Last news in Fakti

3 Декември, 2015 07:15 1 970 10

Руските депутати се прощават с турския рахат локум

  • локум-
  • турция-
  • стоки-
  • ембарго

Руските депутати се прощават с турския рахат локум, съобщава РИА „Новости“.

Инициативата е на депутата от националистическата партия Либерал-демократическа партия Андрей Свинцов.

В писмо до ръководството на парламента той настоява към списъка с забранени храни от Турция да се добави и рахат локума и изготвяните там шоколадови и сладкарски изделия.

Как може да сме забранили вноса на турска сол, но не и рахат локума, възмущава се Андрей Свинцов.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 mediator37

    1 0 Отговор
    От арабите произхождат всички сладкиши. Турците никога нищо не са измислили сами, арабите са ги научили и на писменост и на всичко. Освен да колят и да избиват цели народи турците не могат нищо друго. Една геноцидна нация.
  • 2 Зеле

    0 2 Отговор
    Ми то турчин е като да кажеш американец. Такова животно нема. Сбирщайн под общо название за да ги обединят и създадат изкуствено национално съзнание. Толкос.
  • 3 калдера

    0 1 Отговор
    Но аз ви обичам като братя и сестри ,
    Тези коментари са комплименти !
    Гордея се че съм ТУРЧИН , и мислите ви са грешни ...
    Това което ви направи Османската империя не е по зле от колкото Русия ви направи за 70 години !

    Коментиран от #9

  • 4 Язе

    0 0 Отговор
    Сега локумът ще се казва - "Руски рахат локум"
  • 5 Орхонската писменост

    0 1 Отговор
    https://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%9E%D1%80%D1%85%D0%BE%D0%BD%D1%81%D0%BA%D0%B0_%D0%BF%D0%B8%D1%81%D0%BC%D0%B5%D0%BD%D0%BE%D1%81%D1%82

    ot 8mi vek turcine imat pismenna azvuka.... ni6to ne znae6

    Коментиран от #7, #8

  • 6 аз

    0 0 Отговор
    До ком.3
    Ти ако беше турчин нямаше да пишеш на български !
    Ти си помак , потомък на родоотстъпник , човек предал вярата и родината си за да спаси живота си !
    Никой истински турчин не би те уважавал , защото знае това !
  • 7 Зеле

    1 0 Отговор

    До коментар #5 от "Орхонската писменост":

    @5 Мда... смешен напън на поредният необразован пишман турчин.
    ТУРЦИТЕ НЕ СА ТЮРКИ. Етническа група "тюрки" не съществува. "Тюрки" не е етнос, а езикова категория - народи, които говорят на сходни езици, но са съвсем различни по произход и кръв. Факт е, че едни от тях са от бялата раса (например волжките българи - татаросани и тюркосани с указ на Ленин през 1920 г.), а други са монголоиди. В миналото в Азия е имало племенни обединения, които са се наричали "гьок-тюрк" и били монголоиди. Има и огромен Тюркски хаганат в Азия (не и в Мала Азия) през 6-7 в. Но пряка връзка между тях и днешните народи обявени за "тюркски" никой не е посочил.
    По официални статистики на територията на Турция живеят приблизително 25 основни етнически групи.
    Данните на генетиката показват, че по-голямата част от това население /някъде около 60-70%/ не е от т.нар. тюркски произход. Антропологическите замервания също показват, че на 60% демографски „днешните турци” принадлежат към средиземноморския тип население, което не спада към т.нар. тюркски народи.
    Етнографските изследвания също показват, че „съвременните турци” са нееднородна смес от най-различни по произход и история етнически групи.
    ИЗКУСТВЕНОТО СЪЗДАВАНЕ НА ТУРСКИЯ ЕЗИК
    Днешният книжовен турски език е създаден при управлението на Ататюрк през 20 в. Той въвежда нови думи от тюркските езици - и тюркски говор.
    Османският език - официалнен в империята - е с лексика от около 70% арабски и персийски заемки. Към 19 век той започнал силно да се отличава от разговорните диалекти. Тогава се оформя новоосмански език - по-близко до разговорната реч и с много заемки от западноевропейските езици.
    Ататюрк учредява Турската езикова фондация, която имала за задача да замени арабските и персийски заемки с нови турски еквиваленти.
    Днес казваме, че езиците на някои от бившите съветски републики приличат на турския, а всъщност е обратното - той прилича на тях. Партията на Ататюрк използва именно тези езици за основа на книжовния "турски език". И те така...
  • 8 Той

    1 0 Отговор

    До коментар #5 от "Орхонската писменост":

    Вярно е за орхонската писменост, но като сте толкова цивилизовани защо, като сте дошли в Анадола сте прописали на арабски? Да не сте си изгубили буквара при преселението? Защо половината думи от турския са арабски, фарси и други езици. Даже за братовчед и сервитьор нямате свои и използвате френски думи.
  • 9 кроко

    0 0 Отговор

    До коментар #3 от "калдера":

    Ми като си турчин к'во търсиш тука, ............ аре марш в анадола и не пиши по българските форуми.
  • 10 FR V

    0 0 Отговор
    Руските тролове да си обират крушите и да заминават в Сибир!
    Ако искат могат да правят компания на Волен Болен.
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания