Last news in Fakti

2 Ноември, 2015 22:35 2 132 22

Русия е атакувала 237 обекта в Сирия

  • русия-
  • сирия-
  • атакувала

Атаките са станали през последните 2 дни

Русия е атакувала 237 обекта в Сирия - 1
Снимка: AP/БТА

През последните две денонощия руските въздушни сили са нанесли удари по 237 цели на терористи в Сирия в рамките на 131 бойни полета, съобщи ТАСС.

Това бе заявено от говорителя на руското министерство на отбраната Игор Конашенков. По негови думи са били атакувани цели в провинциите Хама, Латакия, Хомс, Дамаск, Алепо и Рака. Ударите са били нанесени върху инфраструктурни цели групировките Ислямска държава и Джебхат Ал-Нусра. Унищожен е бил склад за боеприпаси на Ислямска държава в Дамаск.

Руските самолети са унищожили още подземни убежища и зенитна артилерия на бунтовнически сили в провинцията Хомс. Ударен е бил и подготвителен лагер в Алепо. Разрушен е бил команден пост на групировката Джбхал Ал-Нусра в Латакия, което стопирало възможностите на терористите да блокират радиовръзката на сирийското военно радио. От този пункт са се направлявали и военни действия.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 некойси

    2 0 Отговор
    Може би вече ги боли за това че поеха вината за падналия Руски самолет :)

  • 2 казака

    1 0 Отговор
    Ооо бъди сигурен че болката им едва сега започва - Путин ще им разгони фамилиите за това ! Бедна им е майка просто ..
  • 3 Десислава Димитрова

    0 1 Отговор
    путин се проваля тотално в сирия.за месец по негови данни е разрушил хиляди инфраструктурни и военни съоръжения на ал каида и ид,но всъщност въобще не е повлиял на боеспособността на терористите,както и на умерената опозиция и армията на асад не може да напредне и метър.жалко само за масата изтрепани цивилни,която всъщност е единствения резултат на путиновите бомбандировки!

    Коментиран от #4

  • 4 ганчо

    2 0 Отговор

    До коментар #3 от "Десислава Димитрова":

    теб кой те отвори на тея глупости ? Или следиш със скрити камери резултатите ?

    Коментиран от #5, #6

  • 5 БУК

    2 0 Отговор

    До коментар #4 от "ганчо":

    Г-н Деси много знае, не го закачайте а се учете. Пратен е от ЦРУ да разяснява на ограничените Българи кой ще им помогне!
    Чувал съм че и Путин му звъни от време на време за съвет какво да прави,ама то русначето не е много умно и все неразбрало.....
  • 6 Десислава Димитрова

    1 1 Отговор

    До коментар #4 от "ганчо":

    има глобална мрежа ако ти се гледа .поразгледаи кво стана с двете атаки на асад и хизбула там дето уж бе бомбандирано всичко и само трябваше да влязат.всъщност ако поразгледаш съобщенията и в този саит от прeди две седмици ще прочетеш руската самореклама за голямото настъпление на асад ,а след това позорна тишина.тя е щото загина цвета на малкото останало от армията на асад заедно с миротворците на хизбула и даже и един генерал на иран :)!ако малко вдявахте от военно дело щеше и на вас да ви стане ясно че след като поразяват толкова много руснаците всеки ден не би трябвало въобще да са останали терористи.от както са дошли в сирия единственото дето реално са направили и е отчетено от всички наблюдаващи конфликта са разрушенията и цивилните жертви.иначе нека аз да съм лудия ти и другия трол да сте нормалните ,няма проблем!

    Коментиран от #8, #9, #10, #14

  • 7 Кольо

    2 1 Отговор
    Десо платения трол си само ти в момента - огледай се!!! Само ти си на другия бряг.

    Коментиран от #21

  • 8 Дядо поп

    0 1 Отговор

    До коментар #6 от "Десислава Димитрова":

    Говориш с убедеността на твърдосплавен партиен член
    от живково време убеден в правата линия на партията.
    По същия начин комунистите с чворове вместо глави ни
    убеждаваха едно време за правотата на социализма.
    С една дума-зомби,с две думи-зомбофицирана тиква.

    Коментиран от #20

  • 9 ЬТЬЬЬ

    0 1 Отговор

    До коментар #6 от "Десислава Димитрова":

    Десо-поетесо...точно това че има глобални мрежи--все по-малко можеш да манипулираш общественото мнение.Явно си доста евтин трол--щом от НПОто ти позволяват такива елементарни коментари ...Заучените фрази с които пишеш,вече се знаят тук...от всички-дори и от другите двама твои колеги.
  • 10 Сконфуций

    0 1 Отговор

    До коментар #6 от "Десислава Димитрова":

    Ето актуална карта за Сирия:
    http://www.almasdarnews.com/wp-content/uploads/2015/11/October-Battle-Map-of-Syria.jpg
    Иначе "глобалната мрежа" в главата на Деска си е чиста паяжина.
  • 11 mediator37

    1 1 Отговор
    Самият факт, че вече протече една мирна конференция във Виена, говори, че присъствието на Русия дава плодове, поне на дипломатическия фронт. Да накараш две дузини външни министри да си вдигнат задниците и да почнат да оратят какво било, що било не е малка работа. Защото 4 години до сега това не стана, а за един месец бомбене -ей гуй на. Разбързаха се нещо, да?

    Коментиран от #18

  • 12 Сконфуций

    0 1 Отговор
    И още една карта:
    http://umap.openstreetmap.fr/fr/map/desyracuse-syria-civil-war-nov-2-2015_58544#10/35.9308/37.0363

    Коментиран от #19

  • 13 Гост

    0 0 Отговор
    Сиря Роска !!!
  • 14 Дидо

    0 1 Отговор

    До коментар #6 от "Десислава Димитрова":

    Десо ма..как може да си толкова лицемерна ма...и как още те носи земята Българска...
  • 15 водка

    1 1 Отговор
    Никога не могат да спечелят тази война и то го знаят само искат да качат залога, затова много сте ми смешни русофилките като се дървите на всяка хвърлена бомба. Ама толкова сте комплексирани от жалката картинка, която представлява путиновата Русия, че и пиратка да хвърли вожда викате победа. Накрая искат не искат ушанките ще преговарят и с опозицията...

    Коментиран от #16, #17

  • 16 акдов

    1 1 Отговор

    До коментар #15 от "водка":

    Да не дойде време,когато пръв ще се редиш за ушанка...
  • 17 даммм

    0 1 Отговор

    До коментар #15 от "водка":

    ку..ку..ку..ку....само петолъчки ви се привиждат.
  • 18 стратокастър

    1 0 Отговор

    До коментар #11 от "mediator37":

    Поредния Шерлок ...и дедуктивно то му мислене!СМЕШНИК!!!
  • 19 Десислава Димитрова

    0 0 Отговор

    До коментар #12 от "Сконфуций":

    о,благородника реши да се аргументира....и се нас.а!!!
    та по тази карта ли твърдиш че 80% от населението е под контрола на асад?
    сега и фактите .сирия е 22 милиона ,от които между 4 и 7 са извън сирия ,първата цифра е по линия на оон втората е по твърденията на страните приели сирииски бежанци,но да приемем първата ,демек извън сирия са близо 20% от сирииците и няма как асад да контролира другите 80% щото тва значи, че зоната извън неговите владения е празна,а всъщност ,най-силно населения район в сирия е извън неговата власт,това е северозападна сирия,освен това кюрдите които са около 5% също са извън владенията му,както и слабонаселената зона на централна и източна сирия.тва по повод лъжата ти за асадовите владения.
  • 20 Десислава Димитрова

    0 0 Отговор

    До коментар #8 от "Дядо поп":

    попе,не прехвърляи от болната на здравата глава.комунягата при дискусиите ми с теб има ,но не съм аз!!!!вземи си прочети сополивите постове за социалистическа югославия ,ссср и т.н.
  • 21 Десислава Димитрова

    0 0 Отговор

    До коментар #7 от "Кольо":

    оглеждам се и виждам ,че ни един от вас освен мучене друго не публикува.ако съм трол обори ме с факти,а не ми излизаи с призвания!
  • 22 Десислава Димитрова

    0 0 Отговор
    и сега малко новини от мрежата и то от руски пропаганден канал.
    https://www.youtube.com/watch?v=oWwYZ32Dgio
    поразгледаите края на клипа с изтрепаните ирански офицери.може да проверите при каква ситуация загинаха ,а освен тях и колко танка на асад заедно с екипажите дадоха фира.след което тук компетентните ,особено благородника с картите нека ми покажат за месец и нещо колко се е увеличила територията на асад ,следствие руската военна намеса и удари!
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания