Last news in Fakti

9 Октомври, 2015 11:11 12 366 37

Ислямска държава напредва към Алепо

  • ислямска държава-
  • напредва-
  • алепо

Бойците са превзели няколко села в близост до втория най-голям град в Сирия

Ислямска държава напредва към Алепо - 1
Снимка: БТА/AP

Бойците от Ислямска държава са превзели няколко сирийски села от бунтовническите сили по пътя към град Алепо, съобщи Ройтерс.

Рами Абдулахар, който завежда Сирийската обсерватория за човешки права заяви, че силите на джихадистите са завзели селата Тел Сусен и Тел Карах, които се намират в близост до града и са се намирали под контрола на бунтовнически групи.

Според Абдулахар това е най-големият напредък на Ислямска държава в региона от месец август насам. Алепо е вторият най-голям град в Сирия и се счита за икономическата столица в страната.

През тази нощ са се провели тежки сражения в покрайнините на населеното място, като бунтовническите групи са били изтласкани и бойците на Ислямска държава са заели позиции на 2 км. от индустриалната зона Шейх Наджар. В момента между тях и града се намират правителствените войски на Башар Асад. По време на боевете са загинали десетки. Според Рахман само 10% от ударите на Русия са засегнали Ислямска държава.
 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Алах Акбар

    2 0 Отговор
    ХА ха ха ..цял свят ги бомбандира ..а те лекичко си напредват и завземат градове .....е немога да разбера вече кво се случва!! може ли някой да ми каже

    Коментиран от #5, #8

  • 2 БМ

    4 0 Отговор
    Става това, че проамерикански информатор се е включил в информационната война, за да са оправдае, че не само след американските удари ИД се разраства. ;)
  • 3 ратол

    7 1 Отговор
    става въпрос за платена про американоислямкса публикация

    от която трябва да ни се внуши че ,,умерената опозиция ,, вуражена с къртечници и дълги ятагани за терор на населението ----са едва ли не добрите те пазят града от идл ...а видиш ли путин бомбардира и,, свободната сирийска армия ,, и ето ко стана сега отслабнаха и идил завзел 2 села още ...хахахаха

    ама няма как д ани обедят че опозиция с картечници и танкове е нещо демократично .... който е изнасилвал и убивал никва амнистия а разтрел и дъжд от руски бомби ...няма разлика между идил и умерената опозозиция

  • 4 Бай хой

    4 1 Отговор
    Хора четет по внимателно. Селата са превзети но не от армията на асад а от умерената опозиция.

    Какво значи това. Просто те са си били в ръцете на идил и сега просто хамериканците си го признават.

    Цитирам - В момента между тях и града се намират правителствените войски на Башар Асад.

    И каква нелепица цитирам следващото изречение - Според Рахман само 10% от ударите на Русия са засегнали Ислямска държава.

    Грешно е само че обявяват напредване на идил а това си е просто преминаване на главорезите от умерената опозиция към официалният им сектор - идил.

    Та нали уж руснаците трябваше да са атакували умерената опозиция а тя е била изтласкана от идил и изведнъж се оказа че градът се брани от армията на асад.

    Навярно и ударите на франсетата са им оказали помощ - така изглеждат координирани действията на идил и франция.

    Коментиран от #10

  • 5 язекъ

    1 1 Отговор

    До коментар #1 от "Алах Акбар":

    Момчо, научи се най-напред да си пишеш името - Аллах.
  • 6 тошибиян

    1 1 Отговор
    време е сатаните да ударят а след тях.........столетия само тишина хахах който знае какво са сатаните ше ме разбере

    Коментиран от #7

  • 7 хюманик

    0 0 Отговор

    До коментар #6 от "тошибиян":

    защо се бавят!
  • 8 измамата с бомбардировките

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "Алах Акбар":

    и аз съм съгласен с твоят коментар, и нещо не ми е ясна картинката...
  • 9 Vasik Atanasova

    6 1 Отговор
    ИЗБИЙТЕ ГИ ВСИЧКИ ОТ ИСЛЯМСКА ДЪРЖАВА
  • 10 стратокастър

    2 3 Отговор

    До коментар #4 от "Бай хой":

    Никой не чете вниматерно ,както се казва между редовете и за това немогат да разберат за какво става въпрос. Нали Бай ой!
    Грешно е да се обявява напредване на идил ,а това си е чисто отсъпление , и то паническо при което съвсем случайно и без да си искат са превзели подстъпите към град Алепо! Но това не се е случило случайно .Това е плод на усилените и свръх точни бомбардировки на другаря Путин -този православен муджихидин. Асад, Путин вечна дружба венсеремос!

    Коментиран от #14, #17

  • 11 Сульо

    5 1 Отговор
    Явно и на Ройтерс не им е ясно какво пишат. Аз доколкото разбирам, бунтовническите сили и Ислямската държава са едно. Значи прав е бат' Путин да пуца ракети и по двете терористични групировки.

    Коментиран от #12, #13

  • 12 стратокастър

    1 2 Отговор

    До коментар #11 от "Сульо":

    Как ще им е ясно на Ройтерс какво пишат?Хубаво е че има хора като теб които доколкото разбират да ни обясняват нещата такива каквито са!
  • 13 Десислава Димитрова

    0 3 Отговор

    До коментар #11 от "Сульо":

    роитерс са аналог на мерцедес или бентли спрямо руските новинарски емисии с качеството на москвич и лада.ти обаче няма как да направиш разлика щото нямаш наблюдение върху друго освен от лада :)!

    Коментиран от #15, #16, #22, #23

  • 14 Бай хой

    3 1 Отговор

    До коментар #10 от "стратокастър":

    Аз ли обяснявам лошо или ти разбираш трудно. В информацията се твърди че идил са превзели от територията на умерената опозиция, никъде не се твърди че са завоювали територия от армията на асад.
    Това е твърде плитък номер за да се омаловажи натиска срещу идил.

    Обаче. Не пасем трева и ни е ясно че идил и така наречената опозиция са едно и също нещо с едно и също командване.
    сащ както и феновете им във форума вече открито защитават идил. Това никак не е нормално и говори за психическото им състояние.
    А за ройтерс какъв мерцедес са видяхме какви новини и снимки пускаха от украйна. Паднаха до нивото на махленска клюкарка.
  • 15 Ярослав Станчев

    1 1 Отговор

    До коментар #13 от "Десислава Димитрова":

    Е Ройтерс казаха,че руски ракети са паднали в Иран.Обаче Иран отрече за такова нещо.И сега на кого да вярваме,на Мерцедеса и Бентлито на новините или на иранското военно министерство???
    То малко като взривената болница в Кундуз.Според "Лекари без граници" е военно престъпление,обаче според НАТО и САЩ са само леки "съпътстващи щети" предизвикани от малка "грешка" в навигацията.То ки ши каиш по въпроса.Гледам,че ги разбираш нещата,издълбоко вадиш вода.

    Коментиран от #26

  • 16 Бай хой

    5 1 Отговор

    До коментар #13 от "Десислава Димитрова":

    Деске как и колко ройтерс отразиха разрушаването на болницата в Кондуз.

    Споменаха ли че нато са имали точните координати с обозначение за медицински обект. Споменаха ли че след началото на атаката лекари са се обадили в щаба да предупредят че бомбардират именно тази болница но бомбардировките са продължили цели 40 минути след обаждането. Споменаха ли че в източна украйна не остана не обстреляна болница от протежетата на нато.

    Споменаха ли националността на загиналите лекари. В Афганистан работят много Български лекари но никой не споменава дали сред умъртвените от нато има и Българи.

    Коментиран от #21

  • 17 Ярослав Станчев

    0 1 Отговор

    До коментар #10 от "стратокастър":

    Не се прави на луд бе.Хората са ти написали точно и ясно,че ИД превзема села,които се контролират от опозицията.Нали бучахте,че Путин трепел и тях.Е,ето я опозицията,отстъпва,жива и здрава,а на Асад войските газят ИД,а руснаците ги пържат от въздуха.И какво да правят касапите от ИДИЛ,бягат естествено.Бягат натам ,където ще им лесно да пробият.Що не се бият с редовната сирийска армия.Щото руснаците ще ги запалят живи.То да не е да колиш деца и да разпъваш на кръст.
    Жал ти е за извергите ли бе,специалист.Ми иди да им превързваш раните и да ги успокояваш.И вземи ония деса,киро,коня със себе си.

    Коментиран от #18

  • 18 неразбрал

    0 0 Отговор

    До коментар #17 от "Ярослав Станчев":

    Ми те както си бягат ИД от ударите на Ръсия и хоп превзели две села.А утре руснаците като ги "ударят" пак(ИД) и току виж и Алепо превзели.
  • 19 666

    1 0 Отговор
    Разбира се че ще напредват, защото ушанките целят по сирийската опозиция, а не по ИД.
  • 20 Др Моктор

    0 0 Отговор
    Е как нема да напредва, те американците са им дали най-модерни оръжия, обучили са ги и тн
  • 21 Сконфуций

    0 0 Отговор

    До коментар #16 от "Бай хой":

    И СНН каза, че ракети са паднали в Иран, ама-"Междувременно представителят на Държавния департамент на САЩ Джон Кърби призна, че сведенията на CNN за падането на крилати руски ракети на територията на Иран не могат да бъдат потвърдени. "
    Те Деса, с коня, китариста, Киро и "Жули-то", нека да си тролят.
  • 22 mediator37

    1 0 Отговор

    До коментар #13 от "Десислава Димитрова":

    13 нацъкани минуса и нито един плюс- агитацията май нещо не върви.

    Коментиран от #28

  • 23 Сконфуций

    1 1 Отговор

    До коментар #13 от "Десислава Димитрова":

    Специално, снимка за Деса поетеса: https://patriotnewstwo.files.wordpress.com/2015/04/mccainisis-vi.jpg#sthash.i3wGNfsw.dpuf
    Чичко сенатор Джон Маккейн с..., а с кой, ми разбира се с Абу Багдади, този дето води ИД. Деси, това не е истина, нали? Чисто путиновско фотошопче, ама така де, мръсни, долни рашъни. Пък ти, тролеща невинно из форумите.

    Коментиран от #27

  • 24 Бръмчо

    1 0 Отговор
    Голям напредък с тия две села и то за два месеца... А май са пропуснали да споменат какво са причинили на мирните хорица от селата... Интересно, доста хора тук разграничават ИД от опозицията - и в двата случая са наемници+фанатици... И какво се хванахте за тая болница, която е бивша такава, сградата превзета от ИД и не трябвало да ги бомбят?! А какво да ги правят? Това е война, не е като да си играеш на гоненица и като те настигнат да си сключиш ръцете над главата и да кажеш "къща!"...
  • 25 Бай хой

    0 0 Отговор
    Голяма риване.

    Всъщност за никакво превземане на 2-3 села не става въпрос. Тия села всеки момент ще минат под контрола на армията на асад. И какво ще открият там.По им е изгодно на терористите от вашингтон да обявят че ужжжжж са минали за малко към идил и те са извършили зверствата там. Как ще признаят че изродщините ги вършат умерената опозиция която си е ан нусра или сирийският клон на ал кайда.
  • 26 Десислава Димитрова

    0 1 Отговор

    До коментар #15 от "Ярослав Станчев":

    казано опростенчески,възможно е и бентлито да се развали,както и мерцедеса да поднесе,но ладата още като я купиш излязла от завода е строшена.дано си ме разбрал правилно.иначе за лекари без граници руските медии имат много готина информация ,а именно че са от цру,а ти и компанията радостно жаукахте като ги изгониха с това обинение от донбас.два дни по-късно им станахте най-големите защитници заедно пак с руските медии :)!!!!за инцидента в болницата ще има разследване и евентуален съд ,така работи американската и европейската наказателни системи,за инцидента с малаизиския самолет русия обаче предприе прикриваща виновниците операция ,подобно стана и с разследването на руски журналисти за руската намеса и жертви в донбас.та си направи равносметката.всъщност ти си я направил,но като всеки русофил лицемер,караш западни ,коли искаш западен стандарт на живот,но подкрепяш диктатора путин и диктатора асад!!!!

    Коментиран от #30

  • 27 Десислава Димитрова

    0 1 Отговор

    До коментар #23 от "Сконфуций":

    въпросния сенатор ако снимката не е феик се е снимал поне с един милион човека и какво ?всичките ли трябва да са праведници?само че маkkеин има твърда позиция по въпросите с ид или руската агресия в украйна както и за путин и тва че се е срещал с хора станали по-късно терористи не е кой знае кво.само да те подсетя обаче че втория човек в русия преди 15 години собственоръчно обезглавяваше руски войници,днес призовава в чечня към многоженство и открито неспазване на руската конституция.както се казва де ти лом де ти лондон!

    Коментиран от #29

  • 28 Десислава Димитрова

    0 1 Отговор

    До коментар #22 от "mediator37":

    тва ви остава на троловете безаргументно да се регистрирате и да давате минуси,щото НЯМА КВО ДА ОПОНИРАТЕ!колко ви се ще да мълча да ви минавата плоските лъжи ,но няма да ви огрее .
  • 29 Сконфуций

    2 0 Отговор

    До коментар #27 от "Десислава Димитрова":

    Въпросната тема е за Сирия, ИД, Русия и САЩ. Украйна си я коментирай, когато ти пуснат тема. ФеЙк, мейк, един милион, два, нЕма нужда да ми влизаш в обяснителен режим. Теб си те знаем. Коричка хляб и от мен.

    Коментиран от #36

  • 30 Той

    2 0 Отговор

    До коментар #26 от "Десислава Димитрова":

    "а инцидента в болницата ще има разследване и евентуален съд ,така работи американската...". Мдааа, точно както имаше осъден американец за убийството на офицерски кандидат Гърди Гърдев през 2005 г. на 40 км. от Дивания в Ирак при извършването на патрулен обход. Братята америкнци в паниката си открили "приятелски огън" и...ето ти "съпътсващи щети". та, като по веща Десо да чуем как е минало разледването по този случай, присъда, това, онова. Какво си се разциврила из форума, като...

    Коментиран от #37

  • 31 арап

    0 0 Отговор
    Явно не четат руската пропагнада, как са разбити и т.т
  • 32 Волен Сидеров

    0 0 Отговор
    аа че нали ги бият бе-а те превземали нови села и градове....ИДАТ ИДАТ ИДАТ хляб сол и мед ,че иначе ще ни ...в г.зец....ама ние сме свикнали -колко време вече 25 години си ни гласят нашите .....ураааа
  • 33 хахаха

    0 0 Отговор
    как така напредва бе, нали рашъните са там?:D:D:D
  • 34 NFN

    0 0 Отговор
    Явно Путин си е един Путкин - ве може да надскочи същността си на един нискоразряден разузнавач.
    Но го крепят разни подмолни червени сили, които имат нужда от такива като него..
    ..
    Като тук - червените шамани управляват - сменят правителства, създават премиери "герои" от мутри и си правят кинти ...а ние лапаме мухите..

    Коментиран от #35

  • 35 Бай хой

    0 0 Отговор

    До коментар #34 от "NFN":

    Ко речи. Нещо за напредването на идил подкрепяна от сащ ли.

    Или за Путин който разказа играта и на идил и на терористите от сащ.

    Я напиши една ода за соца, комунизма, сталин така на татък локуми.
  • 36 Десислава Димитрова

    0 0 Отговор

    До коментар #29 от "Сконфуций":

    аз да ти влизам в обяснителен режим????я провери кой на кого пише пръв по темата?и няма нужда ти нещо да ми даваш,аз сам си вземам квото ми е нужно!!!та както казах не знам дали е истина или не ,но тва че един човек се е снимал с американски сенатор не прави сенатора приятел или съюзник на въпросния.
  • 37 Десислава Димитрова

    0 0 Отговор

    До коментар #30 от "Той":

    я ми кажи ти кво трябва да се направи при приятелски огън и жертви?дай мнение или практики по света?наказват ли се стрелящите ?
    само да ти дам малко инфо,при операциите на американската армия в ирак основните и загуби бяха от приятелски огън на частите и.та чакам мнението ти.
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Русия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания