Last news in Fakti

28 Септември, 2015 19:36 1 219 8

Путин: Трябва да има обща стратегия за стабилизирането на Близкия Изток

  • владимир путин-
  • стратегия-
  • близкия изток

Според него решението на кризата с бежанците е възстановяването на държавността в държавите, където тя липсва

Путин: Трябва да има обща стратегия за стабилизирането на Близкия Изток - 1
Снимка: БТА/AP

„Кардиналното решение на проблема с бежанците в Европа представлява възстановяване на държавността, там където тя е била унищожена.“ Това заяви президентът на Русия Владимир Путин по време на своя реч пред Общото събрание на ООН в Ню Йорк.

Той заяви своята надежда, за това, че международната общност може да работи по обща стратегия за стабилизирането на Близкия Изток

„Разчитам, че международната общност може да работи по обща стратегия за стабилизирането на Близкия Изток. Русия смята за голяма грешка изолирането на сирийската армия от борбата с тероризма.  Кардиналното решение на проблема с бежанците в Европа представлява възстановяванетп на държавността, там където тя е била унищожена. Това трябва да стане с икономическа, военна и материална помощ. Подобна помощ не се налага, а се предлага спрямо Указа на ООН.  Най-важно е да се възстанови държавната структура в Либия и да се оздрави легитимното правителство в Сирия .

Спирането на кризата в Украйна може да се гарантира само с пълното спазване на договореностите от споразумението в Минск , а не със заплахи и силата на оръжието. Трябва да се съобразим с желанието на населението в Донбас.

Русия е готова да обсъди реформи в ООН. Опитите за подкопаването на доверието и ефективността на организацията са много опасни, тъй като това ще позволи налагането на правото на силния.

Действията, които заобикалят резолюциите на ООН са нелeгитимни. Ключовата задача на ООН е пазенето на мира и безопасността. Това е трудно, но няма алтернатива.“, заяви Путин.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ааааа

    1 0 Отговор
    Браво товарищ президент! България е с вас!

    Коментиран от #6

  • 2 раптор

    1 0 Отговор
    А така! Путин им нареди баницата! Тва ООН се е превърнало в безгръбначна организация! Време е нещата да се променят!
  • 3 стратокастър

    0 2 Отговор
    След като стабилизира Украйна идва ред на Близкия а след време и на Далечния Изток!!!

    Коментиран от #8

  • 4 КГБ

    2 0 Отговор
    Титан!!! А сега кажете му нещто...! А кажете му де...! Единствениат който няма л..на по устата от лизане на черниат Г.. на Об ... ма!
  • 5 Мартин

    0 0 Отговор
    Какво е говорил днес Путин за хитлеристи и антифашисти, знаете ли нещо?
  • 6 стратокастър

    0 1 Отговор

    До коментар #1 от "ааааа":

    Много си изистанал!България отдавна е в НАТО и ЕВРОПЕЙСКИ СЪЮЗ !!!
  • 7 Пич

    1 0 Отговор
    Путин е пич! Колкото и да се напъва западния слугинаж по форумите, този човек води абсолютно предсказуема политика. Точно такова поведение прилича на една мощна и уважаваща себе си държава. За разлика от някои с подобни претенции, а да не говорим за такива като нас... И защо не си спомням Путин да е искал смяната на който и да е президент или както се казва там шефа на някоя държава, за разлика от някои, които и в момента поставят въпроса да свалим Асад или ИД ще продължава да коли??? Без извинение, това са изключително егоистични, недалновидни и човеконенавистни политики, в името на собственото благоденствие. А някои от нашите д.пелизци очакват някакви добринки за Бг! И защо, извинете, те биха ги направили?
  • 8 кроко

    0 0 Отговор

    До коментар #3 от "стратокастър":

    Eee, тролче, на всякъде тролиш! Първо, тук се говори за ефекта от стабилността и демокрацията в близкия изток, която американците дружно с европейските им партньори се втурнаха да налагат преди 4-5 години, къде направо с войни, къде с разни "революции", важното е че за тях ракетата е майката а на демокрацията, а куршумите само предизвестяват нейното идване!
    И второ - почвата за тази стабилност в украйна я изораха пак същите демократи. Седи гледай ся кви плодове ще даде труда им!