30 Септември, 2015 14:03 1 733 4

Руската авиация в Сирия е готова за въздушен удар

  • руска-
  • авиация-
  • сирия-
  • ид

Руската военна авиация, която се намира в Сирия, е готова във всеки един момент да нанесе въздушни удари в страната. Това съобщи телевизионния канал Си Ен Ен, позовавайки се на високопоставени представители на САЩ, запознати с най-новите данни на американското разузнаване.

Според източника, руските самолети базирани в Латакия, вече са провели опознавателни полети. По думите му САЩ не знаят какво планира Русия и кога ще бъде взето решение за въздушна операция.

Същевременно посолството на САЩ в Руската федерация коментира решението на Съвета на федерацията за използването на руските въоръжени сили в Сирия, като заяви, че по време на срещата в Ню Йорк двамата президенти Владимир Путин и Барак Обама са се съгласили, че имат общ интерес в борбата срещу "Ислямска държава".

"Аз просто ще повтаря, че когато президентът Обама се срещна с президента Путин, те се съгласиха, че САЩ и Русия имат общ интерес в борбата с ИД в Сирия. Те се съгласиха, че е налице необходимост от канал за комуникация между военните на двете страни, за да се избегнат недоразумения между поделенията на коалицията (водена от САЩ) и Русия ", - каза пред РИА Новости прессекретарят на посолството Уилям Стивънс.

Той припомни позицията на Вашингтон, че "президентът Асад не е подходящ партньор в борбата срещу тероризма и екстремизма в Сирия."

В сряда Съвета на фжедерацията разреши използването на руски войски в Сирия.
 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 некойси

    2 0 Отговор
    До колкото ми е прясна паметта Путин каза че Русия няма да участва в никакви военни действия.

    Коментиран от #2

  • 2 раптор

    1 1 Отговор

    До коментар #1 от "некойси":

    Прясна ти е паметта! 2 дни поне... :D Нека се объркат сега западните к.чки! Както те ни обещават, така и ние ще им обещаваме!
  • 3 mediator37

    1 1 Отговор
    Две години не ли достатъчен срок Путин да им гледа сеира как не могат нищо да направят. Или не искат.
  • 4 Въпрос

    0 0 Отговор
    Айде да видим сега велика Русия,как и колко бързо ще се справи.Интересно ми е. Да не е само след 1 година пак да си говорим на тая тема и нищо да не се е променило. Гледам, че русофилите са в екстаз.