Last news in Fakti
  Тема: Украйна

18 Март, 2016 13:32 2 619 26

Могерини: ЕС не признава незаконната анексия на Крим

  • анексия-
  • крим-
  • ес-
  • могерини
Могерини: ЕС не признава незаконната анексия на Крим - 1
Снимка: АП/БТА

Върховният представител на Европейския съюз по въпросите на външните работи и политиката на сигурност Федерика Могерини направи изявление, в което потвърждава политиката на ЕС по въпроса за Крим.

„В продължение на две години, от момента на на незаконната анексия на автономна република Крим и град Севастопол, ЕС остава твърдо предан на суверенитета и териториална цялост на Украйна“, заявява Могерини.

Още новини от Украйна

Тя подчертава, че ЕС за пореден път повтаря, че той не признава и потвърждава такова нарушение на международното право. Това според нея е директно предизвикателство за международната сигурност със сериозни последици за международния правов ред, който защитава единството и суверенитета на всички държави. ЕС отново призовава страните-членки на ООН да разгледат подобни мерки за непризнаване съобразно резолюция 68/2262 на ООН.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Николайчо

    2 0 Отговор
    Тази г-жа се излага пред цял свят с тези думи. За какъв международен правов ред говорим?
  • 2 а ся

    2 0 Отговор
    Малко прекаляват с тази дума "анексия" .
    Косово от кого е анексиран ?
  • 3 а ся

    2 0 Отговор
    Малко прекаляват с тази дума "анексия" .
    Косово от кого е анексиран ?
  • 4 бати

    2 0 Отговор
    Абе на кой му пука дали признават или не.........във всеки случай не и на Русия.
  • 5 Марко Балкански

    2 0 Отговор
    А аз не признавам военната анексия на Косово от Сърбия, госпожо мАгАрини!
  • 6 БАЙ ОНЗИ

    2 2 Отговор
    При толкова слаби европейски политици, не само ЕС ще се напълни с шалвари (въвеждат безвизов режим за Турция), но и ще се разпадне. Погледнете Могерини, Оланд, Камерън и баа Меркел...абсолютни политически инвалиди! Беквокалите като Тиквоча, Митов, Ненов не ги броим за свирки.
  • 7 раптър

    2 2 Отговор
    Госпожо мАгАрини, спрете с магариите! Изходете се по въпроса за Косово! Припомнете си Вие лично колко идеологии сменихте / социалдемократическа , либерална, консервативна/, за да изберете удобната за силните на деня ,че да забележат напъните ви и ви премират със сладка службица!!! Аман от слънчоглед-ки!!!
  • 8 Иванов

    1 1 Отговор
    Напомняме че Крим е територия осигуряваща лечение на огромни региони с използване на рускоезични..

    Срещу Киев нагли диверсанти проведоха показни експерименти включващи предварително отравяне на милиони почтенни граждани и последвало включване на ново разработени оръжия з а манипулиране на тълпите..По отработен вече сценарии от Египет бяха избити показно десетки с цле набеждаване на Янукович.>Последваха нагли нарко декларации от евро наркомани вкл комисари и комисарки и хоп власта в Киев без за грабена от препоени с наркотици обемно обсебени негодници.

    Напомням че охраната на огромни региони не прощава вкл на цели нации. СПомнете си декларациите на Токио относно курилит е и последвалото наказание над цяла Япония..

  • 9 ПАзете се наказват

    0 0 Отговор
    Във връзка с нуждата от руско езични навремето е наредено всички вкл татари да се преселят от важния полуостров..за д а не увреждат регионите..Тн татари са недопустими за Европа съгласно действащите и досега правила за преселения..
  • 10 onq s konq

    2 3 Отговор
    Тука май не разбирате,или пък в най-добрия случайНЕ ИСКАТЕ ДА РАЗБЕРЕТЕ ЧЕ "КОЙТО ПЛАЩА,ТОЙ ПОРЪЧВА МУЗИКАТА"!Е как можете да сравнявате Косово с Крим?А можеби сте тренирали преди това да сравнявате Калофер с Калифорния?:)Магерини ви била виновна.Или като резервен вариант-"филанкишията"...ТОЛКОВА ЛИ СТЕ "ЗАЛЮПЕНИ" И НЕ РАЗБИРАТЕ,ЧЕ ЗАД ТИЯ "СВЕТОВНО ОБЩЕСТВЕНИ" ОБРАЗИ СТОЯТ ВЪРХОВНИТЕ КАПИТАЛИ НА СВЕТА И ИСТИНСКИТЕ МУ ГОСПОДАРИ?А отделните държави просто си коригират политиката както им се нареди...ВКЛЮЧИТЕЛНО САЩ,ВКЛЮЧИТЕЛНО И РУСИЯ!!!

    Коментиран от #12, #17, #20

  • 11 Еххх

    3 0 Отговор
    "...международния правов ред, който защитава единството и суверенитета на всички държави....", а Сърбия и Косово ?!?!
  • 12 Бай хой

    1 2 Отговор

    До коментар #10 от "onq s konq":

    Конь май не усещ6аш как се излагаш. Това с кой какво плаща и на кого какво поръчва е бизнес а не политика.

    Отделно че се поставяш в ролята на проститутка която не подбира клиентите си.
  • 13 стратокастър

    2 2 Отговор
    Ако се приеме Крим то руснаците спокойно могат да направят подобен референдум в Поморие !
    Незнам какво ще кажат истеричните русофили по този въпрос?

    Коментиран от #19

  • 14 наблюдател

    2 2 Отговор
    Я ни кажи Могерини турската окупация на Кипър признаваш ли я?
    И ако не тогава какви сделки правиш с ислямиста Ердоган?
  • 15 ГЕРБ

    1 3 Отговор
    То утре ЕС няма да има, МаГарини подчертавала!
    Кой те бръсне за слива ма? Такава "държава" - ЕС няма!
    Има тъпанари които вярват, че ЕС им помага.... дрън, дрън та пляс!
    КАто са толкоз яки защо не вземат да възтановят Украйна, като я подкукоросаха да я пресиединат, а им отговарят, че с тази икономика в следващите 25 години могат да мечтаят за членство!
    Евро Съюз..... Гръмко название и при първата криза всеки взе, че си затвори границите!
    Отворени са им границите само за консуматори да им купуват боклуците!
  • 16 стоян георгиев

    2 2 Отговор
    спечелиха крим ,но загубиха украина и ес.сега крим го чака съдбата на северен кипър ,а русия дълга изолация.
    на путинофилите да напомня че се намират в българия страна дето е част от ес и злобните нападки към съюза са нападки към българия!

    Коментиран от #18

  • 17 tost

    1 2 Отговор

    До коментар #10 от "onq s konq":

    За кви световни капитали говориш ? Карай си дъртата кранта ( 15 годишното бе ен ве) и не се прави на експерт ,че си много смешен.
  • 18 кроко

    1 2 Отговор

    До коментар #16 от "стоян георгиев":

    Чак пък загубили - взеха си богатите на природни ресурси региони и на европейските и американски пиявици оставиха бедните и гладни украинци за пазар да си продават стоките. Защо мислиш, че няма "финансова помощ" за Украйна - щото няма да има толкова възвръщаемост!
    Кой каквото може, ще завлачи от Украйна, като междувременно, ако ЕС просъществува достатъчно дълго и имат кинти, ще ги заглавичкват няколко години с "влизане в ЕС и НАТО" и други празни надежди; като "влезнат", германските пиявици ще продължат да ги точат на принципа "даваме пари по програмите, ама си взимаме обратно, щото трябва това и това да купите от нас"; междувременно, ако има нещо неокрадено или несъсипано за да не им прави конкуренция, ще ги набълбукат със заеми, както стана с Гърция и както става в момента в България; и най-много някоя и друга международна фирма да купи или да дава работа на някой и друг завод, като им плаща колкото да не умрат - щото подобни фирми са на принципа, че е много по-лесно и безотговорно да изнесеш производството извън държавата-майка, където е само ръководството и само мъкнат печалбата, а като има проблеми или се отвори някоя по-евтина възможност, закриват завода (примерно в България) и хората там да се оправят. А след макс. 10 години мнозинството украинци ще се усетят, че ЕС е един фалш и ако не са зомбирани и затъпели като нас, ще се вземат в ръце!

    Коментиран от #23

  • 19 Кимботан Томот Смукорокофф

    1 2 Отговор

    До коментар #13 от "стратокастър":

    Ако Поморие е със статут на Автономна република с ясно определени граници и действат правила за самоуправление позволяващи провеждането на Референдум сред населението - какъв е проблема? Защо мислиш, че в Шотландия 2014г. искаха независимост чрез Референдум? Каталунците също се позоват на това право - АВТОНОМНИЯ! Ако си спомняте добре, за провеждането на Референдума в Крим, беше даден срок от 2 седмици, който беше съобразен с Конституцията на Украйна и предварително информираха населението за възможностите им на избор! САЩ, КИТАЙ, ИЗРАЕЛ, ФРАНЦИЯ, ГЕРМАНИЯ, ИТАЛИЯ, АВСТРИЯ, УНГАРИЯ, ЧЕХИЯ, ИСПАНИЯ и ГЪРЦИЯ изпратиха общо 130 наблюдатели в различни области, където се проведе гласуването и нарушенията бяха в допустимите граници. Какво се пенят сега не ми е ясно. Чудя се защо руснаците не пратиха наблюдатели в Шотландия при провеждането на техния референдум?

    Коментиран от #24

  • 20 Монго

    1 2 Отговор

    До коментар #10 от "onq s konq":

    Браво кобилкин, продължаваш с тъпизмите и използването на различни чуждици без да им знаеш смисъла и произхода. Но виж за филанкишията някак си уцели. Току виж ти е станал официен език, и ще трябва да го знаеш
    Та тази дума се състои от две турски,първата е филян-ще ре че някой си,еди кой си.Втората е киши-лицу човек.Сглобяваш ги и си превеждаш.Похвално,учи,учи,че като дойдат рязаните...
  • 21 МоТо

    2 2 Отговор
    Глобален Социолог - Конче!Спасибо,Данке,Тенкю...разбираш ги нещата,пак кефиш :)!
  • 22 onq s konq

    3 1 Отговор
    Ма тва "бай-хой","тост"...-сичкото у канала и водата на макс!Вървете да се плачете на омбутсмана...и да обяснявате че сте върха на сладоледа,а не на л..ното:)

    Коментиран от #25

  • 23 стоян георгиев

    2 2 Отговор

    До коментар #18 от "кроко":

    има един метод в математиката се нарича индукция,може да провериш кво значи че не ми се обяснява,та използваики този метод може да провериш как се промени живота и богатството на встъпилите в ес бедни източноевропеиски страни като ги караш една по една и ще разбереш кво ще се случи и на украина.само леко да вметна, че откакто сме в ес сме в постоянен икономически ръст ,макар и да сме опашкарите на европа по реформи и манталитет,демек ес е положителен дори и за двоикарите като нас,а за отличниците си е направо ракета носител,квито са унгарци или чехи!
  • 24 стоян георгиев

    2 1 Отговор

    До коментар #19 от "Кимботан Томот Смукорокофф":

    никои не е изпращал наблюдатели на референдума ,тав е поредната руска лъжа и за целия свят този псевдореферендум под дулата на зелените човечета е фарс.така че не лъжи за наблюдателите моля!

    Коментиран от #26

  • 25 tost

    0 1 Отговор

    До коментар #22 от "onq s konq":

    Тролчо Вихрогончо,гледай да не отиде Коня у реката ;).
  • 26 КТК

    0 1 Отговор

    До коментар #24 от "стоян георгиев":

    А ти под чие дуло пишеш тези простотии?
Новини по държави: