28 Октомври, 2015 14:05 1 905 2

Армията в Нигерия спаси стотици жени и деца от Боко Харам

  • нигерия-
  • боко харам-
  • армията

Военните се надяват да удържат окончателна победа над групировката до края на годината

Армията в Нигерия спаси стотици жени и деца от Боко Харам - 1
Снимка: БТА/AP

Нигерийската армия спаси повече от 300 заложника, държани в плен от групировката Боко Харам, съобщи News Fulton Country.

Общият брой на спасените пленници е бил 338. От тях 192 са били деца, а 138 жени. Те са били освободени след нападения над лагери на Боко Харам в Североизточна Нигерия. Военните са започнали мащабни акции срещу терористите, като целта им е да одържат пълна победа над тях до края на годината.

Нападения на цели в гората Самбиса в щата Борно са довели до смъртта на 30 бойци на бунтовническата група. Освен това са били иззети оръжия и военна техника.  


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Бай Коста

    0 0 Отговор
    Искаше ми се да напиша, че е комично националната армия с години да не може да ликвидира някаква шайка, но се въздържах. Сетих се, че сомалийските пирати разиграваха всички поради отсъствие на политическа воля у правителството /ако изобщо го има/ и целия свят. Талибаните не изчезнаха след американската интервенция, дори из полицейска Турция понякога кюрди говорят за въоръжена борба. Като знам каква армия имаме, направо не ми се мисли, какво ще стане тука, ако имаме само 3000 откачалки.

    Коментиран от #2

  • 2 comment

    1 0 Отговор

    До коментар #1 от "Бай Коста":

    То откачалки има повече от достатъчно, ами САЩ не са намерили някакви природни залежи, заради които да ни удостоят с "освобождение" и "демокрация".