Last news in Fakti

15 Ноември, 2015 23:01 1 695 2

Франция ще иска преразглеждане на Шенген

  • париж-
  • шенген-
  • граници-
  • сигурност

Франция ще иска преразглеждане на Шенгенските споразумения. Въпросът ще бъде поставен на предстоящата министерска среща.

Проблемът трябва да намери адекватно решение на фона на последните терористични нападения в Париж.

Европейските вътрешни министри се срещат в петък. Извънредната среща е свикана заради събитията в Париж.

Във Франция бе обявено извънредно положение, границите на страната бяха затворени. Френският президент Франсоа Оланд обвини „Ислямска държава“ за нападенията и определи действията като „акт на война“. От Елисейския дворец намекнаха, че ще искат удължаване на рестриктивните мерки.

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 сд

    0 0 Отговор
    Какво преразглеждане? Ще затвори границата с Белгия? Или ще се самоизолира с всичките тарамбуки от бившите френски колонии? Късно е, трябва принципно решение. Лошото е, че в съзннието ми само концлагери и газови камери се въртят... Това ли е единственото решение?
  • 2 НИК

    0 0 Отговор
    И да го преразгледате от вашите граждани няма отърване. Те самите т.н "французи" с друг цвят на кожата си правят атентатите, не е дошъл някой руснак или англичанин или българин да правят атентат.
Новини по държави: