Last news in Fakti

5 Декември, 2015 13:14 2 121 7

Франция се отказва да сваля Асад?

  • франция-
  • асад-
  • сирия

Обединена Сирия предполага политически преход

Франция се отказва да сваля Асад? - 1
Снимка: АП/БТА

Франция е преосмислила позицията си спрямо президента на Сирия Башар Асад и в момента смята, че неговото незабавно отстраняване от власт не стои на дневен ред. Това става ясно от интервю на френския външен министър Лоран Фабиюс за в. „Прогрес“.

До преди терористичните атаки от 13 ноември в Париж френското правителство беше непоколебимо, че оттеглянето на Асад е първо условие за започване на прехода в Дамаск.

Съгласно плана, договорен от петте постоянни членове на Съвета за сигурност и регионалните сили във Виена, правителството и опозицията в Сирия трябва да започнат преговори от 1-ви януари, които да доведат до нови избори в рамките на 18 месеца.

По тази причина Лоран Фабиюс вече отбеляза, че отстраняването на Башар Асад от президентския пост не е необходимо преди да се осъществи политическият преход в Сирия.

Обединена Сирия предполага политически преход. Това не означава че Башар Асад трябва да напусне още преди прехода, но трябва да има гаранции за бъдещето, припомни френският външен министър.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 некойси

    1 2 Отговор
    Франция най-после прозря простата истина, че в близкия изток трябва да има диктат за да са спокойни нещата.
    Практиката е показала че ако няма такъв (или е съборен чрез добре организиран преврат) се пръкват всякакви главорези борещи се за свобода, готови да трепят под всякакъв предтекст.
    Главорезите не разбират от думи факти и доказателства, те единствено могат да разберат само ако човек ги аргументира с шут в г...за.
    Затова колкото и да е черен Асад е нашата надежда за по-спокоен свят.

    Коментиран от #2

  • 2 onq s konq

    1 1 Отговор

    До коментар #1 от "некойси":

    За диктата си прав.За другото обаче изобщо НЕ!И мнооого преди тебе сме "прозряли" истината,че ной-важното е КОЙ ЩЕ Е ДИКТАТОРА-ДАЛИ ПРО-СЪВЕТСКИ,ИЛИ ПРО-ЗАПАДЕН.Така че "вашата надежда" си я пазете за вас,а "нашата надежда" е съвсем друг човек.И бъди сигурен че НАШАТА ЩЕ ПРЕБОРИ ВАШАТА,за което всъщност е и войната.

    Коментиран от #3, #4, #7

  • 3 мнение

    1 0 Отговор

    До коментар #2 от "onq s konq":

    В Либия какъв е диктаторът просъветски или някакъв друг?В Афганистан просъветски ли е ?
    Саудитците като са приятели на САЩ защо ръсят радикален ислям навсякъде и искат да ислямизират Европа.Бин Ладен беше пръв приятел на Америка.Садам и той беше приятел докато ги слушаше.
    Не говори глупости САЩ са направили много повече поразии от която и да е държава.
    Те са империя на злото и докато ги има и се месят навсякъде ще има проблеми.
  • 4 Бай хой

    1 2 Отговор

    До коментар #2 от "onq s konq":

    Неграмотник и каква "демокрация" избрахте за България.

    Прогонени са милиони и то цвета на нацията. Развъждат се цигани от най градобийните. Разрушени са хиляди училища и църкви.

    Построениса хиляди джамии и ислямски училища към тях. Вкарват се и се издържат десетки хиляди радикални ислямисти .

    Разрушена е икономиката индустрията, образованието, спорта, културата, армията.

    Натрисат ни многомилиардни заеми като ни задължават да ги харчим за издръжка на джахидисти, "интегриране"на малцинства, увелеличение на военният бюджет въпреки че нямаме армия-следователно директно за терористите от нато, плащане на десятък към турция.

    Коментиран от #6

  • 5 Ярослав Станчев

    0 0 Отговор
    Започна да им пада жетона.Ще сетят лидерите на Европа,че трябва да се държат като мъже,а не да лапат черната краставица,като нашия "президент".С това коленичене пред Обанана утре камиларите може да гръмнат Триумфалната арка или Бундестага.
  • 6 999

    0 2 Отговор

    До коментар #4 от "Бай хой":

    Той не е българин а ф...с и това иска в същност.
  • 7 Той

    1 1 Отговор

    До коментар #2 от "onq s konq":

    "НАШАТА ЩЕ ПРЕБОРИ ВАШАТА..." ей затова няма да ни бъде, като нация. Нашата, вашата, а всъщност е тяхната и ние нямаме нищо общо освен, че го отнасяме. И недай си боже да се случи нещо тука, неможеш да си хванеш нивите под мишница и да се извозиш с "бързото" си БМВ, пък и ако мислиш, че като си имаш хххарбалет може да направиш нещо повече от да плашиш гаргите, много си зле, много. НаЩе и ваЩе..., така ще ти го наденат, че ума ще ти зайде.
Новини по държави: