Last news in Fakti

19 Ноември, 2015 13:47 2 702 2

Европа я чака още кръв

  • европа-
  • франция-
  • кръв

От Европол съобщиха, че има вероятност за още терористични атаки след тези в Париж

Европа я чака още кръв - 1
Снимка: БТА/AP

Има голяма вероятност в Европа да се проведат още терористични атаки след тези в Париж през миналата седмица. Това бе съобщено от главата на Европол Роб Уайнрайт, цитиран от „Ройтерс“.

„Логично е да се предположи, че по-нататъшни атаки са вероятни.“, заяви Уайнрайт.

Уайнрайт сравни атентатите в Париж през миналата седмица, при които загинаха 129 души с атаките в Мумбай, където през 2008 г. терористи избиха 166 души.

„Реалността, при която се извършиха атентатите в Мумбай, сега е актуална и за Европа. Това очевидно е по-заплашителна форма на тероризма .Това е ясно съобщение от страна на Ислямска държава за изнасяне на нейната брутална марка в Европа, утвърждавайки я на международната сцена. Занимаваме се с много добре подсигурена терористична организация, която вече е активна и в Европа. Това е най-сериозната терористична заплаха, пред която е изправена Европа през последните 10 години“, заяви Уайнрайт.

Изявлението идва в навечерието на извънредното заседание на вътрешните и външните министри на ЕС. Те ще обсъдят взимането на мерки след атентатите в Париж.

 

 

 

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Неутрален

    0 0 Отговор
    Борят се за мечтата си- 72 девственици ги чакали в рая.
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по държави: