Last news in Fakti

12 Октомври, 2015 11:26 11 411 17

Нов военен съюз в Сирия

  • нов-
  • съюз-
  • сирия

Демократичните сили на Сирия включват в себе си кюрдската милиция и арабски военни групи

Нов военен съюз в Сирия - 1
Снимка: AP/БТА

Кюрдските военни части в Сирия, които бяха подпомагани от водената от САЩ военна коалиция в своята борба срещу Ислямска държава, са се включили в нов военен съюз, който включва арабски групи, съобщи Ройтерс.

Новият съюз се нарича Демократични сили за Сирия. В себе си той включва кюрдската милиция и арабски групи, които вече са се сражавали срещу Ислямска държава.

Формированието стана факт само няколко дни, след като от САЩ обявиха, че преустановяват програмата си за обучение на сирийски бунтовници и се насочват основно към снабдяването с оръжие на групи с щателно проучени командири.

Кюрдите се оказаха най-ефективния партньор на САЩ в борбата по земя срещу Ислямска държава, като през последната година успяха да върнат някои територии, превзети от групировката.

В редиците на Демократичния съюз влизат кюрдската милиция, арабски военни групи като Бунтовническата армия и Асирийския християнски военен съвет.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Я па тия

    3 0 Отговор
    И това ли успяха да измислят щатите в отговор на руските удари? Карай, важното е да се напълни арабията с групи, групички и групировки, които да разцепват и удължават борбата с ИД.
  • 2 питащ

    3 0 Отговор
    "Демократичните" сили включват в състава си военни формирования?! Дали е "техническа" грешка?!

    Коментиран от #3

  • 3 Не бе

    3 0 Отговор

    До коментар #2 от "питащ":

    Не е никаква грешка. Те САЩ нали така "демократизират" кого ли не. С геноцид върху индианците, с най-много затворници в света, с над 500 убити от полицаи граждани в самите САЩ само от началото на тази година, с постоянно разпалване на войни и унищожаване на цели държави...
  • 4 Хараламби

    0 2 Отговор
    Прав си.
    Пропуснал си само да споменеш, че в САЩ също така ядат хора...

    Коментиран от #10

  • 5 опала

    0 0 Отговор
    както са казали римляните преди 2к години, най-много се печели от смъртта на хората
  • 6 смехурко

    0 0 Отговор
    А най-забавното от всичко е че кюрдите и в частност ПКК са марксисти-ленинисти, казано по нашенски КОМУНИСТИ!
    И каква стана тя, най-големия съюзник на щатите са комунистите!
    Ей това ако не е историческа ирония !
    У-ха-ха-ха!
  • 7 Бай хой

    0 0 Отговор
    А още малко се по-напънете и ще стигнете до най-големият абсурд.

    До вчера турция бомбардираше кюрдите. Турция е в нато и член на коалицията. Сега терористите от вашингтон с поредната лъжа и интрига.

    Тия направо ни взеха за малоумни.

  • 8 Бай хой

    0 0 Отговор
    Опааааа новият военен съюз е получил първата помощ от нато. Нова бомбардировка от страна на турция.

    А ве тия хамериканци направо се ошашавиха и лъжат като дърти цигани.
  • 9 И кое по точно

    0 0 Отговор
    о, премъдри Хараламби не е вярно от казаното от "не бе"???
  • 10 comment

    0 0 Отговор

    До коментар #4 от "Хараламби":

    Като гледах клиповете от военната пандела в Гуантанамо, не бих с учудил.
  • 11 дядо Либен

    0 0 Отговор
    След това кюрдите ще се обърнат към Турция и да ги видя САЩ тогава какво ще обясняват на най-добрия си съюзник в региона..
    Оплетоха се като пате в калчища янките и това си е..
  • 12 кроко

    0 0 Отговор
    Дори и да е вярно това за кюрдите и САЩ, няма гаранция, че турците ще спрат да ги бомбандират и т.н. - турците не искат създаването на кюрдска държава и няма как да подкепят кюрдите за каквото и да е. А самите кюрди после ще разберат, че са били употребени от САЩ както авганистанците бяха употребени и съоветно САЩ ще си спечелят още един враг.
  • 13 Волен Сидеров

    0 0 Отговор
    пичове-няма как да се даде възможност да съществува държава където не е проблем брат и сестра да се чукат както е по кърджали -пообразовайте се и тогава ръсете бисери -Кюрдистан са точно такъв народ -слагат си разни лични неща в една кошница -разбъркват ги -и който което набара -спи с притежателя му-както е по кърджалийските мюслюмани-може с мама и син да спят---луда работа и също както в ислямсака държава.Първо трябва да се запознаете с нещата и тогава да пишете ...

    Коментиран от #14

  • 14 Десислава Димитрова

    0 0 Отговор

    До коментар #13 от "Волен Сидеров":

    волене ,волене ти си като истинския сидеров,разпространител на глупости :)!!!!всъщност това е обичай на казълбашите в българия ,които са мноооого по-различни от турците и мюсулманите сунити в българия.те дори са смятани за еретици .всъщност възможно е обичая да е някакво несъстоятелно обвинение от страна на сунитите към казълбашите.иначе ако познаваш поне един турчин и семейството му ще разбереш че няма как да е склонен някои да ползва жена му .не случаино се казва ревнив като турчин :)!
    ето ти една интересна статия :http://e-vestnik.bg/4656
  • 15 Бай хой

    0 0 Отговор
    Деске отново се занимаваш с оклеветяване и обиди към коментиращите без да коментираш събитията по статията.

    Коментирай от какви фракции е този военен съюз.

    Как така този съюз воюва вътрешно и се избиват едни други. Защо една част от нато го бомбардира а друга обявява бомбардирането им от други за вредно.

    Или предателите нямат чест и достойнство. Пропагандират само в полза на окупаторите колонизатори.
  • 16 Morgoth

    0 0 Отговор
    До сега поне САЩ и Турция преследвайки личните си интереси и твърдейки, че се бият с ИД не си пречиха. Единствено интересите на САЩ и Русия влизаха в конфликт. Сега назрява конфликт между интересите на САЩ и Турция. Обстановката в Сирия става все по-голямо и по-голямо менте!
  • 17 Володя Путин

    0 0 Отговор
    Това написаното от Волен е толкова вярно колкото и това, че САЩ се борил с ИД. Точно от ИД САЩ купуват петрол на 10 долара.
    Кой би унищожил собственото си дете.
    До онзи ден САЩ те бомбандираше ИД, а точно военни гарнизони борещи се с тях. Но това по нашите медии няма да излезе. По нашите медии се чете само едно "Да живее ББ и неговият чорбаджия Обама".
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Русия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания