Last news in Fakti

16 Септември, 2015 15:59 1 940 16

Башар Асад: Европа подкрепя тероризма

  • башар асад-
  • тероризма-
  • европа

Президентът на Сирия обвини Турция, че е подкрепяла разрастването на Ислямска държава

Башар Асад: Европа подкрепя тероризма - 1
Снимка: БТА/AP

Сирийският президент Башар Асад заяви, че  не смята да напуска поста си, заради чуждестранен натиск, съобщи rt.com

Асад даде интервю пред руски медии, в което потвърди, че Иран подкрепя сирийското правителство „политически, икономически и военно“, но отрече от там да са били изпращани наземни войски.  В същото време той обвини Турция, че с нейна подкрепа две от най-големите ислямистки групировки в Сирия – Ислямска държава и Фронтът Нусра към Ал Кайда са се разраснали значително. Той отправи и преки обвинения към Западните сили и Европа, че подкрепят тероризма, с което и предизвикват бежанската вълна.

„Ако се тревожите за бежанците, спрете да подкрепяте тероризма. Това е в ядрото на цялата криза с бежанците. Европа е отговорна за това, защото подкрепя тероризма. Не може да плачеш за едно загинало в океана дете, а да не го правиш за хилядите, които са убити от терористи в Сирия.  Същото важи за мъжете, жените и възрастните хора. Двойните стандарти на Европа вече не са приемливи.“, заяви Асад.

Все пак той заяви, че е готов на споразумение с всеки лидер, който е готов да се включи в борбата с Ислямска държава и заяви готовност да си сътрудничи със Запада и Саудитска Арабия за създаването на голя антитерористична коалиция.  Асад още добави, че правителствените сили не поддържат комуникация или тактически обмен с водените от САЩ коалиционни сили, които извършват въздушни бомбардировки над цели на Ислямска държава.

„Те не могат да приемат реалността, че ние сме единствената сила, която се бори с Ислямска държава по суша. За тях вероятно едно сътрудничество със сирийската армия ще е като признание за нейната ефективност в борбата с Ислямска държава. Всички политически партии, армията и въоръжените групи, които се бориха срещу правителството, трябва да се обединим в борбата срещу Ислямска държава. Западните сили винаги са вярвали, че тероризмът е карта в техния ръкав, която може да използват от време на време в нашия регион. Опитваме се да си сътрудничим с приятелски настроени държави като Русия и Иран, както и с Ирак, които водят борба, подобна нашата.“, заяви Асад. 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 аз

    2 0 Отговор
    За съжаление е прав ........
  • 2 Тесла

    1 0 Отговор
    Веднага всички западни страни да изтеглят контингентите си от целия полуостров! Всичко - армии, техники, да се спрат хуманитарни и финансови помощи за тези неблагодарници! Искам да видя как диктаторите Асад и Путин ще се справят с проблема.
  • 3 БМ

    2 0 Отговор
    "Не може да плачеш за едно загинало в океана дете, а да не го правиш за хилядите, които са убити от терористи в Сирия."
    Колко е прав!
    Не знам колко е диктатор, но по-добре такъв, отколкото главорезите от ИД.
  • 4 123

    1 0 Отговор
    Америка,Сорос........няма ли бог да ги накаже?
    Аз си мислех че са врагове само на православните народи,а то не било така-вече си мисля че са врагове на целия християнски свят.
    Асад и Путин сами не могат да се справят,трябва западните народи да се събудят.........
  • 5 хрущял

    2 0 Отговор
    Този човек има повече ум и интелект от всички западно-европейски политици взети заедно - падне ли от власт, тогава ще стане страшно за Близкия изток и Европа!
  • 6 onq s konq

    0 0 Отговор
    "Не смятал да напуска поста"?!Че кой те пита бе Башаре:)Това е вероятно последното ти интервю и никаква Русия не може да те спаси,защото САМАТА ТЯ Е ЗА СПАСЯВАНЕ!А че руснаците са си построили база в Сирия-то си влиза в плана на Запада за допълнителното им финансово омаломощаване и скоро няма да има нито Асад,нито руска база.Как ли пък не Западния свят да остави руски доминион като трън в петата си в средата на сферата си на влияние?!Особено пък след като се договориха с Иран!

    Коментиран от #8

  • 7 manour

    0 0 Отговор
    Тоя м.....сарян,забрави,че изтрепа 100 000 от собствения си народ и породи бежанската вълна преди да я има ислямска държава,чието съществуване му гарантира властта във сирия.Абе башаре абе асате,то ако не е шизофреничното ти приятелче от кремъл,досега нито теб нито ислямска държава,нито бежанска криза щеше да има
  • 8 Бай хой

    0 0 Отговор

    До коментар #6 от "onq s konq":

    Конярю мигар признаваш че разрушаваният от терористи близък изток е сферата на влияние на демократичният запад.

    АУУУУ ми и ти май си на мнение че тази рана на света е предизвикана от съединените терористични щати.

    САМО ЧЕ БЪДИ ОПТИМИСТ, не се предавай и вярвай че злите сили колкото и в момента да изглеждат силни ще си получат заслуженото. И дори нещо в повече. Изглеждащите разорени днес стрнани вършещи добро в крайна сметка ще победят. Доброто винаги трябва да побеждава, а злото да си получи заслуженото.

    Коментиран от #9

  • 9 onq s konq

    0 0 Отговор

    До коментар #8 от "Бай хой":

    Хаха!Да бе,да!Остава да уточним кое е доброто и кое е злото, с теб определено сме от двете страни на барикадата!Аре да се договорим внезапно:Аз ще си кажа мнението че си на е...та страна,а ти ще се увериш съвсем сам:)
  • 10 европеец

    0 0 Отговор
    коментатори, коментатори.... кога ще се образовате??? кога ще спрете да вярвате на БТВ-то и подобни продажници??? В Сирия президент НЕ СЕ избира, предлага се от управляващата партия, след което се провежда РЕФЕРЕНДУМ!!! Асад го избраха с 97%!!!! Какъв диктатор ви гони?!

    Коментиран от #11

  • 11 onq s konq

    0 0 Отговор

    До коментар #10 от "европеец":

    Абс си прав!Ама някои хора не вярват дори и на референдума?!Това е все едно Т.Живков като го избирахме спонтанно с 99.9%,да бъде наричан "диктатор"!Освен това и него също го предлагаше управляващата партия...Не знам-акълът ми не го побира...
  • 12 Рашо

    0 0 Отговор
    Всички сте големи професори по световната политика:) )
    На мен не ми дреме и си ми е по-лесен живота.
  • 13 Десислава Димитрова

    1 0 Отговор
    подобно на украинската криза и тук удобно се премълчава истината и се подменят фактите.господин асад бил за законната власт и проблема била европа дето подкрепяла терористите срещу него законния?
    фамилия асад обсеби преди 40 години властта в сирия и няма намерение да я дели с никого,по което си приличат с вовата путин и това за господин асад е законно и нормално,а тва че народа на сирия не е склонен да приеме тва и се радикализира след като той потопи протестите му в кръв ,не е проблем.демек господин асад приема сирия като бащиния и не се чувства виновен за това че сирииците не го харесват и воюват вече 3 години срещу него,а прехвърля вината в на европа дето подкрепяла терористите????!!!!!как ги подкрепя не е ясно,но клакьорите от путиновия хор завиха радостно.та скъпи путиновисти кво трябва да направи европа ?да въведи войска ,не ви харесва били с терористите ,да не въвежда войска пак не ви харесва пак били с терористите???демек като вица за вълка ,заека и на заека шапката!

    Коментиран от #14

  • 14 kroko

    1 1 Отговор

    До коментар #13 от "Десислава Димитрова":

    Тролче, само не мога да разбера с 'къв акъл си изразяваш мнението по който и да е въпрос - ника ти е с женско име, а говориш за себе си в мъжки род (чети тук докато спорим двамата, какво си писал:http://fakti.bg/world/155846-shtainmaier-ima-napredak-na-pregovorite-po-ukraina);

    Тия приказки за бизнесмените като теб дето са много отговорни и работливи, ама не щеш ли няма кадърна работа ръка в България и т.н. толкова пъти съм ги чел по разни форуми, че оставам с в впечатлението, че половината български бизнесмени цял ден пишат по форумите, вместо да работят, бе! Е тогава що се учудваш, че не ти върви работата и що търсиш вината в работниците си?!

    Много разбираш от икономика и от всичко друго, ама например вече повече от година слушам как Русия до няколко месеца ще се срине, бюджета и така и така бил направен, при такава цена на петрола, пък така паднала цената на газа, ужас, хората умират там, пада им стандарта на живот........ама де* тия няколко месеца, все не минават, бе!
    Та, какво излиза - или ти си глупак и от нищо не ти разбира главата, или четеш писанията на други глупаци и ще ги повтаряш като папагал докато ти плащат, или руснаците са много корави к...лета?! Май и трите предположения за верни, а ;)!

    Айде сега вземи да си отговориш сам на себе си ще повярва ли някой някога на нещо написано от теб и има ли смисъл да пишеш каквото и да е тука и по други форумчета най-веорятно? Земи хвани някоя истинска работа по-добре, нялагай си парцалите и си мълчи.
  • 15 раптор

    1 1 Отговор
    Вижте сега! Не знаете с какво се сблъсква Асад. Да кажем - диктатор е! Да но в ислямските страни без диктатори се настаняват ислямисти! Тва е суровата реалност! Тия дивашки народи, в по-голямата част от случаите, понеже са абсолютно изостанали от тн. европейски свят (социално, технологично, културно и духовно), прибягват адски бързо към фундаментализма! От депресия, от ниско самочувствие, от невъзможност да избягат от мизерията! Това е - комплексарщина! И поради това Асад колкото и да не е демократичен - е ангел пазител! Но в момента в който американците упражниха тежък натиск в/у него, чрез отдавна разработените си агенти в този регион, той се превърна в негативна личност! И все пак! Ако християните са за него - значи и ние сме! В този свят няма либералност в душите на хората! И християните са най-добрия съдник за това кое е правилно и кое не!
  • 16 малко ти остава

    0 0 Отговор
    Асад е основния виновник за кризата с бежанците, която започна още преди да има ИД и да започне да се разраства. Ако сирийците бягаха от терористите ислямисти щяха да отиват в териториите които са под контрола на диктатора Асад, а не въобще да бягат от Сирия. Неоспорим факт е че сирийците хукнаха от страната си още преди да се появи ИД!
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Русия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания