22 Септември, 2015 12:27 3 224 22

Русия е изпратила 28 бойни самолета в Сирия

  • русия-
  • изпратила-
  • сирия

Има данни и за още поне 20 хеликоптера

Русия е изпратила 28 бойни самолета в Сирия - 1
Снимка: БТА/AP

Русия е изпратила 28 бойни самолета в Сирия, съобщи France 24, цитирайки американски официални лица.

През последните седмици администрацията в САЩ изразява нарастваща загриженост, относно действията на Русия в подкрепа на сирийския лидер Башар Асад. От там предупредиха, че военната подкрепа за Асад допълнително усложнява евентуалното постигане на примирие.

Анонимен източник от Вашингтон е споделил, че в сирийската провинция Латакия има 28 бомбардировача и изтребителя. Друг анонимен източник е потвърдил информацията, като е допълнил, че на място има още около 20 руски бойни и транспортни хеликоптера.  Според източниците става въпрос за 12 самолета СУ-24, 12 самолета SU-25 и 4 изтребителя Flanker. 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 9999

    1 0 Отговор
    Не съм от никой отбор , от публиката съм .
    Но нали имаше 4 самолета СУ - 30 , във същата база . Те къде отидоха?
  • 2 Alex

    0 0 Отговор
    a na men anonimen iztochnik mi syobshti che mediinite manipulatsii sa stanali chast ot amerikanskata politika, e nishto, na bylgarskite medii tova im haresva!
  • 3 ссссс

    1 1 Отговор
    сериозен повод за притеснение на Барак Хюсеин ... идл няма да може да завземе цяла сирия

    путин помага на законото правителство в сирия да се бори с идл ..какъв ужас ...хахаха

    защо тази лоша русия изостря конфикта хаха ами да си седят в москва и да наблюдават просто как изродите от идл напредват към дамаск и режат глави и си правят оргии с християнски деца

    лоши руснаци тцтцтц да тръгнат да се борят срещу идл фективно .. толкова пари и оръжие наляха сащ соадитска арабия турция и израел и германия и франция в идл и сега путин да ги ликвидира ...лоша работа
    мисля че и меркел ще се притесни понеже може да намалеее потока от бежанци ислямисти към германия


    не е едно време вече еднополюсния модел свърши и негъра трябва да се съобразява с путин хахаха
  • 4 даимаракия

    0 0 Отговор
    Това "Flanker" направо кърти . Този тип самолети си имат име - СУ 27 .
    Така оставяте съмнение , че статията е копирана от западен източник .
  • 5 Панагюреца

    1 1 Отговор
    Смотаняци US е номер едно! По-добре негър отколкото психично болни комуняги!
  • 6 onq s konq

    1 1 Отговор
    Добре е да се осъэнае,че тия самолети едва ли ще намерят приложение по предназначение и са там най-вече за пропаганда и повдигане бойния дух на руснаците.А колкото до войни от типа "армия срещу армия",мисля че последната беше срещу Ирак и никога повече няма да се повтори,защото прийомите с поктавяне на предна линия на жив щит от жени и деца,криенето на джихадистите и локацията на оръжията им в гъсто населени квартали с мирно население,отвличане на семействата на висши ръководни кадри и заставянето им по тоя начин да "съдействат" на терористичните организации и т.н. отдавна са предпочетена тактика.

    Коментиран от #13

  • 7 mediator37

    0 0 Отговор
    Прочистването на Сирия от ИДИЛ ще стане със сирийска пехота + руска щурмова и бомбардировъчна авиация и руска бронетехника. Тече съсредоточване, разузнаване и тилово осигуряване, вероятно и общо обучение на командния състав. До Коледа ще има офанзива, ИДИЛ ще е история, а Путин №1 по рейтинг.
  • 8 ASD

    0 0 Отговор
    ФАКТИ ПОПРАВЕТЕ СИ ГРЕШКАТА
    , Flanker е по натовска класификация, по руска е МИГ-31. Редно е всички самолети да се пишат по един вид класификация.

    Коментиран от #9

  • 9 Сконфуций

    0 0 Отговор

    До коментар #8 от "ASD":

    МиГ 31 по натовска класификация е Foxhound, а Су 30 е Flanker-C.
  • 10 инфо много добро

    0 0 Отговор
    росене, кви анонимни източници цитираш, и то американски, всичкото ви инфо е от анонимни източници, хи хи хи

    п.с. имам двама роднини бакшиши в София, имам много инфо, вътрешно и международно, ако имаш интерес,пиши на лично :))
  • 11 Kcaniba

    0 1 Отговор
    Ми може и мормот със станиол да има по НАТО вската класификация. Тук все пак става въпрос за световно известна бойна техника, която си има точно наименование.
    Пехотата ще е сирийска, може кюрдска, та дори и иранска.
    Русия ще обучи, въоръжи, командва, предоставя разузнавателна спътникова информация, безпилотници, въздушни атаки и прикритие, е може и някой друг масиран ракетен залп да им спретне на канибалите от идил.
    Победа ще е в рамките на няколко месеца.
  • 12 Бай хой

    1 1 Отговор
    Ко става бе. сащ нима ще оставят демократичен идил да бъде унищожен от комунистите. Веднага ани, стоян, деси, коняря да защитят демократическите ценности на нато.
  • 13 999

    1 1 Отговор

    До коментар #6 от "onq s konq":

    Тая тактика я научиха от твоите работодатели САЩ и по точно ЦРУ за да свалят Башар Асад и да предизвикат бежанска вълна в Европа, а що се отнася за Руските самолети и тяхното предназначение да ги коментира човек с кон е смешно и нелепо, а може би платено.

    Коментиран от #15

  • 14 стратокастър

    0 0 Отговор
    "и сега путин да ги ликвидира ...лоша работа"Не бързай воле ,нивата е дълга!Нека ги ликвидира пък тогава ще говорим!
  • 15 onq s konq

    1 1 Отговор

    До коментар #13 от "999":

    В случая не говорим кой какво е научил и от кого,а гледаме фактите право в очите.Обясних ти ролята на самолетите,сега ще ти опиша и положението в Сирия:Асад контролира ЕДВА 20% ОТ СТРАНАТА ,като почти всички петролни кладенци са в ръцете на ИДИЛ и им носят денонощно пари за довъоръжаване,набиране на нови бойци от цял свят,логистична подкрепа.А това само малка част от потоците пари,вливащи се в касите им.Вярвам че знаеш,но все пак ще ти припомня че война се води с пари и няма да се учудя ако бюджета на бунтовниците се окаже далеч по-голям от руския.А тия 1700 руски войници оставям сам да прецениш какво представляват на фона на стотиците хиляди бойци на ИД-при това добре въоръжени и голяма част от тях ОБУЧЕНИ ВЕТЕРАНИ ОТ ДРУГИ ВОЙНИ.А сега си помисли каква е мотивацията за битка на редовия руски войник далеч от Родината и войн-фанатик на ИДИЛ с обещания за благоденствие след победата.Единственото решение на въпроса е руснаците да се съгласят властта на Б.Асад да бъде споделена и с човек на Щатите,защото в противен случай американците ще оставят Русия сама в битката и ще бъдат обречени на втори Афганистан!

    Коментиран от #16, #17, #19

  • 16 Kcaniba

    1 1 Отговор

    До коментар #15 от "onq s konq":

    Пълни глупости!!
    На каква цена САЩ купуват от "бунтовниците" взривяващи хилядолетни паметници на човешката цивилизация обекти на ЮНЕСКО, и ядящи човешки органи и колещи деца и жени!!!!
    Освен вливането на доларите от Катар и Саудицка арабия те нямат кой знай какви постъпления!!! Нефта го дават за центове на чичо ти Сам. Афганистан има друго географско расположение, но това вече е сложно, не е като да спамиш по форумите!!
    Новият Афганистан е само пропагандни и популистки заявления от страната на главореьите от ИДИЛ, колещи всички неидилци междругото!! Като сте толкова антиРу, одете да се биете на страната на ислямистите господа демократи!!!!
  • 17 Бай хой

    1 1 Отговор

    До коментар #15 от "onq s konq":

    Какъв нов авганистан те гони бе конярче. Че той и сега афганистан е в пламъци и терористите от сащ ядат пердах там. И половината бежанци са точно от там и бягат от терора налаган от армията на сащ.

    В момента сащ извършват бомбардировки без абсолютно никакво право и в подкрепа на идил. Също както навремето тайно подкрепяха терористите в афганистан.

    И обратното тогава в афганистан Русия бе на страната на законното правителство и след преврата организиран от сащ се изтеглиха. Резултата го виждаме - чували с ципове пътуват към сащ ежедневно.

    В момента отново Русия е на страната на законното правителство а терористите от сащ подкрепят идил.

    Коментиран от #18

  • 18 onq s konq

    1 0 Отговор

    До коментар #17 от "Бай хой":

    Хойо,хубо ми говориш за "законни" правителства,но някакси пропускаш да обясниш че имаш предвид че това е СПОРЕД РУСКИТЕ ЗАКОНИ!Видяхме ги тия правителства в заграбените от Украйна територии-РУСКИ,ЗАКОННИ И ДО ЕДНО НЕПРИЗНАТИ ОТ СВЕТА!Пък колкото до "чувалите с ципове"-гледах един покъртителен руски филм точно за тая война в Афг и в него наричаха въпросните чували транспортирани за Русия "товар 200".И едвали са били по-малко от американските...
  • 19 999

    0 1 Отговор

    До коментар #15 от "onq s konq":

    Единственото нещо което можеш да ми обясниш за колко долара се продаваш защото не може да си толкова прост, да твърдиш, че ИД е икономически по силна и по боеспособна от Русия и за разлика от теб Руският войник не се мотивира от дрънкащи монети , мотивира го родина,знаме,химн и дълг чужди за теб неща.Що се отнася за САЩ никои не убива рожбите си те създадоха тази воина и нямат намерение да помагат на никого за да могат да изкупуват техният петрол на безценица защото която и друга държава до го направи ще е олелия до бога и ембарго до дупка та с една дума ИД се финансира от САЩ това го знае и коня ти .
  • 20 Десислава Димитрова

    1 0 Отговор
    тролчетата пак почнаха с петилетъчните планове.сега като дошли руснаците и щяло да стане така или онака :).законния башар асад щял да накара пак сирииския народ да го залюби и ид щели да избягат само при вида на страхотните руски самолети!!!!смях,смях...
    на тролчетата без да съм пророк ще им направя леко предсказание,подобно на тези дето правих до сега и все се случиха :))))).
    русия няма да постигне нищо в тази инвазия в сирия.башар асад ще падне така или иначе ,а путин със свита опашка ще прибере остатъците от изпратените в москва.
    тези мои прогнози могат да се объркат само ако путин пак използва плазменото оръдие ,както в клипа качен от байко,ха,ха,ха.....

    Коментиран от #22

  • 21 Бай хой

    0 1 Отговор
    Деси, деси, де си. Разбирам отчаянието ти и нещастните ти опити да намериш изход от глупостите си с някакви комунисти , петолъчки и не знам си кво. С какво ни плашиш. Я виж сега в какво положение сме ние и то именно заради марионетки като управляващите днес и лумпените които ги поддържат.

    Какъв асад те гони. Още през 2013 година Путин каза че той трябва постепенно да сдаде властта, но терористите от сащ предизвикаха тези ужасни събития за Сирия, сирийците и целият свят.

    Какво се случи след убийствата на кадафи и садам.

    Това са само поводи на терористите за да окупират, разрушат светски държави и на тяхно място да цари хаос, геноцид, ислямски халифати и окупаторите да източват ресурсите. И лично ти на какво се радваш като по същият начин постъпват и с България и почти нищо не е останало от държавата.

    Простотията няма свършване.
  • 22 кроко

    0 0 Отговор

    До коментар #20 от "Десислава Димитрова":

    Оооо, мое тролче любимо, пак си заработвало допълнителни доходи по малките часове, а ! Що така, дейността на фирмите ти нещо не върви ли? Ми нищо чудно, то няма как да пишеш цял ден по форумите и после да искаш да ти върви работата. Или викяш на теб основната ти дейност е писане по форумите ;)!

    Я ни припоми сега кое от всичките ти шизовренични бълнувания се е сбъднало до сега, да не би вече да минаха няколкото месеца в рамките на които русия ще фалира или пък путин да горял снощи на клада някъде?!
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Русия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания