Last news in Fakti

21 Септември, 2015 11:36 1 095 3

300 бежанци на границата между Хърватия и Словения

  • сирия-
  • бежанци-
  • словения-
  • хърватия

Близо 300 бежанци прекараха нощта на граничния пункт Брегане между Хърватия и Словения, съобщава АП.

С викове "Отворете границата!" те седнаха или легнаха на пътя и така спряха движението без да позволяват на пътуващите да преминат през границата. Това доведе до образуване на километрични задръствания на границата. Властите в отговор изкараха около 60-тина тежковъоръжени полицаи с кучета в опит да овладеят ситуацията.

Във въздуха беше вдигнат дори и полицейски хеликоптер, който с прожектор осветяваше района на граничния пункт.

Словения също затвори границата с Хърватия и обяви, че всички мигранти ще бъдат връщани обратно.

Бежанците, минаващи през Балканите, се пренасочиха към Хърватия и Словения с надежда после да продължат през Австрия към Германия, Франция, Швеция и други богати страни.

За една нощ в Австрия от Унгария влязоха още над 3000 сирийски бежанци. За уикенда тяхната бройка е над 20 000. Властите съобщават, че едва по 500 души дневно подават молби за убежище в страната.

Около полунощ Хърватия затвори за товарни автомобили единствения останал отворен досега граничен пункт със Сърбия Батровци – Баяково. В района са се образували километрични опашки.

Сръбският вътрешен министър Небойша Стефанович обяви, че не е информиран за действията на Загреб. Той определи затварянето на границата като акт,който не способства за добросъседските отношения.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 111

    0 0 Отговор
    Медиите дирижират ОГРОМНА ЛЪЖА около бежанската криза. Представят бежанците САМО като жертви, а масово крият проявите на вандализъм и агресия от тяхна страна. Гледайте видеото „Мигрантската криза: Кадрите, които медиите отказват да излъчват”. Негов автор е Пол Джоузеф Уотсън, редактор в сайтовете infowars.com и prisonplanet.com. http://www.vesti.bg/sviat/video-pokazva-druga-gledna-tochka-za-bezhancite-6042580

    Коментиран от #3

  • 2 123

    0 0 Отговор
    БЕЖАНЦИ ,да да ама не.Албанци и други се подвизават масово сред хубаво нахранени мигранти.Погледнете ги младежите с големи г.зове като жени,пръщят от преяждане.Пипне ли ги полиция веднага се правят на уврели.Една дума хитри и подли.Не щат нито в Турция да останат нито къде и да е,само Германия и др. сладки за тях държави.
  • 3 Сконфуций

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "111":

    Гледали сме го, знаем, видяхме и как медиите у нас представят момента с падналия "бежанец" на релсите прегърнал жена си и с надвесените над него полицаи без да дадат преди това момента, в който "бежанеца" сам хвърля жена си на релсите и скача върху нея. Така се манипулира. Така ни манипулират. И платени тролчета реват по форумите и искат лов на вещици.
Новини по държави: