Last news in Fakti

6 Октомври, 2015 14:44 842 3

Нарушаването на турското въздушно пространство не прилича на инцидент

  • пространство-
  • инцидент-
  • прилича

Това заяви генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг

Нарушаването на турското въздушно пространство не прилича на инцидент - 1
Снимка: БТА/AP

Според НАТО нарушаването на въздушното пространство на Турция от руски самолети „не е изглеждало като инцидент“, съобщи Би Би Си.

Според генералния секретар на Алианса Йенс Столтенберг Русия „не е дала реално обяснение“ за нарушението. В Брюксел Столтенберг обяви инцидентите като „много сериозни“. През вчерашния ден турските власти обявиха, че в събота и неделе тяхното възудшно пространство е било нарушено от два руски самолета.

„Неприемливо е да нарушаваш въздушното пространство на друга държава. Подобни инциденти могат да създадат опасни ситауции. Важно е да се уверим, че това няма да се случи отново.

През вчерашния ден посланиците от НАТО проведоха заседание, обсъждайки поведението на Русия, което определят като „безотговорно“. Те призоваха страната да преостанови тези практики. 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гол Тупан

    0 0 Отговор
    Турците да си гледат алъж вериша с руснаците че чичко Путин врътне ли им кранчето на зарзавата и другите боклуци които изнасят за Русия- спукана им е работата. Да не се подават на американска провокация че янките няма да им купуват боклуците а само ги подклаждат с масло в огъня. Още много ще навлизат руски самолети над турска територия.
  • 2 Бай хой

    0 0 Отговор
    Гоуем проблем. Мноу сериозен.Няма да се занимават с разрушаването на болница и убиването на лекари и деца я. Те това си е нещо почти несериозно.
  • 3 СноудЕЕн

    0 0 Отговор
    Ми почвайте война бе - ей ви го повода, нали не искате да се разберете и търсите под вола тенеке?! След като сте токова обидени и възмутени си спомнете, защо е този алианс - мятайте се да ви видим. Историята съди победените, а не победителя - имате шанс да си проверите силите.
Новини по държави: