Last news in Fakti
  Тема: Украйна

10 Март, 2016 21:53 2 030 11

Обама: Украйна е уязвима

  • барак обама-
  • украйна-
  • русия-
  • уязвима-
  • интереси
Обама: Украйна е уязвима - 1
Снимка: БТА/ AP

Американският президент Барак Обама заяви, че Украйна ще бъде уязвима от военна доминация на Русия, независимо какво правят САЩ, съобщи радио „Свободна Европа“.

„Ако има някой във Вашингтон, който твърди, че ще разгледаме възможността за война с Русия заради Крим или Източна Украйна, нека проговори сега“, заяви Обама.

Още новини от Украйна

Американският държавен глава заяви, че Русия винаги ще може да наложи доминация, защото Украйна представлява основен неин интерес, докато Киев не е такъв за Вашингтон.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Жидогнидофф ДесокатъроФф

    3 2 Отговор
    Защо наивните млади украинци в "призивного возраста" умряха? Защо ракетите още седят на границата Полша-Украйна? Защо Украйна не е в НАТО и територията и да бъде защитена от Алианса? Защо мобилните крематориуми в Донбас не смогваха? Как да си обясним това ЧЕ РУСИЯ СЕ РАЗШИРЯВА ТЕРИТОРИАЛНО С АНЕКСИЯТА ЧРЕЗ РЕФЕРЕНДУМ НА КРИМ??? Санкциите ли трябва да са оправдание за военната НЕМОЩ? Къде отиват БЕЖАНЦИТЕ? Защо Европа да е отговорна за греховете на САЩ??? Защо в Русия набързо им уточниха, колко болка поемат бъбреците и колко кости има човечкото тяло, а в Европа трябва да гладуват пенсионерите - един път, заради циганите и втори път заради бежанците?! Почвайте си скапаната война и да се свършва, щото не се търпи веке!
  • 2 миседниш накура

    3 0 Отговор
    честито на украинците-сега разбраха че негъра му е през у. за тях
  • 3 опсмопсус

    4 2 Отговор
    Запалиха украйна, а сега се правят на ни лук яли, ни лук мирисали!
    Същото като в Либия,Египет, Сирия, Виетнам, Корея и т.н.!
  • 4 бургас

    4 2 Отговор
    Да, само че тоя път номера не мина, и сега ще си приберат на.раните задници от там и ще оставят Украйна да се оправя сама. И понеже тя не може съвсем скоро украинците ще си изберат пак проруско правителство и до няколко години пак ще са първи дружки с русниците. Той човека в прав текст си каза, че няма намерение да се звери повече на Русия заради Украйна.
  • 5 Stich7550

    3 2 Отговор
    На този Барак още не му е ясно че това му беше най голямата грешка като се захвана с бившите републики на СССР, това е началото на края на жалката му държавица.
  • 6 999

    3 2 Отговор
    Тоя кюнец чак сега ли вдена за какво става въпрос жалко ,че подлъгаха този народ и на негов гръб си проведоха подлата и задкулисна политика.
  • 7 onq s konq

    3 3 Отговор
    Русофилиии:)..Знаете ли колко съветници и анализатори работят за ПРЕЗИДЕНТА НА АМЕРИКА,а данните за всяка секунда от световната политическа и военна обстановка се предоставят от най-добрите в света знайни и незнайни американски,европейски и "не-само" разузнавателни управления?!И колко трябва да сте наивни че да си мислите,че Америка може без Европа и обратното?А идеята е ясна-ОЦЕЛЯВАНЕ НА ТИЯ ДВЕ "ЕДИНИЦИ" НА ВСЯКА ЦЕНА,ДОРИ И ОСТАНАЛИЯ СВЯТ ДА БЪДЕ ПОЖЕРТВАН АКО СЕ НАЛОЖИ!И го казва човека в прав текст-"За разлика от Русия,КИЕВ НЕ Е ПРИОРИТЕТ за САЩ...което значи че "ще опъваме ластика,но няма да допуснем той да се скъса",т.е. да влезем във война с Русия.И тук не става въпрос за СТРАХ,а за хладен разум.Защото Русия няма какво да губи освен беднотията си,но Западът има -и то безкрайно много.И не си мислете че ако Путин е в Русия,руските олигарси също са там-напротив-те са на запад с по-голямата част от капиталите си и "настояват" по определен начин да имат възможността като западните си "колеги" да си харчат щастливо парите!А иначе Украйна ще бъде поддържана по всички възможни начини,защото е важно оръжие в икономическото изтощаване на руското правителство.

    Коментиран от #9, #10

  • 8 ААА

    3 2 Отговор
    Малко хора знаят,но света беше много близо до 3-та гореща С.В. и то заради Крим.Който държи Крим държи Черно Море.Който не вярва,да погледне в историята,какво струва Крим на руснаци,германци.Защо там са се водили едни от най-кръвопролитните битки,през всички войни.От Крим ракетите стигат бързо и точно до крайният си адрес,а армията и флота са защитени от самото местоположение и релеф.Американците много искаха да се намърдат там ,в изгражданата от 200г. руска военна база,и от там буквално да "опрат пистолет в тила на Русия".Този път Германия излезе разумна и отказа да участва във "войната с чужди ръце" ,да поведе коалиция от армии ,под покровителството на Америка ,както го е правила и преди.Една от малкото държави,които знаят да воюват е Германия,но натискът на САЩ този път не успя,и станахме свидетели на фразата на Нюланд -"Европа да го ду.а" И Украйна става безпредметна ,при това положение за САЩ .Дори да разположат ракети в Украйна,ще имат близо разположени такива в Крим ,които ще стрелят от упор.Украйна я очаква ролята на прелъстената и изоставената в "дъжда" .До разпаленият с 5 000 000 000 долара конфликт ,80% от износа беше към Русия ,останалият износ беше от индустриалното сърце Донецк ,Донбас,там е тежката индустрия,и газ вече евтин ,няма да има ,ако изобщо го има след края на 2019г. То и сега им отпускат по-малко ,колкото да си напълнят хранилищата,да не умрат от студ зимата.И за Украйна от тук нататък ще важи правилото-"Само този който го държи ,знае колко голям и твърд е.
  • 9 Бай хой

    1 0 Отговор

    До коментар #7 от "onq s konq":

    Конь ти току що отново счупи тъпомера като обяви обанан за русофил. И то най информирания и консултиран русофил.Какво става? Какво отново обърка? Или не си прочел статията, или не знаеш какво пишеш.
  • 10 Монго

    0 0 Отговор

    До коментар #7 от "onq s konq":

    Като научиш цветовете на националния флаг, тогава се прави на отворко. Защото сега си...
  • 11 кроко

    0 0 Отговор
    Ееее, що така уе, черничък?! Ти уби всичко капиталистическо и демократично в мен! Аз си мислех, че става въпрос за чисти демократични ценности, а то излезна, че били обикновенни сметкаджийски интереси.