25 Февруари, 2016 14:01 1 799 1

Освен бурките Латвия забранява и каските

  • бурки-
  • каски-
  • маски-
  • латвия

Все пак ще има изключения за мотоциклетистите, велосипедистите и за скиорите

Латвия ще забрани носенето на обществени места не само на мюсюлманските традиционни атрибути, покриващи главите на жените, но и всяко друго облекло покриващо лицето. Проектозаконът вече е подготвен от правосъдното министерство, съобщи ТАСС.

"Въвеждаме забрана за покриването на лицата на обществено място. Това касае също и маските и каските. Ако работите в магазин, не би било добре, ако на главата ви има каска", съобщи пред латвийски телевизионен канал шефът на отдела за вероизповеданията в правосъдното министерство Екатерина Мацюка.

Все пак, по думите й, в законопроекта ще има и изключения. Забраната няма да важи за заварчици и лекари, които трябва да носят маски по време на работа. Изключение ще има и за мотоциклетистите и велосипедистите, както и за скиорите.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 лошооо

    2 0 Отговор
    Не само там, а навсякъде в Европа трябва да забранят бурките. При положение, че вече има толкова взривове, стрелби и "алах акбар", какво пречи поредния фанатик или фанатичка утре да си сложи една бурка на главата и да влезе в някой МОЛ и да си "забрави" чантата с експлозиви и да отнесе всички. После да вървят да го търсят по камера, кои е и т.н. Те тук в Бургас ония терорист само с перука беше и ги затрудни, а с бурка изобщо няма и да разберат. Същото важи и за дребни престъпления.
    Това с бурките е абсурдно и задължително трябва да бъде забранено!!!
    Дори днес гледам репортаж за нашите си български ислямисти, които съдят в момента, ами и тук някакви жени с бурки ?!!?? Това е абсурдно, защо държавата проспива това, какво чака някой "БатаКлан" и тук ли !?
    Които иска да носи бурки да си ходи в арбаския свят 10 века назад и да си се завива с чаршафи, колкото си иска. Заприиждали ми тук на тълпи. Белите жени, които ходят в арабски държави се съобразяват с тяхните закони иначе бой и затвор, така и тия фереджет,а които искат да седят тук, ще се съобразяват с европейските!
Новини по държави: