Last news in Fakti

4 Януари, 2016 18:50 927 1

Две самоубийствени атаки разтърсиха Кабул

  • афганистан-
  • кабул-
  • атентат-
  • кола бомба-
  • атентатор самоубиец

Все още никой не е поел отговорност за нападенията

Мощна експлозия от кола-бомба стана близо до международното летище в Кабул в понеделник вечерта, само няколко часа след като атентатор самоубиец се взриви в афганистанската столица, съобщават международните медии.

Нито една групировка не е поела отговорност за взрива, който според говорител на вътрешното министерство е бил насочен срещу конвой с чуждестранни войски, преминаващ през района. Въпреки това говорител на полицията заяви, че не е запознат с подобна информация.

Длъжностни лица заявиха, че няма данни за жертви от експлозията, която е била усетена в целия център на града. Много прозорци на доморе и витрини са били разбити от взрива.

Мъжът бил забелязан от полицията, докато се приближавал с автомобил до контролен пункт. Скоро след това той задействал колан с експлозиви.

Управляваната от италианци болница за спешни случаи в Кабул написа в Туитър, че "след двете атаки в Афганистан днес в момента при нас пристигат ранени." 

Атаките идват в момент когато афганистанските сили за сигурност се оптват да сложат край на продължителна обсада в близост до Индийското консулство в северния град Мазари Шариф, която започна в неделя вечерта.

Близо 24 часа след началото на обсадата служители по сигурността заявиха, че военните са се промъкнали предпазливо в жилищната зона, за да ограничат цивилните жертви.

По-рано днес атерорист самоубиец се взриви на улица, водеща към международното летище в града, близо до мястото, на втория взрив, но и при тази атака не се съобщава за жертви.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 999

    0 2 Отговор
    US демокрация.
Новини по държави: