Last news in Fakti

16 Октомври, 2015 16:37 1 871 2

Владимир Путин: Ситуацията в Афганистан е критична

  • владимир путин-
  • ситуацията-
  • афагнистан

Страните от ОНД постигнаха споразумение за укрепване на границите на Общността

Владимир Путин: Ситуацията в Афганистан е критична - 1
Снимка: БТА/AP

Руският президент Владимир Путин призова за внимателно следене на обстановката в Афганистан и подсигуряване на границите на Общността на независимите държави, съобщи РИА Новости.

„Терористите от различни места набират все повече влияние и не крият намерението си за бъдещо разширяване. Една от техните цели е да пробият в Централно-азиатския регион“, зави Путин по време на среща на представителите на ОНД.

Той подчерта, че страните от ОНД трябва да бъдат готови за „съгласувана реакция при подобен сценарий“.

Участниците в срещата приеха програма за сътрудничество в областта на укрепване на сигурността по границите на ОНД в годините между 2016-2020 г.  Заместник министъра на отбраната  Юрий Борисов заяви, че е възможно Русия да възобнови патрулирането на границата между Таджикистан и Афганистан.  Това ще бъде обсъдено от политическите ръководства на страните. Ще бъде създадена обща група от гранични сили, която трябва да решава кризисни ситуации по външните граници на Общността. 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Чалгар Ритнитопков Левашки

    1 0 Отговор
    Мммай започва възстановяване на СССР или аз съм Пут§№н трол?! Лека полека, се замазват нещата и се оказва, че Русия трябва да "патрулира" по границата с "бившите" . ВЪРНАХА си Крим, удариха Украйна в л...ната до ушите и сега ще и го турят до сливиците. Налазиха в Сирия и обърнаха "умерената опозиция" в бягство барабар с останалите "опозиции", дотам, че €$ и $@Щ да се възмущават от трепането на свои инструктори по полигоните на ИД! Настъпиха в отношенията с БРИКС и уточниха "Р"-то, като главно! Направиха водката на цената на уискито, че и отгоре, обаче в БГ чалгата си остава "НАЙ-ЧОКОТВОРНА"... Е, как да не им ударим още санкции на тея неверни! Никакъв секс с рускини от следващото лято, а да видим без мене, колко ще им намалее нацията!

    Коментиран от #2

  • 2 роскосмос

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "Чалгар Ритнитопков Левашки":

    онд, шанхайстака организация за сътрудничество и брикс... имат споразумение подобно на натовското да си пазят общата граница от тероризъм и сепаратизъм ... тва не е измислено сега ..влез в нета и виж в уикипедия какво представляват тия организации.. тва че русия е шефа не значи че ссср ще става

    в ес като дърпа конците германия трети райх ли ще ставаме

    хаха смятай страните от онд като видяха че сега главорезите от идил ще се разбягат като хлебарки - рускаия периметър се стяга и взимат мерки за блокаж на границите на юг за да не влизат терористи в руските провинции.. решение взето за няколко часа ..

    а ес още са чуди ..прав ана бежанци , европа 20/20..маастрихстки споразумения ала бала ..тромава машина половин година трябва д амине че да разберат че терористи идват в европа ..жалка картинка