Last news in Fakti

28 Септември, 2015 20:25 1 111 5

САЩ са готови да работят с Русия и Иран за решаване на кризата в Сирия

  • сащ-
  • иран-
  • русия

Това заяви Барак Обама в реч през Общото събрание на ООН

САЩ са готови да работят с Русия и Иран за решаване на кризата в Сирия - 1
Снимка: БТА/AP

Президентът на САЩ Барак Обама заяви, че неговата страна е готова да работи с всеки за разрешаването на кризата в Сирия, включително с Русия и Иран, съобщи Би Би Си.

Обама говори пред Общото събрание на ООН в Ню Йорк, като подчерта, че стабилност кум този момент може да бъде постигната само с правенето на компромиси.

„Дълготрайна стабилност може да бъде постигната, само когато гражданите на Сирия постигнат съгласие, с което да живеят мирно. Америка е готова да работи с всяка нация, включително Русия и Иран, за да разреши сегашната криза.  След толкова много кръвопролития, обаче няма как да има връщане към предвоенното статукво. Когато един диктатор избира хиляди от своя народ, това не е просто проблем на една страна. Става въпрос за човешко страдание, което засяга всички нас. Нужно е намиране на политически подход към власт без Асад.

Хората в Иран имат богата история и много поводи гордост. Призивите „Смърт за Америка“, обаче не създават нови работни места, те не правят Иран по-сигурна държава.

Ние не можем да стоим безучастни, когато суверенитета и териториалната цялост на една държава са нарушени. Ако това се случи в Украйна и остане без последствия, то ще може да се случи с всяка друга държава. Вярвам, че свалянето на ембаргото над Куба е само въпрос на време и това рано или късно ще се случи.“, зави Обама. 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 666

    0 0 Отговор
    много грешки, росене
  • 2 Кольо

    0 1 Отговор
    А за Сърбия няма проблем но за Украйна има. Да видим сега какво ще се случи и с Каталуния

    Коментиран от #4

  • 3 некойси

    0 0 Отговор
    По ирония на съдбата тези които дестабилизираха Сирия сега първи се завтичат да оправят нещата.
  • 4 Десислава Димитрова

    0 0 Отговор

    До коментар #2 от "Кольо":

    кво общо има сърбия с украйна?

    Коментиран от #5

  • 5 Бай хой

    0 1 Отговор

    До коментар #4 от "Десислава Димитрова":

    Деске ма, ми нали терористите от вашингтон разрушиха Югославия и сега са подхванали и украйна.