Last news in Fakti

12 Октомври, 2015 11:24 1 486 1

САЩ знаели за плановете на Русия за Сирия

  • русия-
  • сирия-
  • сащ-
  • въздушни удари-
  • барак обама

Обама заяви, че е знаел за плановете на Путин да предостави на Асад военната помощ, която му е нееобходима

САЩ знаели за плановете на Русия за Сирия - 1
Снимка АП/БТА

Съединените щати са били наясно, че Русия възнамерява да предприеме военна намеса в Сирия още преди президентът Барак Обама да се срещне с руския си колега Владимир Путин. Това заяви самият Обама в интервю за предаването на Си Би Ес "60 минути".

Обама каза, че САЩ е знаел за намеренията на Русия "да предостави на Асад военна помощ, от която се нуждае, защото те бяха изнервени за евентуален предстоящ колапс на режима."

Русия започна своите въздушни удари в Сирия на 30 септември, като обяви, че те са част от кампанията за борба с Ислямска държава. Въпреки това американските власти обвиниха Путин, че използва това за параван и в действителност подкрепя сирийския президент Башар Асад, когото САЩ се стреми да свали от власт.

Някои критици, сред които и няколко републикански кандидати за президент предполагат, че администрацията на Обама е била изненадана от въздушните удари.

Кандидатите за президент Доналд Тръмп, губернаторът от Ню Джърси Крис Кристи и сенатор Линдзи Греъм от Южна Каролина както и други републиканци от известно време критикуват Обама, че показва слабост пред лицето на Русия.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Бай хой

    1 0 Отговор
    Многознайковци. А колко много имат още да учат.