Last news in Fakti

11 Декември, 2015 08:54 1 080 0

ФБР претърсва езеро край Сан Бернардино

  • фбр-
  • езеро-
  • сан бернардино

Търси се хард диска от компютъра на двойката стрелци

ФБР претърсва езеро край Сан Бернардино - 1
Снимка: БТА/AP

Водолази от ФБР претърсват езеро край Сан Бeрнардино, Калифорния. Те търсят твърдият диск на компютър, липсващ от жилището на двойката, която извърши смъртоносната стрелба в центъра за социални грижи в Калифорния, в която загинаха 14 души, съобщи CNN.

Водният басейн е разположен на 2 мили от мястото на стрелбата. Според помощник директора на ФБР Дейвид Боудич търсенето може да продължи с дни. Властите вярват, че стрелците Саид Ризван Фарук и Ташфийн Малик са посетили мястото един ден преди стрелбата.

От ФБР се опитват да разкрият връзка между Фарук и терористичен пръстен. Счита се, че той е имал връзка с група джихадисти от Калифорния, които през 2012 г. са били арестувани за опит за пътуване до Афганистан. Там те са искали да се влеят в редиците на Ал Кайда. През вчерашния ден висши служители на ФБР дадоха подробности за разследването пред членове на Конгреса, като са отговаряли за пропуски при установяването на реалната опасност, произтичаща от Фарук и Малик.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА