Last news in Fakti

8 Октомври, 2015 11:51 8 865 19

Сирийската армия започна широкомащабно настъпление срещу терористите

  • армия-
  • терористите-
  • настъпление

Освободени са вече няколко града

Сирийската армия започна широкомащабно настъпление срещу терористите - 1
Снимка: БТА/AP

Сирийската армия започва широкомащабно настъпление срещу групировката Ислямска държава, съобщи ТАСС.

Това бе заявено от началника на Генералния щаб на въоръжените сили в Сирия – генерал Али Айюб.

„Ударите на руските военно-въздушни сили ограничиха бойните възможности на Ислямска държава и други формирования. Днес сирийската армия прие широкомащбано настъпление срещу терористичните групировки, целящо освобождението на населени места, страдащи от терора на терористите“, заяви Айюб.

Според него през последните години сирийските сили са съхранили инициативата в свои ръце, формирайки сериозни човешки ресурси. В една от най-важните ударни формации се е превърнал четвърти щурмови корпус.

През вчерашния ден стана ясно, че сирийските войски, с подкрепата на местни опълченски групи, са започнали настъпление в намиращата се на 200 км. от Дамаск провинция Хама. Освободени са били градовете Мааркаба и Атшан. Военни части напредват към град Ел Латамана , където са се укрепили екстремистки групи като „Джебхат ан Нусра“ и „Ахрар аш Шам“. Силите на врагът са започнали да се оттеглят от някои райони на областта Идлиб.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ооооооо

    6 1 Отговор
    Със сигурност има руски съветници, които да координират въздушните удари с наземната атака.
    Като нищо Русия и Сирия сами ще се справят, а Запада ще остане с пръст в уста, докато се наконтят!-:))

    Коментиран от #2

  • 2 хюманик

    2 1 Отговор

    До коментар #1 от "ооооооо":

    Със сигурност ще се справят !Даже след първата въздушна атака на руснаците имаше превъзбудени русофили които смело твърдяха че това ще стане за 24 часа ....само Путин да го поиска!

    Коментиран от #3

  • 3 Бай хой

    3 0 Отговор

    До коментар #2 от "хюманик":

    Със сигурност джахидистите газ пикаят и плюят по форумите.

    Коментиран от #4

  • 4 хюманик

    1 2 Отговор

    До коментар #3 от "Бай хой":

    Да .Абсолютно !" джахидистите"комунисти те плюят яко та и те не си вярват!

    Коментиран от #6

  • 5 Гост

    0 0 Отговор
    Представяте ли си бойния опит, който ще получи сирийската армия? Израел не без нищо се страхува от поддръжка на руснаците към сирийската армия. Въпреки, че в Израел е руски на 30%. И все пак сирийската армия ще е сила след войната и ще трябва доста "Началници" в региона да се съобразяват със Сирия.
  • 6 по темата

    1 0 Отговор

    До коментар #4 от "хюманик":

    Само в болните глави като твоята още съществува комунизма, който не можеш да прежалиш, и по който въздишаш като болшевишка отрепка с червена вратовръзка и партизански потури.
  • 7 Десислава Димитрова

    0 1 Отговор
    ударите на руснаците потвърдиха опасенията на запада ,че основна мишена ще бъде сирииската умерена опозиция .сега асад ще освобождава градовете превзети именно от нея.
  • 8 Спецназ

    0 0 Отговор
    Каква умерена опозиция всичко са гадни джихадисти.Нали видяхме в Либия и Афганистан умерената опозиция финансирана от ЦРУ какви поразии направи.
    Пълно прочистване на всякакви ислямистки елементи това е правилният подход към тези главорези.
    А турците да си стоят в Турция и да не бомбардират кюрдите защото дъртите им F16 може да попаднат на някоя ракета в Сирия.

    Коментиран от #9

  • 9 Десислава Димитрова

    0 0 Отговор

    До коментар #8 от "Спецназ":

    спецялно за спецназа ,да погледа как върви настъплението .ако продължи в този дух ,скоро няма да останат танкове на асад :)!уж руснаците бяха разрушили базите и логистиката на въстанниците ,а се оказа малко по-различно като почна сухопътната операция.за един ден 15 тина танка фира.
    https://www.youtube.com/watch?v=PpWX87VZMf0

    Коментиран от #10

  • 10 Спецназ

    0 0 Отговор

    До коментар #9 от "Десислава Димитрова":

    Живота на танка в бой е 4 минути. 15 танка са поносими загуби.Важното е ислямистките протежета на ЦРУ и Саудитска Арабия да бъдат изгонени.Видя се че след наместат на руската армия за първи път има настъпление.До сега само турските отрепки пречеха на кюрдите да изгонят американските марионетки.А САЩ се правеха че се борят с ИДИЛ. Как ще се борят с нея като те са я създали.
    Така създадоха муджахидини,талибани и всякаква друга измет налааща радикален ислям.сега цяла Европа им сърба попарата.

    Коментиран от #11, #12

  • 11 вуяя

    1 0 Отговор

    До коментар #10 от "Спецназ":

    абсолютно точен коментар....единственото решение за глобален мир....е унищожението на сащ и престъпната групировка нато....и дано скоро да стане...слава на Русия
  • 12 Десислава Димитрова

    0 0 Отговор

    До коментар #10 от "Спецназ":

    прав си руския танк живее в боя 4 ри минути,немския 4 ри години,танкистите също :)!с тези загуби асад ще приключи настъплението след 3-4 дни щото армията му остана с много малък ресурс .тва ще доведе до положението дa идват руските доброволци да се бият за по четири минути живот на танков екипаж по сирииската пустиня.иначе ортодоксалните мюсулмани и въобще религиозните фанатици са едно към едно като вярващите в идеята комунисти.не случайно се пръкнаха в държави дето преди това имаше управление на партията баас или на диктатори приели комунизма за резервна идеология и спонсорирани от москва.та нека се подсетим малко ,къде са тези места,сирия,ирак,чечня,дегестан,либия,алжир,египет,афганистан,палестина.та помисили спецназе що така ,де има комуняги при мюслитата в последствие се пръкват религиозни фанатици?
    нека видим сега плана на господин путин как с 25 самолета и 120000 сирииски шиити ще овладее сирия и как местните ще забравят кво им натвори в последните години .дa видим как ще изтреби талибани ,идилци,алкадци и т.н. създадени според теб от сащ групировки.само да вметна че въпросните групировки имат за основен и обединяващ мотив унищожението на сащ,но за забравих че еврогейците и американците са много глупави и макар да създават 70% от бвп на света ,са създали въпросните организации за да се опитват да ги унищожат.смешно и без логика ,но кво пък ти нали си спецназ,запознат в подробности от руските телевизии :)!

    Коментиран от #14, #15

  • 13 Мисля че е истината

    0 0 Отговор
    Вярно е че комуститите отнеха вярата на но това е западна идеология.МАркс немец писал капитала в Англия. Ленин пътува към царство Русия с влак на Германия.
  • 14 С голямо извинение

    1 0 Отговор

    До коментар #12 от "Десислава Димитрова":

    Не преставаш да ме учудваш със странните умозаключения и непрекъснатата демонстрация на невежество и опити за манипулиране. Не е зле да се огледаш какво пишат НОРМАЛНИТЕ хора по сайтовете и да се ориентираш в живота... Иначе, просто си пий хапчетата и недей да пишеш по форумите, преди да се ограмотиш поне до някакво елементарно ниво. Иначе малко се излагаме, нали?...

    Коментиран от #18

  • 15 Бай хой

    1 0 Отговор

    До коментар #12 от "Десислава Димитрова":

    Деси стига с тая мътна боза. Ти чуваш ли се за какво говориш.Естествено е че всяка опозиция когото я умерят става умерена. Айде с9тига с общите приказки пропаганда и посочи поне едно попадение върху тая умерена опозиция и кои точно умерени опозиционери са загинали.

    Турските самолети не бомбардираха идил а кюрдите. Това е факт. Защо тогава не рива че не се бият джахидисти а политически опоненти. Жалки сте. И все по жалки ставате. Таке като откривате че има вода на марс и не само това но и водата можела да бъде течна.

    Деске ти нормална ли си. И едно съжаление дори не изказа за разрушената болница и умъртвените лекари и дечица. Но за главорезите от идил ривеш та вдигаш врява до небесата.

    Докато не посочите кои умерени опозиционери и къде са пострадали от руските удари си остава жалка и неграмотна пропаганда в защита на идил.
  • 16 mediator37

    1 1 Отговор
    Предназначението на танка е единствено да унищожава друг танк. По изключение друга тежка бронетехника (артилерия). Тая малка живучест от 4 минути, не знам от къде я взехте, но живучест на танк се дава при бой с други танкове и/или артилерия, вкл. реактивна. ИДИЛ нямат танкове и тежка артилерия.

    Коментиран от #17, #19

  • 17 Ники Николов

    0 0 Отговор

    До коментар #16 от "mediator37":

    Танковете са за подкрепа на пехотата или за самостоятелно и бързо завземане на територии, например 2 рая миравая ,blitzkrieg франция
  • 18 Десислава Димитрова

    0 0 Отговор

    До коментар #14 от "С голямо извинение":

    ти защитника на путин и асад сте нормалните????!!!!ок значи ти и байко ,дето е писал веднага след теб и сигурно сте едно и също лице сте нормални :))))))))))))!
  • 19 Десислава Димитрова

    0 0 Отговор

    До коментар #16 от "mediator37":

    взел ги е въпросните 4 ри минути от съветската военна статистика.преди 1989 година на тва ни учеха ,че сме консуматив за съветските генерали :)!!!!
    прехваления маршал жуков ,при възмущенията на опонентите му за ненужно големите загуби е отговарял ,духовито -споко жените ще народят нови :)!
    та тва е руския морал и в момента към собствените си войници .продаваха ги като добитък прeз чеченските войни,а сега в украйна ги копат в безименни гробове без да кажат на семействата им кво е станало.само не разбирам на путинофилите кво им харесва в този морал?
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Русия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания