24 Октомври, 2015 14:55 1 857 14

Русия готова да подкрепи Свободната сирийска армия

  • сергей лавров-
  • русия-
  • сирия-
  • свободна армия-
  • подкрепа-
  • конфликт-
  • опозиция

Лавров определи като голяма грешка отказа на САЩ да координират действията си с Русия

Русия готова да подкрепи Свободната сирийска армия - 1
Снимка: БТА/ AP

Външният министър на Русия Сергей Лавров заяви, че Москва е готова да осигури въздушна подкрепа за бойците на Свободната сирийска армия в борбата срещу „Ислямска държава“, съобщи „Ройтерс“.

В телевизионно интервю Лавров сподели, че руските военновъздушни сили са готови да подкрепят патриотичната опозиция.

„Не се водим от интересите нито на Башар Асад, нито на опозицията. За нас са важни интересите на Сирия. В страната трябва да има мирно обстановка и да се сложи край на войната колкото е възможно по-скоро“, каза Лавров, цитиран от ТАСС.

Руският външен министър заяви също, че Русия на практика е единствената страна, която поддържа връзки с всички политически сили в Сирия.

Лавров определи като „голяма грешка“ отказа на САЩ да координират с Русия действията си в Сирия.

Според руския външен министър сирийците трябва сами да решат бъдещето си, което включва организиране на парламентарни и президентски избори. 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Волен Сидеров

    0 0 Отговор
    тизи път лавров е прав дали за съжаление или не ,но е много прав -трябваше да си кординират действията двете държави ,ат тях зависи всичко-но американският президент е много нерешителен ,а е по вероятно да го притискат защото интересите на америка са много големи тука в глобален бъдещ мащаб-жалко за нашият свят и нашият живот-родили сме се в неподходящото време-ДАНО двете сили бъдат разумни не подпалят света и по точно американците не изглупеят тотално от алчност
  • 2 onq s konq

    0 1 Отговор
    Русия била единствената страна,която на практика поддържала връэки със всички полит сили в Сирия...АМИ КОГО БОМБИТЕ ТОГАВА БЕ ЛАВРОВ ..."товарищ" такъв?:)Да-Сирия трябвало да реши сама бъдещето си на всякакви видове избори,но...ПОД РУСКО РЪКОВОДСТВО!!!Има време-като му уври главата/неговата и на Путин/,тогава ще има договорки и споразумения с цивилизования свят...ако са още на власт...

    Коментиран от #6, #12

  • 3 бегайте си в русия

    0 1 Отговор
    русофлите ще чегъртате името на путин по тайните затвори на ЦРУ !!! помнете ми думите !! няма да ви търпим вечно в България !!! на самолета и в Москва, айде бай-бай
  • 4 Десислава Димитрова

    0 1 Отговор
    явно лавров има предвид избори подобно на руските :)!!!в русия втория и третия кандидат апелират гласоподавателите си да гласуват за путин ,а именно зюганов и жириновски,а останалите кандидати са в гроба или затвора :)))!!!!
    толкова ли не разбраха руските убавци че без стандарти в икономиката,жизненото равнище ,демокрацията и т.н. човешки екстри ,няма как да дават акъл!!!!
    щели да признаят опозицията и да и помагат,а троловете тук учени от руските си господари до вчера тръбяха че такава в сирия няма!!!!къде са да ни обяснят кво е имал предвид лавров ,та пак ги изложи :)!!!!

    Коментиран от #5

  • 5 mediator37

    1 0 Отговор

    До коментар #4 от "Десислава Димитрова":

    Когато през 2004г. беше "избран" първият демократично избран президент на Афганистан Хамид Карзай, американски войници с М16 през рамо носеха урните пълни с бюлетини. Забрави ли? А когато полагаше клетва в двореца американска авиация и бронирани части го пазеха.
    Следващия му мандат пак американски войници пазеха пред "избирателните секции". И пак с автомати и хамъри с картечници на покрива.

    Коментиран от #8

  • 6 Сконфуций

    1 0 Отговор

    До коментар #2 от "onq s konq":

    "поддържала връэки със всички полит сили в Сирия...АМИ КОГО БОМБИТЕ ТОГАВА БЕ ЛАВРОВ ..."товарищ" ". Мдааа,дипломацията не е, като рентиерството. Акъла ти стига да сметнеш колко декара имаш, колко е наема на декар, толкова декара потолкова наем и елката ти казва. В цитата ти, който съм свалил пише "полит сили". ми ти си си отговорил (без да го разбираш естествено). ИД политическа сила лие според теб? "ан Нусра" клон на "Ал кайда" в Сирия, политическа сила ли е, макар и от т.н. умерена опозиция? Те хората си знаят, ти си смятай рентата, остави умните работи на другите.

    Коментиран от #7

  • 7 Ь 7777

    1 0 Отговор

    До коментар #6 от "Сконфуций":

    Ти му спря тока бе пич...сега ще чете..и ще чеше репата...
  • 8 Десислава Димитрова

    0 1 Отговор

    До коментар #5 от "mediator37 ":

    естествено че ще ги пазят американски войници,тогава афганистан нямаше ни армия ни полиция.днес работите бавно и полека се обръщат и в афганистан има само символично западно присъствие ,а местните се самооправляват.така бе и в латинска америка ,която с американска помощ спря там комунизма ,а днес повечето латиноамериканци са със стандарт на източна европа ,изключая тази дето се съпротивляваха най-силно :)!в чили,бразилия,аржентина икономическото развитие и гражданските права непрекъснато се повишават,подобно е и в афганистан ,който има икономически ръст близък на китайския,а инвестициите в образование и инфраструктура са сериозни.по подобен начин запада помогна и на китай,който повиши многократно жизненото равнище на населението си след като заработи с европа и сащ,щеше да се случи същото и на русия,но там решиха да загърбят хладилника заради телевизора.

    Коментиран от #9, #10, #11

  • 9 Сконфуций

    1 0 Отговор

    До коментар #8 от "Десислава Димитрова":

    "подобно е и в афганистан ,който има икономически ръст близък на китайския", ще ни умориш от смях! Икономическия ръст да не го бъркаш с ръста на производството на хероин? И за да не бъда голословен, като теб:
    https://alterinformation.wordpress.com/2014/10/21/834827432/
    Чел съм "1001 нощ" но твоите интерпретации върху тези приказки най-много ми харесва.

    Коментиран от #13

  • 10 Той

    1 0 Отговор

    До коментар #8 от "Десислава Димитрова":

    Коричка хляб за Деса и от мен. Всеки коментар на неин прост, ъъъ грешка пост и носи бонус в парички. Нека всеки помогне на Деса да занесе тази вечер топла супа в къщи!

    Коментиран от #14

  • 11 жт

    1 0 Отговор

    До коментар #8 от "Десислава Димитрова":

    Десо..в последно време"къртиш миФФки" бе...какъв ръст на икономиката в Афганистан бе...Какви инвестиции бе--може би в трафика на дрога?? Ама то за тези инвестиции се знае отдавна--нали мъните ги дава ЦРУто...
  • 12 Сконфуций

    1 0 Отговор

    До коментар #2 от "onq s konq":

    "Представители на Свободната сирийска армия (ССА) са изпратили на Москва предложение да проведат в Кайро преговори по взаимодействието при уреждане на ситуацията в Сирия. Това съобщил за РИА Новости координатор на сирийската „Група за национално спасение”, обединяваща военни и политически лидери на сирийската опозиция, и един от основателите на Свободната сирийска армия Фахд ал-Масри. Настоява се срещата да стане възможно най-скоро, като ССА ще изпрати делегация от високопоставени представители.
    ССА изразява готовност за диалог с Русия след разговор в Париж със заместник външен министър на РФ. „Общо решение за помощ от Русия на Свободната сирийска армия можем да изработим в хода на преговорите” – казал ал-Масри."
    Ето ти в подкрепа на моите думи, включително и колко ти е акъла.
    Руският външен министър Сергей Лавров по-рано заяви, че Русия не счита опозиционната ССА за терористична групировка. Той уточнил, че за Москва са терористи „тези групировки, които са признати за такива от СС на ООН и РФ”.

    Ал Масри в разговор с кореспондент на РИА Новости изразил надежда, че Русия ще прекрати авиоударите по територията на Сирия, особено за околностите на град Хомс, където са дислоцирани много подразделения на ССА.
  • 13 Десислава Димитрова

    0 1 Отговор

    До коментар #9 от "Сконфуций":

    сконфуции ,тва не променя и другото.незнам кво си чел но пиши бвп на афганистан или афганистанска икономика и чети.подобно е и в колумбия и там има сериозно производство на дрога,но в последните години страната напредва икономически извън сектора производство на наркотици.ето чети тва не е от 1001 нощ.http://bg.theglobaleconomy.com/Afghanistan/GDP_current_USD/
  • 14 Десислава Димитрова

    0 1 Отговор

    До коментар #10 от "Той":

    теб те знам и както за сконфуция долния ми пост е и за теб приятно четене и благодаря за хляба!
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания