21 Октомври, 2015 22:23, обновена 21 Октомври, 2015 22:24 2 151 9

Мигранти изгориха палатков бежански лагер в Словения

  • мигранти-
  • словения-
  • бежански лагер-
  • бежанци-
  • палатки-
  • напрежение

Ситуацията с мигрантите на хърватско-словенската граница е извън контрол

Мигранти изгориха палатков бежански лагер в Словения - 1
Снимки АП/БТА

Мигранти подпалиха палатки в транзитен лагер в Словения, разгневени от начина по който се отнасят с тях, съобщава Би Би Си.

Те подпалвали палатка след палатка в бежанския лагер Брежица, недоволни от бавния процес на регистрация и придвижването им до австрийската граница, съобщиха свидетели.

Мигрантите се оплакали и от липсата на храна, вода и одеяла в лагера.

Мигранти изгориха палатков бежански лагер в Словения

„Бежанците унищожиха приемния център, защото не искаха да чакат и бързаха да продължат пътя си за Германия. Лагерът беше създаден специално за тях, но те разрушиха всичко“, казва полицай свидетел на случилото се.

Много бързо след инцидента нелегалните са били натоварени в пет автобуса и изпратени за Австрия.

Мигранти изгориха палатков бежански лагер в Словения

Миналата седмица Унгария затвори границата си с Хърватия и Сърбия и не позволи на още мигранти да прекосят граинцата й, позовавайки се на съображения за сигурност. В резултат на това мигрантите бяха отклонени към Словения по пътя им към Западна Европа.

Словения твърди, че е приела близо 20 000 мигранти, които са пристигнали от петък насам. В неделя страната обяви, че може да приема само по 2500 имигранти на ден.

Междувременно гръцката брегова охрана издирва мигрантска лодка с 14 души на борда, за която се предполага, че се е преобърнала близо до остров Самос заради проливен дъжд.

Самос, където 69 000 души са пристигнали през изминалата година, е приютил най-голям брой имигранти от всеки друг гръцки остров с изключение на о. Лесбос.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гост

    2 0 Отговор
    Скоро ще подпалят цяла Европа, но явно това е целта
  • 2 qankov

    1 0 Отговор
    saglasen sam s komentara napalno kato ima balazi kadeto gi priemat v eropa 6te qdat hurkata
  • 3 гост

    1 0 Отговор
    всички размирици и проблеми идват от мисюлманите където и да са сириици араби турци и всички останали те освен деца и кавги друго не правят фактите говорят проблемите идват от тях и в България също турците и ци,,,,,,,те са проблем затова държавата не не се развива заради мисюлманите те са проблема който не мисля че ще се разреши.Това си е мое мнение и никои не може да го промени
  • 4 Чукча

    3 0 Отговор
    Зависимата от САЩ Европа бавно се самоубива,България-също.Престъпление към собствения си народ е да отвориш границите си и пропускаш всички наред.Кому са нужни тогава тия граници.Да даваш на народа си в пъти по-малко отколкото на пришълците и то умишлено си е направо ГЕНОЦИД.Съд за тия родоотстъпници,които слушат и изпълняват каквото им каже началника без да мислят за пагубните последствия за България.М....та и на глупавата Европа.
  • 5 граничаря

    2 0 Отговор
    Ха, гледай ги ти нахалните, не стига, че им подарили палатки и лагер им направили, а за благодарност ще го палят.
    Само трепане за тая паплач. Да си ходят обратно в леговищата от където изпълзяха.
    Меркел е виновна за всичко, едно време се е стреляло на месо, сега ги канят, като господари на света.
    Нека да опукат 100-200 , да видим дали ще прииждат още.
  • 6 Димитър

    1 0 Отговор
    Нали се нуждаеха от подслон и закрила тия хубавци брадати?
  • 7 smolata

    2 0 Отговор
    Какво по дяволите значи "След инцидента са натоварени на бързо в няколко автобуса са Австрия". Тези хора в най-добрия случай трябва да бъдат съдени за хулиганство и нарушаване на обществения ред. Сега в Австия като знаят, че номера с палежите минава ще драснат една клечка на лагерите там, пък защо не и на някоя друга обществена сграда и ще си спечелят и безплатния превоз до Германия. Това за мен лично е акт на тероризъм, тъй като деянието им е юридически разграничено от престъплението, поради особения им статут. Редно е хора, бежанци, мигранти и както и да се наричат да бъдат екстрадирани при проява на каквато и да било агресия, а и без право отново да навлизат в ЕС!!!
  • 8 гост

    0 0 Отговор
    ,,Предсказание ВАНГИ про начала третий мировой в 2016 году " - гледайте в ю-тюба
  • 9 вуяя

    0 0 Отговор
    има една много вяна приказка.....където стъпи мюсюлмански крак,всичко умира....тези чудовища никога не се интегрират...и никога не приемат друго общество освен тяхното....тежко и на Европа..тежко и на всички христяни...проблемите още не са започнали....нека благодарим на това целенасочено нахлувне в христянска Европа от сган мюсюлманска на оох и на добрите американци....
Новини по държави: