Last news in Fakti

15 Ноември, 2015 19:17 2 332 3

Трима братя са замесени в атентатите в Париж

  • париж-
  • атентати-
  • братя-
  • камикадзе

Във Франция бе обявено извънредно положение, границите на страната бяха затворени

Трима братя са замесени в атентатите в Париж - 1
Снимка: АП/БТА

Трима братя са замесени в атентатите в Париж, съобщава в. „Фигаро”. Изданието се позовава на информация на източник близък до разследването.

Според него единият от братята е загинал при атентатите в Париж, другият е арестуван в Брюксел. В момента няма информация дали той е замесен в кървавия акт.

Службите за борба с тероризма в момента нямат информация къде се намира третият брат. Белгия е издала международна заповед за неговото задържане. Загиналият брат се е самовзривил като камикадзе в концертната зала Батаклан. Следователите не изключват възможността третият брат също да се е самовзривил или да се укрива от властите.

Френската полиция идентифицира един от нападателите – Омар Исмаил Мостефай – 29-годишен французин от алжирски произход. Негови роднини бяха задържани за разпит от органите на реда.

Според френската и сръбската преса са идентифицирани още двама от терористите, но тези твърдения все още не са официално потвърдени. Сръбският в.„Блиц“ съобщи за сирийски гражданин на име Ахмед Алмохамед, преминал през Сърбия на път за Франция. По-късно сръбското вътрешно министерство потвърди, че мъж с инициали А. А. е бил регистриран на граничния пункт Прешево на 7 октомври. Данните му съвпадат и с оповестените от гръцките власти. В.„Фигаро“ съобщава само първото име на трети от атентаторите - Абдулакбак без всякакви други подробности за него.

В координация с ФБР и други агенции служители на американското министерство на правосъдието работят с френските власти за сдобиването с повече информация, която може да е от значение за разследването на атаките в Париж. Няколко американски граждани са ранени и най-малко един е загинал при нападенията и в тази връзка са предприети всички необходими стъпки.

Във Франция бе обявено извънредно положение, границите на страната бяха затворени. Френският президент Франсоа Оланд обвини „Ислямска държава“ за нападенията и определи действията като „акт на война“.

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Дядо поп

    1 0 Отговор
    За да не се повтарят тези събития трябва родата на
    жертвите да почне масово избиване на родата на
    камикадзетата,та утрешен ден всеки мераклия за светец,
    да знае,че и родата му ще даде фира ако направи беля.

    Коментиран от #2

  • 2 роро

    1 0 Отговор

    До коментар #1 от "Дядо поп":

    браво една добра идея
  • 3 гражданин

    0 0 Отговор
    Неиндефицирането на труповете може да стане чрез повишаване на експлозива което е лош вариант ...
Новини по държави: