1 Февруари, 2016 10:04 962 0

Десетки жертви след атентат в Нигерия

  • боко харам-
  • нигерия-
  • атентат-
  • загинали

Десетки къщи са били изравнени със земята

Най-малко 86 души, сред които и деца, са били убити при кървав атентат в Североизточна Нигерия. Смята се, че атаката е извършена от бойци на терористичната ислямистка групировка Боко Харам, съобщава АП.

Снимки от село Далори показват изгорели сгради и овъглено добитък. Пламъците и пушекът от горящото село са били видими чак от град Майдугури, който се намира на почти десет километра, съобщава Ройтерс.

Очевидци разказват как заподозрените от Боко Харам подпалвали колиби и стреляли срещу цивилни граждани. Чували се писъците на деца, изгарящи до смърт в горящите колиби.

Атаката е продължила 4 часа и е била съпроводена с брутални мъчения и издевателства над жителите на нигерийското село. В края на атаката трима терористи са се самовзривили сред тълпата от бягащи.

Мохамед Канар, областен координатор на Националната агенция за управление на извънредни ситуации, каза, че 86 тела са събрани от неделя следобед.

Още 62 души са приети с тежки изгаряния в болница в Майдугури, най-големият град в североизточната част на Нигерия.

Въоръжените лица се опитали да щурмуват и лагер близо до Долари, дом на около 25 000 бежанци, но били отблъснати от войските.

За шест години екстремистите от Боко Харам убиха над 20 хиляди души.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА