Last news in Fakti

14 Ноември, 2015 23:14 2 506 4

Три групи терористи са действали в Париж

  • франция-
  • париж-
  • атентат-
  • три групи-
  • ислямска държава-
  • жертви-
  • въоръжени

Терористите са били тежко въоръжени

Три групи терористи са действали в Париж - 1
Снимка: БТА/ AP

Три групи терористи са действали в Париж, съобщи Би Би Си, позовавайки се на френската прокуратура. В столицата на страната бяха убити най-малко 129 души след координирани атаки в различни точки на града.

Най-много души бяха убити в концертна зала „Батаклан”. Терористите атакуваха и стадион „Стад дьо Франс”, ресторанти и барове.

Властите предадоха, че седем терористи са били убити. Всички те са били тежко въоръжени и с пояси с експлозиви.

„Ислямска държава” пое отговорност за най-кървавия атентат в Европа от 2004 година насам.

Във Франция бе обявен 3-дневен национален траур. Оланд заяви, че атаките са били планирани и организирани от чужбина – с помощ от вътрешността на страната.

Държавите по света засилиха мерките за сигурност след атентатите във Франция. В редица страни се проведоха извънредни заседания на структурите за борба с тероризма. 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 руаб

    1 0 Отговор
    Вече е твърде късно да реагираме. Терористите от Ислямска държава, които Меркел така любезно покани вече са тук. И не са 1, 10, 100, десетки хиляди "войни на алаха" са плъзнали из Европа и съответно са си набавили десетки хиляди калашници, от контрабандисти от Сърбия, Румъния, България и Украйна. Това в Петък беше само началото. Ние ги допускаме до територията на Европа с мисълта че ще се интегрират, но техните мисли са насочени към това как да наложат своята култура за да осигурят собственият си комфорт. Влизат в европа точно както ято диви пчели влизат в кошер - държат се нормално докато не се промъкнат до пчелата майка и не я убият, а след това просто завладяват кошера и единственият изход за пчеларя е да изтрови всички пчели. В момента Франция, Германия и Полша, затвориха границите си и чисто географски пресякоха пътя на мигрантите към скандинавските страни. Т.е. те остават в южна Европа - при нас. ББ стриктно изпълнява заповедите на Меркел и твърдо отказва да затвори нашите граници(неговото семейство вече е в щатите). По този начин Ислямска държава заедно с Турция ще асимилира южноевропейските държави точно както е обещала. Имам един въпрос: Какво правим ние?
  • 2 Бг

    1 0 Отговор
    Иване само ти ли остана да вярваш на тия МОСАД ски глупости, радвам се, че няма коментари, защото това означава, че хората разбират кой стой за това: Ал-Каида, Ислямска държава, спокойно обещавам ти, че като Ал-Каида така и Ислямска държава трябва да си изиграя ролята няколко годинки, след това следващата така организация сигурно ще се казва "шерият" няма как да спреш тоягата ако не спреш тоя дето я държи или особено пък този дето е кукловода.
  • 3 нация

    1 0 Отговор
    Искаха всички емигранти никай не си затвори границите само ние бяхме лошите като сме ги биели и не сме ги пускали на границата ето и първите резултати за съжаление това няма и да са последните
  • 4 Бай хой

    0 2 Отговор
    Първа група терористи са фбр. Втората мосад. Третата френските служби.
Новини по държави: