Last news in Fakti

16 Септември, 2015 16:27 948 1

Бежанците в Сърбия се насочиха към Хърватия

  • бежанците-
  • сърбия-
  • хърватия

Вече 150 души са преминали границата

Бежанците в Сърбия се насочиха към Хърватия - 1
Снимка: БТА/AP


Стотици бежанци са поели към Хърватия, след като Унгария затвори границата си със Сърбия, заради имигрантския поток, съобщи Би Би Си.

Поне 150 души вече са пресекли границата с Хърватия с надеждата да я използват като нов маршрут към Западна Европа.  Хърватските власти вече обявиха, че са готови да приемат имигрантите или да ги допуснат да стигнат до мястото, до което искат да стигнат. Много от имигрантите са пристигнали до хърватския граничен град Сид, превозени с автобуси,

Според сръбски медии през днешния ден 10 автобуса, превозващи имигранти са потеглили от град Пешево, където ежедневно пристигат хиляди имигранти, идващи от Македония. Повечето бежанци се надяват през Хърватия да стигнат до Словения, която е част на Шенгенското пространство и от там да се отправят към Австрия и Германия.

Хърватският премиер на вътрешните работи Ранко Остоич заяви, че в Загреб е подготвен авариен план за справянето на наплива от имигранти.

„Правителството бързо ще активира авариен план, ако е необходимо да се стигне до там“, заяви Остоич. 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 БМ

    0 0 Отговор
    "Повечето бежанци се надяват през Хърватия да стигнат до Словения, която е част на Шенгенското пространство и от там да се отправят към Австрия и Германия."
    Те хубаво се надяват на Шенген, но не са ли чули, че Германия вече проверява южните си граници. Нищо, че са шенгенски. ;)
Новини по държави: