Last news in Fakti

20 Септември, 2015 18:19 1 075 1

Германия разследва мигрант за връзки с ИД

  • германия-
  • мигрант-
  • бежанци-
  • ислямска държава-
  • бежански лагер-
  • приют

Пореден приют за бежанци беше подпален в провинция Баден-Вюртемберг

Германия разследва мигрант за връзки с ИД - 1
Снимки АП/БТА

Германските власти разследват сирийски бежанец, заподозрян за участие в бойни действия на Ислямска държава, пише немският вестник "Велт ам зонтаг“.

Изданието се позовава на източници от спец службите.

Преди няколко седмици мъжът, който се намира в бежански приют в провинция Бранденбург, се хвалел с кръвожадното си минало на свои съседи и разказвал за времето, когато се е бил на страната на терористичната организация.

Бежанецът, търсещ убежище в Германия, е бил заснет от други мигранти да разказва как е убивал за Ислямска държава.

Един от бежанците тайно заснел разказа на сириеца с телефона си и го предал на властите.

Въпреки този инцидент по думите на шефът на Федералната служба за защита на конституцията на Германия (германското контраразузнаване) Ханс-Георг Маасен опасенията, че Ислямска държава ще изпрати в Германия терористи, маскирани като бежанци са безпочвени.

Днес германските власти съобщават и за поредния подпален бъдещ приют за бежанци в страната.

Вчера в сградата са били поставени 330 легла за бежанци. Сградата обаче вече не може да се ползва, защото е застрашена от рухване.

За щастие няма пострадали при инцидента, станал в нощта срещу неделя в град Вертхайм, провинция Баден-Вюртемберг.

Полицията твърди, че разполага с улики за умишлен палеж.

След този пожар град Вертхайм вече не е в състояние да приема допълнителни бежанци, тъй като няма други места, където да се настанят, заявиха местните власти.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ссссс

    0 0 Отговор
    ехеее 1 раследван още малко и половин раследван ще има .. германците ако не изритат тази меркел слуга на черния ислямист барак хюсеин ще ядат ислямското дърво доста

    самите хора в бежаснкия лагер го заснели как се е хвалел че е рязал глави в сирия ..само за германския минитър това не е вярно едва ли не клеветят горкия бежанец

    божеееееее смятай с тая политика колко джихадисти има намърдани вече в германия
Новини по държави: