през утрешния премиер.

Търнбул ще е четвъртият премиер на Австралия от 2013 г. насам. В реч след партийния вот, Търнбул заяви, че не възнамерява да предизвиква предсрочни избори и похвали Абът за „огромните му постижения“.  Според него Австралия има нужда от „икономическа визия и лидерство, което може да обясни големите предизвикателства, пред които страната е изправена“.

Малкълм Търнбул е бивш технологичен предприемач и мултимилионер. Той служи като министър на комуникациите в правителството на Абът, преди да подаде оставка и да поиска лидерството в партията.  По-рано през деня той заяви, че ако Абът остане лидер, коалиционното правителство ще изгуби следващите избори. 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Kcaniba

    0 0 Отговор
    Недемократично ееее!!!!
Новини по държави: