Last news in Fakti

12 Януари, 2016 08:57 4 727 20

Путин: Искането на Турция за защита от НАТО бе унизително

  • владимир путин-
  • русия-
  • турция-
  • унизително-
  • самолет-
  • нато-
  • защита

Защо Турция поиска помощ от НАТО - тя не бе нападната, заяви Владимир Путин

Путин: Искането на Турция за защита от НАТО бе унизително - 1
Снимка: БТА/ AP

Руският президент Владимир Путин определи като „унизително“ искането на Турция за защита от НАТО след свалянето на руския бомбардировач Су-24, съобщи ТАСС.

„Турция е член на НАТО. Въпреки това, проблемите, които възникнаха, нямат нищо общо с членството на страната в алианса. Никой не е нападнал Турция“, заяви държавният глава пред германския вестник „Билд“.

„Вместо да се опита да ни предостави обяснение за това военно престъпление, Турция се обърна към НАТО за защита, което според мен е унизително за Турция“, заяви още Владимир Путин.

„Повтарям – НАТО трябва за пази своите страни-членки от атаки, но никой не е нападнал Турция“, добави още президентът на Русия.

На 24 ноември турски изтребители Ф-16 свалиха руски бомбардировач Су-24, което предизвика захлаждане в двустранните отношения между Москва и Анкара.

Пред „Билд“ Путин заяви още, че Русия има готовност да даде убежище на сирийския президент Башар Асад, ако той бъде принуден да напусне страната.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 опсмопсус

    1 3 Отговор
    Оказа се че Путин е много прозорлив и умел ръководител на Русия!Извлича ползи за страната си дори и в най-лошите за Русия ситуации!
  • 2 териер

    3 1 Отговор
    Прозорлив,умел.....!Колко е прозорлив и колко е умел като НАТО му свали един самолет и един хеликоптер и той освен да говори глупости нищо не направи!
  • 3 путин е бахтаба

    3 2 Отговор
    Путин ,Путин.Кратуно празна !Кой е по унизен -тоя който свали самолета или този на когото му го свалиха???Време е да подаваш оставка и да ходиш в пенсия!!!
  • 4 БРОДЯГАТА

    1 3 Отговор
    ОТГОВОРИ НА ПЪПЧИВИ ПИКЛЬОВЦИ ХАБЕР СИ НЯМАТ КЪДЕ СЕ НАМИРАТ ТАКЪВ КАТО ПУТИН НИ ТРЯБВА МНОГО СЕ Е ПРИТЕСНИЛ ПУТИН ЧЕ ИМА ПАДНАЛ САМОЛЕТ НЕ МУ СЕ СПИ ---------

    Коментиран от #5

  • 5 териер

    3 1 Отговор

    До коментар #4 от "БРОДЯГАТА":

    Като го натирят руснаците си го вземи в къщи щом ти е изтрябвал чак толкова!!!Той за друго не става освен да му сменяш памперса!!!
  • 6 Интересно

    0 2 Отговор
    Тук някакви териери и подобни си позволяват да коментират поведението на ПУТИН???!!! Това е основен проблем на загиващата ни държава - тотална липса на уважение, зачитане правата на другия, непредизвикана с нищо агресия и МНОПГО ПРОСТОТИЯ!!!
  • 7 делта

    3 0 Отговор
    Турците го изненадаха в гръб (без вазелин).
  • 8 той

    1 3 Отговор
    Защо плюете по Путин ?! Управниците ни под Американско въздействие и интереси ,както и турски ни докараха до това състояние.... от 30 години ни *.ът ,а вие плюете по тези дето винаги ни спасяват на.раните задници.
  • 9 тошибиян

    3 0 Отговор
    Путин да натиска коп4етата о от шахтите да излитат сатаните и да са свършва я да съм ще направа то4но това...светът няма място за тези страни който познаваме в момента трябва само 1 и другите да се елиминират и на новите територии да се населят руснаци и народи от изтока
  • 10 ссс

    3 0 Отговор
    Ако има някой унизен, това е точно Русия, защото свалиха самолета и. От там нататък каквото и да приказва Путин, важни са фактите.
    А фактът е че е свален Руски самолет.
  • 11 666

    0 2 Отговор
    Големи умници в БГ-то,няма що,
    само дето себеси не знаят как да оправят,
    че се налага да слугуват из целия свят,за да не умрат от глад..
  • 12 onq s konq

    1 0 Отговор
    Недопустимо е Путин с оглед на длъжността която заема,да ръси подобни глупости пред света-ТУРЦИЯ НЕ Й СЕ НАЛАГА ДА МОЛИ НАТО ЗА ЗАКРИЛА ПО ПРОСТАТА ПРИЧИНА,ЧЕ НАТО Е ДЛЪЖНА ДА Й ОСИГУРИ ТАКАВА ПО ДОГОВОР!!!Тоя човек определено е в края на "кариерата" си,но колкото по-бързо си отиде,толкова по-добре за света като цяло.

    Коментиран от #13, #16, #18

  • 13 Да ама не

    0 0 Отговор

    До коментар #12 от "onq s konq":

    "не й се налага", ама гузен негонен бяга ...
  • 14 onq s konq

    0 0 Отговор
    Някакси в случая няма нито гузен,нито гонен,нито пък извинение за нещо,но ти си имаш право на мнение.Определено Ердоган съжалява за разваления бизнес и открито го заявява,докато руснака мълчи и стяга колана защото си е мазохист по рождение!А колкото до уточнението на Путин че Турция не била нападната...остава и някой да го чака да нападне:)
  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 tost

    0 0 Отговор

    До коментар #12 от "onq s konq":

    Aз съм сигурен че ти ще си първия ,който ще отиде да защитава фесовете ,ако по случайност руснаците изтърват някоя ядрена бомба.:)
  • 17 Наско

    0 0 Отговор
    След всичко което стана ме кефи как турците толкова се уплашиха че даже вече и на тяхна територия не летят.Като някакви дечица които са счупили прозорец но той се е оказал на РПУ то и сега чакат от къде ще им заврат палката.А Путин за сега поне си постига целите. Асад е на власт,американския преврат се провали.
    Следва втора серия.Сваляне на Ердоган който отдавна е трън в очите на военните.В трета серия кюрдите ще си получат държава.
    Приятно гледане.
  • 18 в2шб

    0 0 Отговор

    До коментар #12 от "onq s konq":

    Турция ОФИЦИАЛНО поиска защита и помощ от НАТО, ВЕДНАГА СЛЕД СВАЛЯНЕТО НА СУ-24!!! Имаш интернет - чети и реви! ПКК напада Турция, но НАТО не се намесва- що така?!

    Към КОМЕНТАР №2

    Значи НАТО са свалили хеликоптер на спасителна мисия, така ли?! А тоя дето го има заснет как стреля по хеликоптера е войник изпълняващ заповеди на НАТО?!
  • 19 Име (като гост):

    0 0 Отговор
    Много скоро и теб ще видим кой ще ти сменя памперса; освен да лаеш коментарите и близките си, за никъв не ставаш...
  • 20 гусь

    0 0 Отговор
    До г-н Путкин , абе виж си курса на рублата , преди да започнеш да обсъждаш другите . Направи своя народ тотални бедняци за няма и две години , БРАВО !
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания