Last news in Fakti

9 Януари, 2016 22:29 1 414 0

Тайван набляга върху безопасността на храните

  • тайван-
  • правителство-
  • мерки-
  • безопасност на храните-
  • министерство на здравеопазването и социалните грижи-
  • пестициди-
  • администрация по храните и лекатствата-
  • производство-
  • мониторинг

Страната залага на нов пакет мерки и инициативи, имащи за цел да гарантират благосъстоянието на народа

Тайван набляга върху безопасността на храните - 1

Министерството на здравеопазването и социалните грижи в Република Китай стартира нов пакет от мерки за изграждане на стабилна система за контрол по безопасността на храните и управление на риска в страната.

Инициативата 2016-2020 съдържа общо 19 стратегии и 51 плана. Очаква се това да постави солидна основа за възстановяването на доверието на потребителите в качеството на храната и производствените процеси в страната.

Генералният директор на Администрацията по храните и лекарствата към министерството Чанг Ю-мей заяви, че в светлината на последните хранителни скандали, правителствените агенции трябва да направят своевременни корекции и да изградят сигурни регулаторни механизми, чрез които да се гарантира здравето и благосъстоянието на обществото.

„Чрез система за мониторинг и задължителна регистрация за производителите на храни сега можем да проследим потоците от високорискови съставки и да предприемем незабавни действия, за да минимизираме въздействието на всяка една потенциална продоволствена криза“, допълни тя.

Правителството на страната работи и по укрепване на сътрудничеството между различните институции – Администрацията по храните и лекарствата, Земеделския съвет и Администрацията по опазването на околната среда. „Изграждането на сигурна система от база данни, документирането на веригите за доставка на земеделски, химически и хранителни продукти, както и подробен списък на производителите ще спомогне за предвиждането на евентуални заплахи и адекватното и навременно реагиране“, каза още Чанг.

Тайванското правителство е поело също и ангажимент за изграждане на механизъм за проверка на хранителните инфекциозни болести и контрол върху вноса на фуражни масла, пестициди и ветеринарни лекарства. В допълнение се полагат и усилия за насърчаване обмена на информация с редица институции в ЕС, Япония и САЩ и общественото участие в изготвянето на политики и осигуряване на свободен достъп до информация.

 

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА