Last news in Fakti

8 Февруари, 2016 14:00 1 040 0

Подкрепата на Олбрайт и Кисинджър ще закопае ли Хилъри?

  • хилъри клинтън-
  • мадлин олбрайт-
  • хенри кисинджър-
  • демократи-
  • президентски избори

След като Мадлин Олбрайт и Глория Стайнъм смъмриха жените, които не гласуват за Клинтън, кандидатката за президент се похвали с подкрепата на Кисинджър

Може би идеята Хилъри Клинтън да покани Мадлин Олбрайт за своята кампания в Ню Хемпшир все пак не е била толкова добра. Нито пък да се хвали с подкрепата на Хенри Кисинджър, пише сайтът Common Dreams.

По време на събитие от кампанията си в Конкорд в събота, бившият държавен секретар заяви: "Младите жени трябва да подкрепят Хилъри Клинтън. Историята не е свършила!"

"Те ще искат да ни изтласкат назад", продължи тя. "Това все още не е направено и вие ще трябва да помогнете. Хилъри Клинтън винаги ще бъда до вас. И просто не забравяйте, че има специално място в ада за жени, които не си помагат една на друга."

И макар това не е първият път, в който Олбрайт казва тази фраза, враждебната реакция този път бе бърза и тежка. Позовавайки се на прословутата защита на Олбрайт за санкциите от 1990 г. относно Ирак, по време на което тя каза, че смъртта на 500 000 иракски деца "си струва", някои наблюдатели размишляваха над възможността някой друг да свърши на това "специално място."

В Туитър се появиха множество постове, които изразяваха възмущението на избирателите от речта на Олбрайт или от подкрепата за Хилъри.

"Шокиращо е да видите как застъпници на зверствата показват морал относно представянето на двата пола. Има ли клуб # Социопати за Хилъри? Би трябвало да има", се казва в един от постовете.

"Мадлин Олбрайт помогна на стотици хиляди иракски жени да умрат през 1990 г. Заслужава специално място в ада, наистина", пише друг потребител.

"Разбирате, че Хилъри е в беда, когато Мадлин Олбрайт и Глория Стайнъм кажат глупави неща в нейна подкрепа в един и същ ден", шеговито пише трети.

Коментарите дойдоха ден след като феминистка икона Глория Стайнъм заяви в интервю, че младите жени подкрепят Бърни Сандърс, защото "там са момчетата."

Дона Смит, изпълнителен директор на Прогресивните демократи на Америка и сътрудник на сайта Common Dreams, заяви в неделя, че аргументът на Стайнъм беше "наистина странен ... идващ от една жена, която през целия си живот е поставяла жените на пиедестал и е настоявала, че като равни с мъжете, те имат право на собствени мисли. Това предполага, че включва и правото на собствени политически решения. "

Стигайки до първични избори, всеки демократ желае кандидатът на партията му да се представи с най-добрата платформа, обхващаща всички избиратели. "В момента изглежда, че позициите на Бърни Сандърс по критични въпроси, засягащи жените от работническата класа, предлагат най-добри решения и надежда, че животът може да се преобърне по начини, които дават най-голям шанс на жените да разгърнат потенциала си", казва още Смит.

По време на кампанията си Клинтън черпеше енергия и подкрепа от своята асоциация и от корпоративни гиганти, включително Голдман Сакс и Уолмарт. През последните дни обаче, лицата, които застанаха зад кандидатурата й накараха много хора да повдигнат учудено вежди.

По време на демократичен дебат в четвъртък Клинтън каза, че "е била много поласкана, когато Хенри Кисинджър заяви, че аз съм работила в Държавния департамент по-добре -  по-добре от всеки, друг работил там от дълго време насам." Тя с похвали с подкрепата на човек, обвиняван във военни престъпления.

Очевидно, като Майкъл Трейси от Нова република каза: "Значението на добре документираната отговорност на Кисинджър за зверствата в Камбоджа, Източен Тимор, Чили и други места по света е подчинена на репутацията му като държавен секретар, който няма връзки с фанатична лоялност."

„Ако те е грижа за живота в глобалния юг хвалбите, че Хенри Кисинджър и Мадлин Олбрайт те подкрепят не са просто фалшиви. Те са скандални и неприлични“, пише в Туитър друг американски избирател.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА