Last news in Fakti

17 Ноември, 2015 22:05 2 989 21

Путин е единственият защитник на християнската цивилизация

  • владимир путин-
  • защитник-
  • цивилизация

Това бе заявено от сирийския президент Башар Асад

Путин е единственият защитник на християнската цивилизация - 1
Снимка: БТА/AP

„Като гледам състоянието на света осъзнаваме, че Владимир Путин е единственият защитник на християнската цивилизация, на когото може да се разчита.“ Това бе заявено от сирийския президент Башар Асад в интервю пред френското издание  Valeurs actuelles.

„Въпросът относно моята оставка зависи единствено то сирийския народ и парламента“, допълни Асад.

Асад заяви, че Сирия ще започне да споделя разузнавателна информация с Франция, само ако Париж промени своята политика в региона.

„Франция трябва да е сериозна в своята борба с тероризма. Ние няма да си губим времето за сътрудничество с организации, които допускат тероризма. Политиката трябва да се промени така, че да се основава на едни и същи критерии за борба с тероризма“, заяви Асад.

Франция е една от страните, които настояват за свалянето от власт на сирийския президент. В същото време Русия е една от най-големите му съюзници. През днешния ден и двете страни нанесоха удари по цели на Ислямска държава в Сирия. Основна цел на ударите беше град Рака. 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 кроко

    1 1 Отговор
    Казаното от Асад е безпрекословна истина!
  • 2 onq s konq

    0 0 Отговор
    Асад отлично разбира че дните му на трона са преброени,но няма как да духне нанякъде по света с милиардите си,защото Русия му е заповядала да стои на мястото си.В един момент обаче всесилният Запад ще сложи опозицията начело,Русия ще се дръпне тактично щото неминуемо ще й бъдат предложени определени "бонуси" и тогава първата работа на новата власт ще е да сложи тоя нещастник на подсъдимата скамейка.А по техните закони доколкото знам смъртното наказание е на почит
  • 3 Киро

    1 1 Отговор
    Е как бе, довчера е бутал църкви и пердашил свещеници, днес вече е Путю-ЗАЩИТНИКЪТ НА ХРИСТИЯНСТВОТО!

    Какво нещо е историята, а?
    Особено в Русия е валидно, че като кажеш една лъжа 1000 пъти и тя става истина!

    Коментиран от #7

  • 4 Загрижил се

    1 0 Отговор
    мюсюлманин за християнството!
  • 5 БАТ мишо

    1 1 Отговор
    русия да се дръпне тактично и да остави прозападно правителство ,чиято първа работа ще е да натири руската военна база викашш.....абе слагайте си пари зад думите бе балъци да връзваме басове че като ви гледам мислите с дупарите си да се видя малко у пари
  • 6 до 2ри 3ти и 4

    2 0 Отговор
    Занчи да ви обясня-В Сирия,при Асад,никога не са бутани християнски храмове и църкви.Сирия по принцип е запазила християнството от хилядолетия.По сила на съдбата,съм пребивавал в този регион преди години-Сирия и Ирак.Това което пишете е лъжа.В Сирия,за ваше сведение,се намраха най-старите църковни християнски храмове-преди да са унищожени от ИД.И това го пиша,не защото го защитавам Асад-всеки политик си има минусите--а за да разберете малко повече за историята си на християни.Във Ирак също имаше стари християнски храмове-а Садам Хюсеин не допускаше саморазправа с християните в държавата.Иракските християни се наричат-ассирийци и арменци-християни.....Така че,младежи-като искате да имате мнения по някой въпрос-просто прочетете--ще ви е полезно.А Асад въобще е европейски възпитаник-придържащ се към светският начин на устройство на държавата Сирия.
  • 7 гост

    2 3 Отговор

    До коментар #3 от "Киро":

    Путин не е бутал църкви пердашил свещенници. Най голямата православна църква в света в Москва е посторена по негово време. Не бъркайте СССР със съвременна Русия. Западът показа неспособността си към ИД. СССР спаси Европа от фашизма, дано Русия да я спаси от ИД, макар че Европа е неблагодарна и късопаметна. Европа сама си натресе проблемите, с помоща на САЩ. А ние българите както винаги сме на губещата страна. Политиците ни са некадърни, даже тъпи. Всеки народ си заслужава правителството. Ние също.

    Коментиран от #10

  • 8 БГ

    1 0 Отговор
    да си зададем въпроса коя място се води свещените земи. Е ясно дестабилизация на региона. Ерусалим е свещената земя на всички вярващи – християни, юдеи и мюсюлмани. Йерусалим е „небесният град”, в който човек е най-близо до Бог, а душата му намира покой и опрощение. Йерусалим е символ на страданието и на духовното извисение.
    Йерусалим - свещена земя Казват, че посещението в Йерусалим не може да се сравни с никой друг град по света. Поклонението пред Божи гроб се сравнява с „нирвана”, а докосването до религиозните светини превръща пътешествието в своеобразно изкачване към Създателя. Ежегодно, на най-светлите празници – Коледа и Великден, многолюдни тълпи от цял свят се стичат, за да почетат паметта на Иисус Христос. С блеснали погледи и треперещи ръце, те са притаили дъх в очакване на чудото, което повече от 2000 години се случва на Велика събота – слизането на Благодатния огън от небето. За тях „хаджия” не е просто титла. Това е божественият печат върху пътя на живота им.

    Йерусалим се смята за най-свещеното еврейско място – близо 70 % от населението са евреи. Началото му поставя цар Давид, който през 1004 г. пр. н. е. превръща града в столица на Кралство Израел. Неговият наследник Соломон построява едни от най-значимите паметници на Йерусалим, намиращи се днес в Стария град - великолепния Първи храм (известен като Соломоновия храм, на чието място след разрушаването му е построен Втори храм), крепостните стени със седем порти (след като връща Светия кръст в града византийският император Ираклий зазижда източната главна порта, наречена още Златната порта, за да не тъпче никой вече мястото с нозете си. Вярва се, че тя ще се отвори чак в Деня на Второто пришествие, за да мине през нея отново Спасителят) и двореца. Тогава Йерусалим достига и най-голямия си разцвет.
  • 9 svetlio

    1 2 Отговор
    Колкото и смешно да звучи, си е самата истина..

    Единствено руската църква изрази подкрепа за военни действия от страна на родната си армия. В същото време поне до сега, запада си играеше политически игрички, без да се интересува колко хиляди христяни са заклани като прасета. Същевременно наплива на мюсюлмани към Европа цели постепенното умешване на религиите, а в бъдеще може да се стигне и до заместване на основната религия в някои държави...

    РИМ къде е в цялата игра..
    Мир и доброта е хубав девиз, но не и когато от среща стрелят с калашници, без да се интересуват от нищо..
  • 10 Киро

    1 0 Отговор

    До коментар #7 от "гост":

    Ето го първия трол-подлога, дето скочи да защити Путю.

    Как само "смело" отхвърли, че Путю не бил бутал църкви, сигурно е бил дисидент по време на соц-а, а?
    Или Путю се е родил след като СССР падна и няма нищо общо с действията на СССР? ...това кагебистче?

    СССР бил спасил Европа от фашизма - ХАХА, горките тролове, непрочели никога една книжка по история, фашизма е идеология на Мусолини и Италия, която никога не е била фактор в Европа.
    Идеологията на Германия е национал социализма - почти същото, което СССР изповядва.
    Спасили я иначе, а?
    Само да ти кажа, че когато немците са били тук, са се държали културно, вдигнали са икономиката на половин Европа, а после, когато е дошъл Иванушка Дурачок, хората са видели отново какво представляват руските "освободители" - всичко е окрадено, масови изнасилвания, убийство на почти всички високообразовани личности и тн и тн.!

    Айде ходи си у пивницата, там някой може и да ти повярва на глупостите!

    Коментиран от #12

  • 11 Г Вид

    0 0 Отговор
    ДО КИРО......Ти четеш историята както дявола евангелието бе Кире...Без да влизам в спор с теб(нямам време просто)-само ще ти напомня,че Путин е бил обикновенн офицер от КГБ.Без ръководна длъжност от която да решава-още повече за бутане на църкви...А сега за църквите.Бутането на църквите в СССР е почнало през 1921 год и го е спрял Сталин--да--да-не се учудвай...И за да ти докажа,че Сталин е бил вярващ,ще ти напомня всеизвесният факт,че когато немците са били близко до Москва,руската църква е събрала всичкото си злато с което са платили на САЩ за помощите им-камиони,консерви,дрехи т.н....Другият всеизвестен факте,че през време на ВСВ над Москва постоянно лети военен самолет с иконата на "Матрона Московска-Преподобна"--с личното разрешение на Сталин...Так че Кире-не е нужно да си русофил или русофоб---просто трябва да пишеш истината....тя е нужна на всички....
  • 12 до киро коча

    0 1 Отговор

    До коментар #10 от "Киро":

    Кочо-когато са спрели събарянето на църкви в СССР--Путин не е бил роден.Стига писа измислици тук-ограмоти се по история.
  • 13 кроко

    0 2 Отговор
    Ооо, боже, прибери си вересиите!

    Коментиран от #16

  • 14 кроко

    0 2 Отговор
    Това долното за кирето се отнася.
  • 15 Киро

    3 0 Отговор
    According to both Soviet and Western sources, in the late 1980s the Russian Orthodox Church had over 50 million believers but only about 7,000 registered active churches. Over 4,000 of these churches were located in the Ukrainian Republic (almost half of them in western Ukraine).

    Само забележете какво казва Уикипедия - през 1980-та от общо 7000 църкви в целия СССР, 4000 са само в Украйна!

    Това по повод, колко са закрилници на християнството руснаците!
  • 16 Киро

    2 0 Отговор

    До коментар #13 от "кроко":

    Ще те прибера, Кроко, скоро...

    Коментиран от #17, #18

  • 17 кроко

    0 0 Отговор

    До коментар #16 от "Киро":

    Шизо, много изтъркани и елементарни похвати полваш - и ти и другите платени тролове! Под нивото ми е да ти опонирам на лъжите, а и няма смисъл да си губя времето, защото фактите и действителността сами ги опровергават. Няма как да ви мине номера. А минусчетата и плюсчетата хич не ви помагат. Но те разбирем, де - трябва да си заслужиш подаянията.
  • 18 кроко

    0 0 Отговор

    До коментар #16 от "Киро":

    А факта, че винаги, когато прочетеш думата “Русия“ и започваш да плюеш, и то за неща, станали преди 50, 100 или 200 години, говори достатъчно красноречиво за нивото ти.
  • 19 Киро

    0 0 Отговор
    Съскай, съскай, трол масковски!

    Колкото повече съскаш, толкова повече нещата са наред!

    О даа, знам, че няма да ме оборваш, на ден по 10 пъти разни протрити ушанки, като тебе, ми го говорят това, а простата истина е, че нямате доводи и факти.
    Мда.

    Айде бе, що не опонираш на Уикипедия, нали си ербап?!
    Ако имахте факти щяхте токова да се разпенявите, че чак гърчове да получите, ама сега тихо и мирно в ъгъла, "защитници на християнството"!

    И само да ти кажа - не плюя Русия, просто споделям факти. А ако фактите ти звучат като плюене - направи си сметката на кой се кланяш!

    Коментиран от #20

  • 20 кроко

    0 0 Отговор

    До коментар #19 от "Киро":

    Защо да си правя да труда да ти опонирам на теб или на уикипедия - аз живея сега, в реалността и се интересувам основно от събитията на днешния ден и еветуално това което могат да предизвикат същите събития утре. А ти си едно злобно същество, което ще си умре в миналото, където или ти е навряна главата по рождение или зорлем сам си я вреш. И когато дойде утрешният ден се надявям, че ще мога да реагирам достатъчно адекватно на ситуацията, а ти най-вероятно или ще повтаряш като шизофреник вчерашните си приказки, или ще си замълчиш от злоба и така ще минеш между капките в живота.
  • 21 Десислава Димитрова

    0 0 Отговор
    тиранина башар асад е огромен капацитет по отношение на християнството :)))))))))))))))).номинира путин ,полицая от кгб!!!!!!!! организацията изтрепала повече попове и съборила повече църкви от всичките арабски емири взети заедно :)!!!руснаците са благодарение на кгб една от най-невярващите нации заедно със северна корея .християнските ценности са им чужди,макар всеки от тях да носи кръст и да се къпе пиян в някоя река на йордановден :)!
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Русия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания