Last news in Fakti

20 Януари, 2016 19:46 1 760 1

Македония затвори границата си с Гърция

  • македония-
  • границата-
  • гърция-
  • бежанци

Причината е  блокадата на международната железопътна линия за трансфер на имигранти в Словения

Македония затвори границата си с Гърция за имигранти, съобщи  в.„Дейли мейл“.

Това беше обявено от полицията в Скопие. Така над 600 имигранти останаха блокирани в ничията земя между Македония и Гърция. В момента температурите там достигат до  минус 8 градуса, съобщават македонски медии.

Междувременно от словенската железопътна компания „Словенски железници” уточниха, че влаковете продължават да се движат нормално.  Властите в Македония обаче обвиняват словенските си колеги за спирането на жп трафика.

Все пак сайтът на „Словенски железници” призна, че технически проблем е прекъснал трафика към Хърватия и влаковете са били заменени с автобуси. Говорител на „Словенски железници” призна пред Словенската телеграфна агенция СТА, че бежанците са пътували без проблем.

Сърбия вече заяви, че няма да пропуска имигранти, които търсят убежище в Скандинавските страни. Мярката на Белград последва решение на Австрия и Германия също да връщат бежанци, които се стремят да стигнат до по-богатите страни на север.

Хуманитарни организации предупредиха, че сибирският студ, който е сковал Балканите, е особено опасен за децата в бежанския поток.

Марияна Миленковски, говорител за Сърбия на Върховния комисариат на ООН за бежанците, заяви, че се наблюдават нарастване на случаите на грип и респираторни инфекции, но имигрантите са осигурени с топли дрехи,  медицинска грижа и друга помощ, от която са имали необходимост.

Властите в Сърбия вече издадоха предупреждение за червен код за студено време в четвъртък.

По темата работи и Венци Михайлов


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ха сега

    0 0 Отговор
    ха сега да видим Боко1 как ще затвори границата ни с гърция???
Новини по държави: