Last news in Fakti

6 Октомври, 2015 09:21 943 0

Служители на Air France се опитаха да линчуват шефове на компанията

  • служители-
  • линчуват-
  • шефове

Големи сблъсъци настанаха на летище Шарл де Гол

Служители на Air France се опитаха да линчуват шефове на компанията - 1
Снимка: БТА/AP

Разгневени служители на френската авиокомпания Air France прекъснаха срещата на ръководството на компанията, на която се обсъждаха съкращения на персонала, съобщи Ройтерс.

Инцидентът се случи на летището „Шарл де Гол“ в Париж. Служителите потърсиха и физическа саморазправа с някои от висшите служители на компанията. Те разкъсаха ризата на директора по човешките ресурси и трудови отношения Ксавие Бросета. Двама охранители бяха ранени от протестиращите. Единият дори е изпаднал в безсъзнание за няколко часа. 

Ръководството на компанията планира драстично съкращение на разходите. Според плана до 2017 г. авиокомпанията трябва да съкрати 2900 работни места. В това число влизат 1700 служители от наземния персонал, 900 стюардеси и 300 пилоти. Също така се планира закриване на 5 от най-силно губещите маршрути на компанията към Азия и Близкия Изток. Бизнесът на дълги разстояния на Air France ще бъде намален с 10%. Някои самолети Airbus ще бъдат оттеглени предсрочно, а някои от поръчките за нови самолети Boeing ще бъдат отменени. 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

Новини по държави: