Last news in Fakti

20 Януари, 2016 20:56 1 561 0

Австрия със сериозна стъпка за ограничаване на бежанския поток

  • австрия-
  • бежанци-
  • поток

Ограничава се броя на имигрантите, които ще получат убежище в страната

Властите в Австрия обявиха, че през тази година ще ограничат броя на хората с право да търсят убежище в страната поне наполовина в сравнение с техния брой през миналата година, съобщи „Ройтерс“.

Стотици хиляди имигранти преминаха през Австрия, след като през месец септември Германия обяви, че отваря границите си за вълната от бежанци, идваща от Близкия Изток. Повечето от тези хора продължиха пътя си към Германия. Около 90 000 от тях, обаче са поискали убежище от Виена.

В Австрия се появиха страхове, че имиграцията може да осигури подкрепа за крайнодесни движения. Вече членове на местната Народна партия призоваха за установяването на горна граница за броя на бежанците, които да бъдат приети.

Планът на австрийското правителство предвижда броят на получилите убежище имигранти през следващите четири години да бъде ограничен до 1.5% от населението на страната. Това ще рече, че броят на получилите убежище имигранти на година ще бъде ограничен до 37 500 души. Засилва се и контрола по границите на страната.

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

Новини по държави: