Last news in Fakti

15 Декември, 2015 08:46 1 423 0

Тайван с дългогодишна програма за развитие на о.Тайпинг

  • тайван-
  • о.тайпинг-
  • остров-
  • развитие-
  • инициатива-
  • фар-
  • кей

Тайван развива о.Тайинг

Тайван с дългогодишна програма за развитие на о.Тайпинг - 1

Остров Тайпинг се сдоби с нов фар и кей. Последните бяха открити със специална церемония, която подчерта ангажимента на правителството на Република Китай за защита на териториалните права на нацията и морските й интереси в Южнокитайско море.

По време на церемонията министърът на вътрешните работи заяви, че новите съоръжение са изградени изцяло следвайки предписанията на Инициативата за мир в Южнокитайско море, предложена от президента на страната Ма Инцзю през май тази година.

„Тази инициатива потвърждава дългогодишните принципи на запазване на суверенитета на страната ни и разрешаването на възникналите конфликти по мирен начин с цел насърчаване на съвместното развитие“, каза той.

Тайпинг, който се слави с изобилие от природни ресурси, спада към островната група Спратли. По думи на министъра на вътрешните работи на Тайван, от гледна точка на историята, географията и международното право Параселските острови и Спратли, както и прилежащите им води, са неотменна част от територията на републиката. Тайван поддържа постоянно присъствие в Тайпинг и през последните десетилетия развива острова чрез поредица от държавни проекти. Една малка част от тях е именно изграждането на нов фар и кей.

Другите стартирали инициативи в региона са създаване на панели за слънчева енергия и изграждане на болница, която да предоставя медицински грижи на местния персонал в извънредните случаи.

Министърът на вътрешните работи на Република Китай допълни още, че независимо от непреклонната позиция на страната по отношение на правата върху острова, правителството остава ангажирано с разрешаването на конфликтите, възникнали по този повод, залагайки на диалога.

 

 

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА