Last news in Fakti

3 Януари, 2016 15:21 946 1

Французите не обичат своите политици

  • франция-
  • личности-
  • политици-
  • класация
Французите не обичат своите политици - 1
Снимка: АР/БТА

Президентът на Франция Франсоа Оланд и министър-председателят Мануел Валс не влязоха в ТОП 50 на най-известните французи за 2015 г. Ежегодната класация се изготвя от френският вестник Journal du Dimanche.

Бившият френски президент Никола Саркози успя да влезе в списъка като зае 50-тото място. В него обаче не са лидерите на лявата и крайнодясната опозиционни партии. В същото време в него са успели да попаднат двама видни политици и няколко обществени личности. Това са Симон Вейл, която е била министър на здравеопазването и социалната политика в правителството на Жискар д`Естен и Франсоа Митеран. Вейл прави много за подобряване на здравеопазването. В списъка е и бившият министър на правосъдието Робер Бадинтер, който през 1981 г. успява да отмени смъртното наказание. В списъка за 2015 г. той е на 45-то място.

За шести път класацията се оглавява от известният певец и композитор Жан-Жак Голдман, независимо че живее затворено и почти не дава интервюта. Често участва в различни благотворителни проекти, най-вече за борбата с бедността. Сред по-известните личности в ТОП 10 влизат актрисата Софи Марсо, която заема четвърто място. На пето е нейният колега Жан Рено, а на шесто – Жан Дюжарден. Жан-Пол Белмондо е на осмо място, а Шарл Азнавур успява да се покачи в класацията от 21 на 16-та позиция. Джони Холидей губи популярност като от 25-то отива чак на 39-то място. Жерар Депардьо е на 47-та позиция, а една позиция по-нагоре е футболистът Зинедин Зидан, който през 2014-а беше в началото на класацията.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 а ся

    0 0 Отговор
    С кеф да си ги разменят с нашите :)