Last news in Fakti
  Тема: Украйна

27 Септември, 2015 09:20 2 426 22

Нови санкции за Русия, ако признае изборите в Донецк и Луганск

  • русия-
  • санкции-
  • нови

Това бе заявено от украинския президент Петро Порошенко

Нови санкции за Русия, ако признае изборите в Донецк и Луганск - 1
Снимка: БТА/AP

Украинският президент Петро Порошенко заплаши, че е готов да разшири санкциите срещу Русия, ако страната признае изборите в самообявилите се Донецка и Логанска народни републики, съобщи ТАСС.

„Ако Русия признае тези избори, то това би било грубо нарушение на спогодите от Минския договор. Това може да доведе до разширяване на санкциите и други последствия“, заяви Порошенко.

Според него предстоящите избори в Донецк и Луганск са „фалшиви“ и Украйна ще направи всичко възможно,“за да предотврати  повторение на този процес“.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 раптор

    1 1 Отговор
    1848г. Русия изпраща войници в подкрепа на австро-унгарското имперско семейство. 1852г. Австро-Унгария иска компенсации от Русия за ненамесата и в Кримската война. 1878г. Русия освобождава България. Само няколко години по-късно България става политически противник на Русия с което сериозно се дестабилизира ситуацията на Балканите. 1918г. Франция, Англия и Германия не признават победите на Руската империя срещу османците, въпреки, че Николай II изпраша 300,000 войни в подкрепа на западния фронт. 1939-1947г. СССР подкрепя китайците в борбата им срещу империализма. Китай става индустриална държава благодарение на колосалната помощ на СССР. 1968г. Китай напада СССР. Това са само част от великите предателства сторени срещу Русия! Държава мъченик! Днес сме свидетели на нова вълна...

    Коментиран от #9

  • 2 трол

    0 1 Отговор
    Прав си приятел, СССР и Хитлер си разделиха Полша по братски, и после какво стана, този ИЗРОД нападна вероломно МИРОЛЮБИВИЯ СССР.

    Коментиран от #4

  • 3 onq s konq

    0 1 Отговор
    Неоспоримо е че Русия/СССР/ винаги се е втурвала да освобождава "наред" което е похвално,но има лошия адет да се "застоява" в освободените територии с десетилетия ,за да бди данеби лошите да се върнат отново.Това от своя страна изнервя освободените които дори започват партизанска борба срещу освободителя си,което по същество си е чиста проба наглост и неразбиране на чистите руски помисли и доброжелателност!

    Коментиран от #5

  • 4 раптор

    1 2 Отговор

    До коментар #2 от "трол":

    СССР е сключил договор с Хитлер, само и единствено от необходимост и са знаели, че той ще бъде нарушен! Както са направили Англичаните, Французите и Поляците преди тях!Нужно ли е да ви напомням как Германия и Полша разделиха Чехия! Как англия и франция позволиха на хитлер да граби! Аз постъпката на Хитлер не я смятам за предателство! Предателство е всичко останало изброено и още много!
  • 5 раптор

    0 3 Отговор

    До коментар #3 от "onq s konq":

    България е единствения пример за безкористно завоюване и освобождаване! И нещата се обърнаха срещу нас! Скъпа цена платихме за предателското племе - българи! Бързо ни забихте ножа! И заради това не харесвам дори русофилите в България! Имат манталитет на бебешори, които търся гърда от която да цицат. Каквото е положението и при всички останали българести!

    Коментиран от #10, #11

  • 6 qankov

    0 1 Отговор
    q da vidim dali gospodin Poro6enko 6te6e da govori taka na drugarq Putin taka ako zad nego ne stoqha amerikanzite da6li ot m...ta si daje darjavata im ne e na evropeiskiq kontinent
  • 7 пешо

    0 0 Отговор
    тоя пак си търси боя
  • 8 Десислава Димитрова

    2 0 Отговор
    може ли някои путиновист да ни обясни,защо в донецк и луганск руснаците се страхуват от свободен вот на изборите ?нали там те имат работа само със съмишленици ,които се борят с украинските фашисти?при това положение трябва да са спокойни и да позволят свободни избори с наблюдатели и права на останалите партии ,квито ще се проведът в цяла украйна?
  • 9 Десислава Димитрова

    1 1 Отговор

    До коментар #1 от "раптор":

    лъжеца пак изкочи под светлините на прожекторите :)!!!
    само да те питам лъжко ,кога русия излезе от първата световна оставяики съюзниците си без потдръжка?демек русия нападна австроунгария ,а след три години се отказа от войната,а после е очаквала и благодарности от измамените съюзници???китай става индустриална държава едва след като стана партньор на сащ и европа .
  • 10 Десислава Димитрова

    1 1 Отговор

    До коментар #5 от "раптор":

    ренегате,нов рекорд в лъжите :).русия нито ни е освободила безкористно нито ние и забихме нож в гърба и,макар че българите си имаме трески за дялане.що се отнася за предателите ти си наистина емблематичен пример за човек предаващ собствения си народ ,но ти и като руснак ще го направиш щото този дето е предал веднъж ще го стори пак!та малко история за теб и приятелите ти :)!
    русия освобождава всички балкански православни народи по сходен начин като българите сме последни.идеята на русия е да се създаде южен православен фланг в борбата и с двете немски империи,тази нейна политика тя следва около 100 години.след освобождението ни тя обаче решава да ни контролира ,което не се харесва на българския политически елит и следва българо -руска криза траеща около 10 години в последствие се създава балканския съюз в който българия има водеща роля и амбиции,но сме предадени от руснаците през злопулучната за нас 1913 година,което довежда до нов обрат в отношенията ни и воюваме като врагове в първата световна.след войната русия вече ссср започва активна подривна дейност в българия,пращат се и се финансират терористи и разбойници от всякъкъв калибър извършва се атентата в света неделя поръчен и организиран и финансиран от ссср при които се поставя световен рекорд по жертви от терористичен акт.финансират се метежи в последствие терористите наречени паризани,после следва окупация,разстрели унищожаване на българското село,налагане на пагубните за нас българите съветски мант
  • 11 Десислава Димитрова

    1 1 Отговор

    До коментар #5 от "раптор":

    финансират се метежи в последствие терористите наречени паризани,после следва окупация,разстрели унищожаване на българското село,налагане на пагубните за нас българите съветски манталитет ,индустрия ,политика,икономика...и накрая ново предателство на другаря горбачов който предаде местните си лакеи и ни хвърли в безвремието.та да те питам рапторе кой кого предаде повече ,ние руснаците или те нас?що се отнася до висша форма на предателство и предатели ,това е руската армия биеща се на страната на хитлер ,наброяваща един милион човека и нямаща аналог по големината си в нито една от окупираните държави,та въпросните приличащи на теб ренегати се биеха в полза на хитлер макар че той ги смяташе за получовеци!

    Коментиран от #12, #15

  • 12 Бай хой

    1 1 Отговор

    До коментар #11 от "Десислава Димитрова":

    Деси наистина се срамувам ако ти си Българка и говориш такива простотии. Как не те е срам, в момента България фактически не съществува и няма собствена политика. Говориш за някакви евентулни минали и несбъднати планове за окупиране на България, докато в момента на наша територия пребивава окупационен корпус, директори на фбр идват уволняват и назначават марионетки за министри на вътрешните работи и министри , президент и премиер повтарят като папагали това което им наредят от посолството на сащ в София.

    Нищо няма да спечелиш от такива предателства, ПРЕДАТЕЛИТЕ НИКОЙ НЕ ГИ ОБИЧА.

    А относно статията, потрошенко отдавна никой не го слуша дори и в украйна, и с подобни простотии се отчаяно се надява терористите от вашингтон да го поддържат на власт.

    Коментиран от #13

  • 13 Десислава Димитрова

    1 1 Отговор

    До коментар #12 от "Бай хой":

    баико, ти си един елементарен лъжец вероятно на заплата и то ниска предвид постоянните ти елементарни лъжи.за всяко свое твърдение за разлика от теб мога да се подкрепя с реални доказателства,докато ти ломотиш подобно на селски партиен секретар щуротия след щуротия!
    и спри да се изкарваш патриот или християнин,комунист християнин и патриот няма!

    Коментиран от #14

  • 14 Той

    1 0 Отговор

    До коментар #13 от "Десислава Димитрова":

    Дали той е елементарен, пък ти перманентен...Кой ломоти, като партиен секретар, кой е платен, кой комунист. Крадеца вика, дръжте крадеца.
  • 15 раптор

    0 0 Отговор

    До коментар #11 от "Десислава Димитрова":

    Кое е пагубното по-точно? Че бяхте най-бедната, най-неграмотната и с най-висока смъртност сред новородените държава в Европа? Що се отнася до съветска Русия, България няма прегрешения спрямо нея! Има спрямо имперска! А финансирането на партизаните е спорно и по-скоро незначително, тъй като всичко се е движило на местна воля, както царете ви са избили 4000 души партийни дейци, от най-различни партии през периода 1900-1939г. Днес пак сте предатели и допускате да имате президент като Плевнелиев, който изкривява историческите факти по позорен за вас начин! СССР създава индустриален Китай - енергетика, жпл, впк, изобщо целия гръбнак на една индустриална държава е построен от усилията на руснаците! Не на американците! Американците само успяха изгодно да поробят китайците! Както са правили във времената преди комунистически китай - терор над местното население и целенасоченото наркоманизиране с опиум. Предават ни Франсетата и Англичаните, защото въпреки, че сме излезли от войната (поради обясними причини) не сме загубили придобитите от османската империя територии. Русия е отговорна за 40% от военните загуби на централните сили през ПСВ. И е имала пълното право, независимо от политическото ръководство да притежава тези територии.

    Коментиран от #17, #18

  • 16 раптор

    0 0 Отговор
    Само да поясня за това какви мизерници сте били - това е преди 1939г. След СССР не сте били вече такива цървули! Заддунавски овцекрадци! 1913г. вие получавате удар, който сте си изпросили с вашата русофобска риторика, с тежките репресии срещу русофилите в страната и т.н.

    Коментиран от #19

  • 17 Десислава Димитрова

    0 0 Отговор

    До коментар #15 от "раптор":

    ренегате,пагубното е че се унищожи българското село,социалната единица регенерираща българския народ,селото имаше свои морал,своя психология ,икономика и т.н. създадени за хиляди години опит .то даваше българи на българия и след неговото унищожение ,дойде разрухата на соца ,мизерия в душата и безпътие в действията.никоя друга балканска страна не получи нашите поражения,появиха се милиони като теб предатели на кръвта си дето се пишат македонци руснаци,турци и зинзибарци срамуваики се от корените си,така е и в русия,но сега говоря за нас.докара се колективизацията,алкохолизма ,разсипията ,мързела и безхаберието към работата.тва са сериозни поражения ,които ссср изнасяше навсякъде по света, но нас българите ни засегнаха почти като народите в сссср и не може да се оправим още.
    финансирането на партизаните национални предателю е огромно,става въпрос за бюджет адекватен към днешна дата на стотици милиони долара,пара дето руския мужик е отгладувал за да може другарите да правят щуротии тук.провери има вече доста данни за процесите срещу вапцаров и компания кви пари са хванати тогава със съветски произход .царете ни не са избили 4000 човека от 1900 до 1939 година тва са пълни глупости.има избити през периода 1918-1934 година ,но те не са избити от българския цар ,в онзи момент е нямал такива възможности.
    плевнелиев е единствения достоен човек в българската политика,образован познаващ историята в детайли ,адекватен към европейските практики,успял преди да стане по
  • 18 Десислава Димитрова

    0 0 Отговор

    До коментар #15 от "раптор":

    политика,образован познаващ историята в детайли ,адекватен към европейските практики,успял преди да стане политик и то в чужбина с други думи нещо което ти никога няма да бъдеш ,а и е патриот защитаваш българския интерес.
    много е смешно ,когато комуняга говори за икономика.ссср индустрялизирал китай!!!!как ссср ще индустриализира някого когато самия той няма индустрия.руснаците през 50 те години ядат по веднъж на два дни имат едни дрехи на гърба си и не произвеждат нищо от битовите стоки ,в западна украйна има канибализъм и те индустриализирали ,някого ,ха,ха,ха....хо,хо,хо...както ни индустриализираха нас .чел съм инструкциите на съветските другари за създаване на заводи с цел промяна структурата на обществото ,демек да има гладни и отчаяни работници в нищо непроизвеждщите халета.руската индустриализация доведе в китай културната революция и канибализма ,тва донесохте на китай те и затова ви нападнаха от благодарност на това как ги индустриализирахте.след като почна запада да работи с китай на китайците брутния вътрешен продукт за 20 години се повиши с 5000%!!!!!да тва е заробване ,а съветското е индустриализация,готини стандарти имаш ренегате подобно на известния ти дядо партизанин.
  • 19 Десислава Димитрова

    0 0 Отговор

    До коментар #16 от "раптор":

    не ви предават англичани и франсета ,а обратното вие тях,сключваики сепаративен мир с враговете им по средата на войната ,въпреки че войната я започват англичани и французи за да ви защитят,по договорите дето сте подписали.
    и както ти казах ренегате,не пиши щуротии при мен не минават.1913 година няма никаква русофобска риторика,напротив българия е лидер на балканския съюз и руското предателство води до фияското на русия в следващата война и идването на комунистите .след като русия позволява съюзниците на българия да я ограбят година по късно българия разбива руските съюзници от баканския съюз ,а именно сърби и румънци ,блокираики поне милион съююзни на русия щика и се създва дългия фронт срещу русия от балтика до кавказ,на който фронт в един момент руската армия не устоява и страната рухва.демек ако русия не бе предала българия и бе запазила балканския съюз нямаше и тя самата да страда толкова.та тва е истината за кой ,кого другото са щуротии .
    и не се прави на тапа ,ти не отговори на един важен за вас комунистите въпрос ,а именно предаде ли ви вас българските комнета горбачов и има ли по -голямо предателство от това.после ми кажи горбачов какъв е по народност!
  • 20 раптор

    0 0 Отговор
    Доста преиначаваш нещата и заобикаляш истината! Също така не отчиташ и епохата в която се развиват изброените действия. 1во - русофилите наистина са гонени след освобождението, 2ро - стамболов е най-големия русофоб. Това са нещата довели до вашата катастрофа - предателство! Как сме индустриализирали китай е друга теба! Важното е, че сме! Културната революция е техен продукт, не наш! Комунизма не е наш продукт, но сме се постарали да подобри света - и така е станало! Но по принцип, тези спорове са нерелевантни. Аз не съм комунист, аз съм патриот на Русия. А всички знаем, че България е жалка страна, колкото и чифта розови очила да сложим!

    Коментиран от #21, #22

  • 21 Десислава Димитрова

    0 0 Отговор

    До коментар #20 от "раптор":

    хубаво си чел ренегате ама недостатъчно.стамболов е убит 1894 за да се угоди на руския император и да започне затопляне на българо-руските отношения.това е 20 години преди 1913 година.след смъртта му русофилите се прибират в българия на бял кон и българия става пак руски съюзник.после се създава балканския съюз ,а на власт са крайни русофили ,но когато русия трябва да се намеси решително и да спре румънската атака в гръб към българия тя си замълчава в следствие на което ние губим съюзническата война .след това предателство към най-важния си балкански съюзник русия си бере плодовете ,за които ти разказах.нищо не сте индустриализирали в китай особено в кризата след втората световна война ,когато ссср е в изолация и е пълна икономическа скръб,както казах в края на 40 те и началото на 50 те в ссср има много случаи на канибализъм,особено сред наказаните българи в югозападна украйна,но не само там.китай не бе индустриализиран ,а бе предимно аграрна изостанала страна докато не заработи с европа и сащ,за информация в милиарден китай през 1990 година имаше един милион леки автомобила.културната революция е развитие на сталинизма в китаиски вариант,другаря мао не приема реформите на другаря хрусчов и смята ,че китаците трябва да живеят като руснаците при сталин и в китай започва людоетството след изяждането на врабчетата :)!тва е вашето ноухау за китай.подобно ни наложихте и на нас та да го докараме до там ,че да се храним с купони в мирно време и то на едно от най-
  • 22 Десислава Димитрова

    0 0 Отговор

    До коментар #20 от "раптор":

    тва е вашето ноухау за китай.подобно ни наложихте и на нас та да го докараме до там ,че да се храним с купони в мирно време и то на едно от най-благоприятните за живот места в света :)!
    другото ти шизофренично твърдение за комунизма,хвалиш го с цената на лъжи ,а не си бил комунист ,ха,ха,ха....подобрил нещо комунизма ама никой не разбрал кво и ти си руски патриот предал българския си произход супер!!!!само да ти кажа що турците не хресват помаците. щото знаят че веднъж предалия ще го направи пак,та от теб и руски патриот няма да стане ,а само путинов фен,остатъчна реакция от живота ти в тоталитарния свят и глупавите идеи на комунизма!
Новини по държави: