Last news in Fakti

27 Септември, 2015 19:31 1 536 5

Башар Асад не може да е част от бъдещето на Сирия

  • дейвид камерън-
  • башар асад-
  • сирия

Дейвид Камерън смята, че сирийският президент е отговорен за бежанската криза

Башар Асад не може да е част от бъдещето на Сирия - 1
Снимка: БТА/AP

„Башар Асад не може да бъде част от бъдещето на Сирия.“ Това бе заявено от британския премиер Дейвид Камерън, цитиран от „Белфаст Телеграф“.

Камерън е говорил пред медиите преди старта на общото събрание на ООН.

„Асад помогна този конфликт да бъде създаден. Той не може да играе роля в бъдещето на Сирия и тази позиция не се е променила. Хората, които нарушават международния закон, би трябвало да се изправят пред международния съд“, заяви Камерън.

Той обясни, че Русия и всички останали страни трябва да бъдат убедени, че „в интерес на всички“ е общото сътрудничество в борбата с Ислямска държава.

„Това, за което ние трябва да се разберем с Русия е стабилността в този регион е в полза на всички.  Ислямска държава трябва да бъде победена и ние вече помагаме на страните, които работят активно за това. Това е на нашата цел. Нужна е стабилност в региона“, заяви Камерън.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 кроко

    2 0 Отговор
    Ми спрете с финасирането и доставката на оръжия за ИД като за начало, пък после казвайте кой може и кой не може да е част от бъдещето на Сирия.
  • 2 999

    2 1 Отговор
    Нямаш право да се намесваш във вътрешните работи на чужда държава и ако това се спазва няма да има ИД .Като спазват човешките права САЩ защо никои не търси сметка за издевателствата в северна Корея е ми то е ясно няма петрол.
  • 3 onq s konq

    2 0 Отговор
    Да се изправим всички до един като непреодолима стена срещу наглите и алчни домогвания на прогнилия световен империализъм към братския сирийски народ и неговата територия!И нека да е ясно на всички,че дългата ръка на Чичо Сам няма да го достигне,защото още по-дългия крак на Русия ВЕЧЕ е стъпил там!...ПРОЛЕТАРИИ ОТ ВСИЧКИ СТРАНИ-СЪЕДИНЯВАЙТЕ СЕ!
  • 4 БМ

    1 0 Отговор
    Там е работата, че алтернативата на Асад е ИД. Така че като се говори, че Асад трябва да си ходи, трябва да се казва и кой ще дойде на негово място. А при положение, че няма друга голяма сила в Сирия освен Асад и ИД, то говоренето против Асад е всъщност подкрепа за ИД.

    Коментиран от #5

  • 5 стратокастър

    0 0 Отговор

    До коментар #4 от "БМ":

    Когато "Тато "беше цар и за него се говореше че няма кой да го смени?Но като гледам никой не си спомня вече за него освен Малък Тошо!
Новини по държави: