Last news in Fakti

15 Ноември, 2015 20:02 1 270 1

Франсоа Оланд ще иска удължаване на извънредното положение с три месеца

  • париж-
  • франсоа оланд-
  • франция-
  • извънредно положение

Президентът на Франция Франсоа Оланд ще иска въведеното в петък извънредно положение да бъде удължено с три месеца, пише в. „Фигаро”.

Според информация на изданието нарочен законопроект ще бъде разгледан на правителственото заседание в сряда. Според в. „Монд” Оланд ще се обърне към правните комисии на двете камари на парламента с искане за ревизия на действащия от 1955 г. Президентът дори се бил срещнал с лидери от парламента, пише в. "Лез Еко".

В. „Либерасион” уточнява, че френският президент ще помоли парламента да създаде необходимите юридически предпоставки за удължаване на извънредното положение с три месеца. Според конституцията на Франция парламентът трябва отделно да одобри извънредното положение, когато става дума за повече от 12 дена. Законът, който урежда извънредното положение, е от 1995 г.

Междувременно пред катедралата „Нотр Дам“ в Париж се образуват големи опашки, защото предстои меса в памет на жертвите от терористичните атаки. На Площада на Републиката продължават да се стичат хора, които поставят цветя в памет на жертвите на кървавото нападение. 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 по темата

    0 0 Отговор
    Те тва е и една от целите на Оланд - извънредно положение, па сега френските служби барабар с Цру нямали причина да спретнат едно малко холокосче върху гърба на народа френски.
Новини по държави: